Spinaziesalade

MOESTUIN spinazie 3 - Puur Homemadereceptenruil

Receptenruil mei! spinaziesalade!

“Gezonde” foodbloggers hebben zich verzameld in een groep op facebook. Dit is alweer de zevende receptenruil waar ik aan mee doe doe ook zeker de komende keren weer mee. Echt te leuk vind ik het! Het is leerzaam en ook leuk om iets van een ander te maken, of een variant erop te bedenken. Ik heb deze keer gekozen voor de aardbeispinaziesalade. 

Het werkt zo: elke maand als je meedoet krijg je een blog toegewezen van iemand anders. Het is de bedoeling dat je hier een recept van gaat maken. Ik mocht een recept uitkiezen van cave-a. Lees meer

Japanse pizza rode kool

Japanse pizza _rode kool- Puur Homemade

Een tijd geleden kreeg dit recept doorgestuurd van de zus van een vriendin van mij, die heel lang in Japan heeft gewoond. Ik heb er toen ook iets over gepost. Inmiddels ben ik erg bedreven in het maken van deze ‘pizza’. Ik denk een goede manier om groente op een andere wijze te eten. Ik maak de Japanse pizza echt heel vaak. In japan noemen ze het Okonomiyaki. Maak hem ook vaak in de avond voor de volgende dag. Dan snij ik hem in punten en neem ik een paar punten om mee te nemen voor de lunch op mijn werk.

Blijft een toprecept! Supersimpel te maken en ook snel klaar! Het orginele recept van de Japanse pizza is met speltbloem, maar dat eet ik niet. Ik maakte het altijd met rijstmeel en nu dacht ik ik ga eens een variant maken, ook omdat ik probeer alles met rijst af te bouwen, evenals quinoa zo min mogelijk. Dus ik dacht ga een keer het maken met kikkererwtenmeel en rode kool, omdat ik rode kool nog steeds had liggen en dacht wat zal ik eens maken. Dacht ga het gewoon proberen en vond het erg lekker. Het is wel machtiger dan met spitskool vond ik.
Lees meer

Pistachenotenpesto

pistachenotenpesto - Puur Homemadepistachenotenpesto - Puur Homemade

Deze Pistachenotenpesto is eigenlijk altijd een succes. Ik maak altijd meer zodat ik het ook lekker op mijn zelfgebakken boekweitbrood smeer. Lekker met een tomaatje en een ei. Heerlijk in de (boekweit)pastasalade!

Deze pistachenotenpesto heb ik nu met pecorino gemaakt. Mocht je wel koemelk eten, dan kan het met parmesan natuurlijk ook gewoon. De pesto is ook heerlijk zonder de pecorino. dat kan ook prima. Ik verwen mezelf af en toe met een stukje geit of schapenkaas.

Sinds kort weet ik dat harde kazen als parmesan en pecorino sterk verzuren zijn, dus om die reden ga ik het minder eten dan dat ik al deed. maar zo af en toe moet het kunnen. Heerlijk! En wat was ik vanmiddag trots. zat gewoon mijn eigen boekweitpasta te eten, met deze lekkere pesto. Recept al meer als een half jaar niet gemaakt, maar nu dacht ik er opeens weer aan.
Lees meer

Gekruide Pompoenblokjes uit de oven

receptenruil oranje - Puur HomemadeGekruide Pompoenblokjes uit de oven -Puur Homemade

Receptenruil januari!

“Gezonde” foodbloggers hebben zich verzameld in een groep op facebook. Dit is alweer de derde receptenruil waar ik aan mee doe. Volgende keer doe ik zeker weer mee. Echt te leuk vind ik het!  Ik heb deze keer gekozen voor pompoenblokjes

Het werkt zo: elke maand als je meedoet krijg je een blog toegewezen van iemand anders. Het is de bedoeling dat je hier een recept van gaat maken. Ik mocht een recept uitkiezen van kinderen kunnen prima anders eten.

Lees meer

Gevulde kiprolletjes

Gevulde kiprolletje 1 - Puur HomemadeGevulde Kiprolletjes uit de oven - Puur Homemade

INGREDIËNTEN Gevulde kiprolletjes (4 pers)

Dit recept maak ik echt al jaren! Met een etentje of met kerst altijd een groot succes deze gevulde kiprolletjes. Zelfs vrienden te eten gehad die geen geitenkaas lusten maar bij dit zeiden, dat proef je echt niet. 

Wat ik zo fijn vind aan dit recept is dat je het gewoon al eerder kunt maken. eventueel een dag van te voren. Ook is het echt supermakkelijk om te maken en het resultaat qua looks is vind ik heel culinair! Lekker, gezond & mooi om te zien en ook nog een makkelijk te maken deze gevulde kiprolletjes. Lees meer

Speculaasbrokken met amandelen

speculaasbrokken- stap 1speculaasbrokken

Speculaasbrokken met amandelen zijn mijn grootste zwakte punt in deze tijd van het jaar, altijd al geweest. Deze staan samen met borstplaat met stip op één. Vorig jaar nog zondigde ik vooral met speculaasbrokken. Heerlijk van de banketbakker. En dit jaar eet ik ze ook maar dan gezond!

Ik woon vlak bij een banketbakker en als ik er dan voorbij fietste en die geur van versgebakken speculaas kwam uit de bakkerij dan kon ik het niet laten lekker van die brokken te kopen.

Lees meer

Toscaanse zwarte palmkool-komkommer-preisoep

Toscaanse zwarte PalmkoolToscaanse zwarte Palmkool-komkommer-preisoep - Puur Homemade

Ik had twee bossen Toscaanse zwarte palmkool gekocht. Na een salade met tuinbonen uit mijn eigen moestuin, een pasta met amandel-palmkool-roomsaus besloot ik er ook een soep van te maken. Besloot er naast de palmkool ook komkommer en prei voor een beetje pit. Toscaanse zwarte palmkool-komkommer-preisoep. 

Het leek me heerlijk en zit ook vol met goede vitamines en mineralen. En het klopte! Ik heb ervan genoten, en gelukkig heb ik ook nog een bakje Toscaanse zwarte palmkool-komkommer-preisoep over voor in de vriezer! Lees meer

Focaccia rozemarijn

focaccia rozemarijn

Vanavond heb ik een heerlijke bak pastinaaksoep, maar vind altijd dat daar toch een broodje bij moet. Dus heb een focaccia rozemarijn gemaakt.

Dat is natuurlijk iets wat ik gewend ben uit de tijd dat ik ook nog brood at. Echte traditie. Op zaterdagavond aten wij thuis altijd soep. Aan de zaterdagavonden heb ik een leuke herinnering. Lees meer