Chutney van stoofperen

stoofperen van karinchutney

Ik kreeg vorige week van een oud-collega die mij ook volgt op twitter,  de vraag: “Hé puurhomemade! Wil je een paar stoofperen wilde uit eigen tuin? Kom ik ze even brengen!” En even later stond ze voor de deur. Ze was benieuwd wat ik er mee zou maken dus deze week dacht ik wat zal ik maken naast de gewone traditionele stoofperen. Het werd chutney van stoofperen.

Ik had het erover op mijn werk en een collega die de laatste jaren elk jaar een paar maanden naar India gaat zei…chutney? Had eigenlijk nog nooit een chutney gemaakt…maar ik ben om. Vind het heerlijk! Echt verrassend. Morgen koud op een eigengemaakte cracker denk! Lees meer

Gele-bonensalade

gele bonensaladegele bonensalade saladegele bonensalade

Heb deze zomer echt zooooooveel van deze heerlijke boontjes kunnen oogsten. Ik had maar 6 zaadjes gezaaid en had dus zes klein plantjes maar fantastisch echt hoe dit tot enorme planten uitgroeid.

Deze boontjes zijn wat zachter van smaak dan de gebruikelijke sperzieboon. Echt super om te koken maar ook lekker voor een bonensalade. Ik vind ze echt heerlijk.

En een simpele bonensalade heeft niet zoveel nodig. Zo puur mogelijk is eigenlijk het lekkerst.

Dit is een recept wat mijn moeder vroeger al maakte. Heb het een beetje aangepast. Arganolie is echt overheerlijk. Is nootachtig en komt uit marokko. Een hele dure olie maar wel echt ontzettend lekker. Schijnt dat als je bv droog haar heb en je smeert dit in je haar als masker dat je haar een enorme boost krijgt.

INGREDIËNTEN Gele-bonensalade

(voor 1 pers voor lunch)

  • 250 gr gekookte boontjes
  • 3 theel arganolie
  • 1 theel witte wijn azijn of appelazijn
  • 2 theel extra vierge olijfolie
  • snufje keltisch zout
  • vers gemalen zwarte peper
  • een klein charlotje fijngesneden( kan ook een rode ui of ik heb in dit geval bosui uit mijn tuin genomen.

Meng alles door elkaar en meng de dressing door de boontje en klaar! Ook lekker als bijgerecht!