Amandel-hazelnoot-frambozen-muffins

Amandel-hazelnoot-frambozen-muffins

Van het weekend trof ik in de reformwinkel naast amandelmeel ook hazelnotenmeel aan. Ik dacht vanavond ik ga er iets mee bakken.

Muffins zijn zo klaar, en heerlijk om mee te nemen naar het werk voor tussendoor. Ik besloot omdat ik nog frambozen had, amandel-hazelnoot-frambozen-muffins te maken. Overheerlijk maar ook gezond. Hier kun je er dus makkelijk nog een extra van nemen. Lees meer

Smullen! Focaccia vol zongedroogde tomaatjes

focacciapompoen met focaccia

Gisterenavond had ik al van de rest van de pompoen die ik nog had een soep gemaakt. (zie voor de soep mijn blog over de pompoensoep) Omdat ik weet dat dinsdags  altijd een lange drukke dag is op het werk, probeer ik een beetje vooruit te kijken, zodat ik niet te laat eet.

Nu was ik om 18.45 thuis en had ik al heerlijk de soep klaar staan. Wel had ik vanochtend al bedacht dat ik misschien een broodje wilde bakken. Heb al een tijd het idee om een focaccia broodje te maken. Lees meer

Bananen-bosbessenmuffins

Bananen-bosbessenmuffins

Ik lees veel boeken over eten en gewoontes. Ik vind het heel interessant en eigenlijk hoe scheikundiger en theoretischer hoe beter. Na het lezen van de De Voedselzandloper heb ik ook het boek  Broodbuik gelezen en voor mij vielen er veel dingen op zijn plek. In dit boek staan een paar recepten waaronder deze Bananen-bosbessenmuffins. In Amerika is het broodbuik-receptenboek al uit, maar bestaat helaas nog niet in het nederlands. Heb gelezen dat het dit jaar misschien nog verwacht wordt. Er wordt in elk geval hard aan gewerkt zeggen ze. Dit recept heb ik uit heb boek broodbuik, en klein beetje aangepast. Helemaal goed voor nu nog omdat de bosbessen nu veel te verkrijgen zijn. Vorig jaar heb ik zelf bosbessen geplukt in friesland met mijn dochtertje. Echt fantastisch. De vrijheid die ik dan voel als ik in mijn eentje met mijn dochtertje in zo een veld sta tussen de bosbessenstruiken met een zonnetje op je rug…daar wordt ik enorm blij van. Ik heb toen 7 kilo geplukt en een deel in zakken ingevroren en een deel opgegeten en ook nog 6 potten jam zonder suiker gemaakt. Dit jaar is het er helaas niet van gekomen. Volgend jaar ga ik het zeker weer doen. Binnenkort ga ik peren plukken met mijn dochtertje.

INGREDIËNTEN Bananen-bosbessenmuffins (12 st)

  • 200gr amandelmeel
  • 50 gr gebroken lijnzaad
  • 100 gr sukrin
  • tl wijnsteenbakpoeder
  •  mespunt keltisch zeezout
  • 1 rijpe banaan
  • 2 grote eieren
  • 125 ml kokosmelk
  • 55 ml walnotenolie
  • 150 gr bosbessen

Bereiding: Verwarm de oven op 160 graden. Meng het meel, lijnzaad, sukrin, bakpoeder en zout in een kom. Prak de banaan in een andere kom en klop de eieren erdoorheen. Roer de bananenmix daarna door de meelmix en spatel als laatste voorzichtig de bosbessen erdoorheen. Schep de mix in de 12 muffinvormpjes en zet ze 45 min. in de oven op 160 graden.

Tip: bewaar ze in de koelkast. ze zijn niet lang houdbaar.