Biet-ananas-wortelsmoothie

Biet-ananas-wortelsmoothie - Puur Homemade

Smoothie-time!

Wil zo graag van alles uitproberen met mijn nieuwe apparaat. Vanochtend met een paar bieten, die ik allemaal gekookt heb gisteren, een smoothie gemaakt. Het werd biet-ananas-wortelsmoothie. 

Echt heerlijk en weer eens wat anders dan een groene smoothie. Ik ben niet echt erg lekker, dus deze week ga ik lekker veel groentesmoothies drinken, terwijl ik elke dag zal genieten van mijn apparaat. Hij is zo mooi om te zien en een genot om mee te werken. En eigenlijk elk ding wat ik nu heb gemaakt smaakt veel lekkerder dan de smoothies die ik steeds maakte met mijn magimix of staafmixer als ik snel klaar wilde zijn. En met dit apparaat ben ik snel klaar, en het smaakt lekkerder. En is ook supermakkelijk schoon te maken. Lees meer

Smoothie extra weerstand

receptenruil Smoothie extra weerstand 3 receptenruil - Puur Homemade

Receptenruil maart! Alweer de 5e keer!

“Gezonde” foodbloggers hebben zich verzameld in een groep op facebook. Superleuk dat ik hier voor werd gevraagd. Dit is alweer de vijfde receptenruil waar ik aan mee doe. Ik doe ook zeker volgende keer weer mee. Echt te leuk vind ik het! Komt soms echt op nieuwe ideeën. Ik heb deze keer gekozen voor een Smoothie, aangezien ik door mijn nieuwe aanwinst van de Bianco Puro van Greenyourself mijn interesse naar andere ontbijtjes gaat. En echt super lekker is ie de Smoothie extra weerstand.
Het werkt zo: elke maand als je meedoet krijg je een blog toegewezen van iemand anders. Het is de bedoeling dat je hier een recept van gaat maken. Ik mocht een recept uitkiezen van Mind your feed. Lees meer

Hazelnootyoghurt, mmm… en zuivelvrij!

Hazelnootyoghurt - Puur Homemade

Ontbijt is toch altijd wel weer een uitdaging vind ik. Vooral om daar vooral in te variëren. Nu weer een superrecept erbij! Hazelnootyoghurt, zuivelvrij! Ik vond het heerlijk en het is ook heel gezond. Het is best machtig, van deze hoeveelheid heb ik 2 keer gegeten.

Dit recept kreeg ik doorgestuurd van een vriendin. Het komt van de site proevenmetliefde. Ik vond het meteen heerlijk klinken. Havermout eet ik heel vaak. Verder havermoutcrackers, vers fruit, af en toe geitenyoghurt met biologische noten. Ook maak ik elke zondag nog steeds een custard met fruit. Hierin varieer ik steeds met verschillende fruitsoorten. heb al diverse recepten op mijn site staat onder het kopje ontbijt. Custard met bv mango, aardbeien, peer, banaan of framboos. Nu is er helaas niet veel zomerfruit, daar kan ik me echt weer op verheugen. Vers fruit met hazelnootyoghurt deze zomer zal wel echt een van mijn favoriete ontbijtjes worden. Lees meer

Boekweit-kikkererwtenbrood met pompoenpitten

Boekweit-kikkererwtenbrood met pompoenpitten 2- Puur Homemade

Door de vele vragen over vervangen van melen n.a.v. het boekweit-quinoabrood, kreeg ik het idee om het quinoameel te vervangen door kikkererwtenmeel. Wilde ook graag het brood een keer maken zonder gist. Ben erg trots op het resultaat van dit boekweit-kikkererwtenbrood met pompoenpitten.

Kreeg ook de vraag waarom ik vaak voor deeg een combinatie maakte van quinoameel en boekweit. Dat is omdat ik in het begin toen ik broden ging bakken zonder gluten, ik erg moest wennen aan de smaak van boekweit. Daarom kwam ik op het idee om de helft te vervangen door quinoameel. Quinoa bevat geen qluten, in een pseudograan, en heeft een lekkere smaak vind ik. Momenteel probeer ik ook quinoa te minderen, dus had vandaag helemaal zin om een variant te bedenken en te maken. Lees meer

Zoete aardappel preisoep

zoete aardappelzoete aardappel preisoep - Puur Homemade

Met de kersttapas-avond bij mij thuis afgelopen week hadden we naast alle overheerlijke hapjes twee soepjes. De tamme kastanje bospaddenstoelen soep en de zoete aardappel preisoep.

De eerste is te vinden hier op mijn site, die tweede was gemaakt door mijn collega Lotte. Echt een heerlijk soepje vind ik! Ziet er ook heel leuk uit voor de kerst in een stervormig bakje. En dan leuk de kerstcrackers in stervorm erbij. Lees meer

Focaccia rozemarijn

focaccia rozemarijn

Vanavond heb ik een heerlijke bak pastinaaksoep, maar vind altijd dat daar toch een broodje bij moet. Dus heb een focaccia rozemarijn gemaakt.

Dat is natuurlijk iets wat ik gewend ben uit de tijd dat ik ook nog brood at. Echte traditie. Op zaterdagavond aten wij thuis altijd soep. Aan de zaterdagavonden heb ik een leuke herinnering. Lees meer

Chutney van stoofperen

stoofperen van karinchutney

Ik kreeg vorige week van een oud-collega die mij ook volgt op twitter,  de vraag: “Hé puurhomemade! Wil je een paar stoofperen wilde uit eigen tuin? Kom ik ze even brengen!” En even later stond ze voor de deur. Ze was benieuwd wat ik er mee zou maken dus deze week dacht ik wat zal ik maken naast de gewone traditionele stoofperen. Het werd chutney van stoofperen.

Ik had het erover op mijn werk en een collega die de laatste jaren elk jaar een paar maanden naar India gaat zei…chutney? Had eigenlijk nog nooit een chutney gemaakt…maar ik ben om. Vind het heerlijk! Echt verrassend. Morgen koud op een eigengemaakte cracker denk! Lees meer

Quinoa-boekweit brood hennepzaad & zonnebloempitten

Quinoa-boekweit brood met hennepzaad & zonnebloempitten

Nou dit was best wel erg spannend. Mijn tweede broodpoging tot brood zonder gluten. Ik had de dag ervoor een boekweit-brood proberen te bakken maar was niks geworden. Teveel water dacht ik en daarna meel bij gedaan, maar was rare substantie. heb het nog proberen te laten rijzen maar zag er niet lekker uit dus dacht dan maar weg. Dus was dit mijn tweede poging, dacht dan maar een mix van de twee meelsoorten lekker met hennep en lijnzaad en zonnebloempitten. Dat werd Quinoa-boekweit brood hennepzaad & zonnebloempitten. Ik had een fotograaf voor mijn werk bij mij thuis en hebben er samen van gegeten. Ook hij was erg enthousiast. Ik heb er 5 dagen mee gedaan en was echt tot 5 dagen nog heerlijk.

INGREDIËNTEN Quinoa-boekweit brood hennepzaad & zonnebloempitten

  • • 300 gr quinoameel
  • • 300 gr boekweitmeel
  • • 12 gr biologisch gist
  • • theel keltisch zout
  • • 50 gr hennepzaad
  • • 50 gr zonnebloempitten voor door het brood( en nog een paar extra voor bovenop en zijkant)
  • • 25 gr lijnzaad
  • • 550 ml lauw water

Bereiding: Meng de meelsoorten en gist in de keukenmachine en giet langzaam het water erbij. laat draaien totdat het een mooie gladde emulsie is. Roer daarna de zaden en pitten erdoor. Smeer het bakblik in met beetje kokosolie(ongegeurd) en gooi wat zonnebloempitten in de bakvorm. schut ze over de bodem en de zijkant en voeg daarna het deeg toe in de bakvorm. Zet het deeg te rijzen met plastic folie erover en dek het af met een vochtige theedoek. Laat min 45 min tot een uur rijzen. Verwarm intussen de oven voor op 180 graden. Ze het brood na de het uur in het midden van de oven en bak het in 45 min gaar.