Raw chocolade pompoen-, zonnebloempitten & moerbei

Raw chocolade met Pompoen,zonnebloem en zwarte moerbei 2 - Puur Homemade

Raw Chocolade maak ik elke week een beetje in voorraad. Ik varieer elke keer weer, met zaden en pitten waar ik zin in heb. Deze combinatie was ook weer overheerlijk! Raw chocolade pompoen-, zonnebloempitten & moerbei.

Ik heb de voorkeur zelf, om een heel dun laagje chocolade te gieten in een bak met bakpapier en daarover de zaden en noten en gedroogd fruit te strooien. Ik vind een dunne plak chocolade lekker en ziet er ook super uit.

Lees meer

Raw chocolade met pecannoten & pitten

Raw Chocolade met pecannoten & pitten - Puur Homemade

Raw chocolade maken is niet moeilijk. Ik maak het echt elke week en elke keer weer een andere variant. nu dus raw chocolade met pecannoten & pitten.

Ik heb al eerder een recept geplaatst voor chocolade maar dan met kokosolie. Deze chocolade heb ik gemaakt met Organic cacao butter. Is best wel erg duur, dus kunt het ook doen met het andere recept wat ik hierop heb staat. Deze Raw chocolade heeft naar mijn idee wel echt een lekkerdere smaak. Ben je benieuwd naar het recept daarvan klik hier. Lees meer

Quinoa-boekweit brood hennepzaad & zonnebloempitten

Quinoa-boekweit brood met hennepzaad & zonnebloempitten

Nou dit was best wel erg spannend. Mijn tweede broodpoging tot brood zonder gluten. Ik had de dag ervoor een boekweit-brood proberen te bakken maar was niks geworden. Teveel water dacht ik en daarna meel bij gedaan, maar was rare substantie. heb het nog proberen te laten rijzen maar zag er niet lekker uit dus dacht dan maar weg. Dus was dit mijn tweede poging, dacht dan maar een mix van de twee meelsoorten lekker met hennep en lijnzaad en zonnebloempitten. Dat werd Quinoa-boekweit brood hennepzaad & zonnebloempitten. Ik had een fotograaf voor mijn werk bij mij thuis en hebben er samen van gegeten. Ook hij was erg enthousiast. Ik heb er 5 dagen mee gedaan en was echt tot 5 dagen nog heerlijk.

INGREDIËNTEN Quinoa-boekweit brood hennepzaad & zonnebloempitten

  • • 300 gr quinoameel
  • • 300 gr boekweitmeel
  • • 12 gr biologisch gist
  • • theel keltisch zout
  • • 50 gr hennepzaad
  • • 50 gr zonnebloempitten voor door het brood( en nog een paar extra voor bovenop en zijkant)
  • • 25 gr lijnzaad
  • • 550 ml lauw water

Bereiding: Meng de meelsoorten en gist in de keukenmachine en giet langzaam het water erbij. laat draaien totdat het een mooie gladde emulsie is. Roer daarna de zaden en pitten erdoor. Smeer het bakblik in met beetje kokosolie(ongegeurd) en gooi wat zonnebloempitten in de bakvorm. schut ze over de bodem en de zijkant en voeg daarna het deeg toe in de bakvorm. Zet het deeg te rijzen met plastic folie erover en dek het af met een vochtige theedoek. Laat min 45 min tot een uur rijzen. Verwarm intussen de oven voor op 180 graden. Ze het brood na de het uur in het midden van de oven en bak het in 45 min gaar.