Perentaart Doyenné du Comice

Perentaart 6peren olmenhorst

Dat wordt perentaart (aangezien ik geen appels eet) bakken dacht ik toen we  aan het plukken waren. 5 kilo appels en 7 kilo peren! 

Vorige week ben ik met mijn dochtertje en mijn moeder naar De Olmenhorst geweest. Ik ga eigenlijk elk jaar. Altijd als ik daar loop word ik bevangen door het ultieme geluksgevoel. Zelfde gevoel wat ik krijg als ik in mijn moestuin ben. Ik denk wel eens ben denk ik in een vorig leven een boerendochter geweest. Mijn droom is om ooit op een boerderij te wonen, beetje dicht bij de stad en toch in de natuur. Wakker worden met het gekakel van eigen kippen, geitjes, en poezen, konijnen en een hond. Goed er moet iets te dromen blijven. De gedachte alleen maakt me soms al heel blij.  Lees meer

Bananenbonbons

bananenbonbonsbananenbonbons

Dit weekend kreeg ik de tip van Danielle van Bueren van deze bananenbonbons. Ik vind ze zelf zo mooi om te zien als je ze doormidden snijdt en ze  zijn ook nog eens heerlijk.

Hadden het erover hoe gek we waren op banaan, en ze stuurde me een foto van bananenplakjes met chocolade, van Oerkracht voedingsadvies. Ook leuk om te volgen op facebook! Lees meer

Amandel-hazelnoot-frambozen-muffins

Amandel-hazelnoot-frambozen-muffins

Van het weekend trof ik in de reformwinkel naast amandelmeel ook hazelnotenmeel aan. Ik dacht vanavond ik ga er iets mee bakken.

Muffins zijn zo klaar, en heerlijk om mee te nemen naar het werk voor tussendoor. Ik besloot omdat ik nog frambozen had, amandel-hazelnoot-frambozen-muffins te maken. Overheerlijk maar ook gezond. Hier kun je er dus makkelijk nog een extra van nemen. Lees meer

Pompoenkoekjes

pompoenkoekjespompoen

Het is weer herfst en dat is ook echt te merken. In de tuin liggen al de eerste bladeren…

Ik ben altijd iemand die stug wil volhouden in sept op slippers te blijven lopen, maar zelfs ik heb het dit jaar niet gered, en zit zelfs in de avond al heerlijk onder een deken op de bank. Moet toegeven het is ook wel weer erg gezellig de kaarsjes aan, en ben vandaag ook overstag gegaan om een heerlijke warme deken erbij te kopen om heerlijk ’s avonds met een boek in mijn hangstoel te gaan hangen.

Herfst is eigenlijk het enige seizoen die mij niet echt heel erg ligt. Vochtig buiten, en veel regen. Ik ben meer iemand van extremen, warm&zonnig of lekker koud&sneeuw. Sneeuw kan ik me stiekem nu al weer een beetje op verheugen. Dat is ook het enige waar je me ’s nachts voor wakker zou kunnen maken. Als het sneeuwt. Ik moet dan gewoon naar buiten. Niks fijners dan het geluid van knisperende sneeuw.

Het enige wat ik heerlijk vind van de herfst zijn de heerlijke geuren die je tegemoet komen als je door de bladeren loopt in het bos en de groentes van dit seizoen. Paddestoelen in allerlei soorten dus binnenkort ook tijd voor een risotto, maar ook pompoen. Alles met pompoen vind ik lekker. Vanavond reed ik van mijn werk naar huis en kreeg helemaal zin in pompoen. Van de ene helft van de pompoen maak ik morgen soep, en van de andere helft heb ik vanavond pompoenkoekjes gemaakt.

CURSUS BAKKEN?

Deze maand volgde ik een cursus bakken bij Pure Food Coaching. Ze geeft ook een cursus basis koken die ik ook heb gevolgd, en die mij na een aantal jaren al zo te eten echt een extra boost heeft gegeven. https://www.facebook.com/PureFoodCoaching

Echt een aanrader om te doen. Het is ontzettend leuk om mensen te ontmoeten die ook zo eten of willen gaan eten als jij, en laat zien dat het echt niet moeilijk is.

Kijk voor meer superlekkere inspiratie op haar facebookpagina.

In de cursus heb ik deze pompoenkoekjes gemaakt. Hebben tijdens de cursus terplekke met alessandra er kastanjemeel aan toegevoegd omdat het deeg iets plakkerig was naar onze zin. De combinatie van kastanjemeel met pompoen vind ik echt zalig. Vond ze zo heerlijk en ook zo lekker dat ik er bijna mee zou willen lunchen. Ach zou best kunnen voor een keer, maar goed , groente en rauwkost kan ik echt niet zonder tussen de middag.

Vanavond meteen pompoenkoekjes gemaakt, en heb er heerlijk van genoten samen met mijn kop verveine thee.

 

Amandel-hazelnootpasta

amandel-hazelnootpasta

Amandel-hazelnootpasta vind ik altijd heerlijk op brood. Helemaal als het brood nog een beetje warm en echt vers is. Ik heb meestal een pot van de reformwinkel maar ik dacht nu acht laat ik het eens zelf proberen. Het ziet iets minder bruin dus misschien de volgende keer ook amandelen met schil nemen. Maar het smaakt heerlijk!

INGREDIËNTEN Amandel-hazelnootpasta

  • 150 gr amandelen geroosterd
  • 150 gr hazelnoten(in bruin velletje)
  • 1 tl keltisch zeezout
  • 3 theel sukrin gold
  • 175 gr kokosolie(ongegeurd) gesmolten

Bereiding: Hak de noten in de keukenmachine. voeg zou en suiker toe en voeg langzaam de kokosolie(eerst langzaam vloeibaar laten worden op laag vuur) toe

En klaar! zo simpel en heel lekker. Gewoon de Amandel-hazelnootpasta in een pot bewaren

Kunt dit ook gebruiken voor de vulling van de overheerlijke bananenbonbons op mijn site.

ontbijtkoek met walnoot

ontbijtkoek met amandelen

Ik had een recept het boek van Monique van der Vloed gezien, wat mij echt inzichten heeft gegeven in hoe dingen te kunnen combineren.  Aangezien ik zo lekker aan het aanpassen & uitproberen was en alles best wel lukte dacht ik laat ik mijn eigen draai er eens aan geven. En zo ontstond mijn ontbijtkoek met walnoot.

Zoals Nienke ongeveer elke dag tegen zichzelf zegt: van proberen ga je leren! Dus waarom niet. Mislukken is ook niet erg daar leer je tenslotte van. Maar het resultaat mocht er wezen en lekker!!!! Eerlijk gezegd nog lekkerder dan de gebruikelijke Peijnenburg ontbijtkoek, waarvan ik zelf ook ooit dacht dat dat toch best gezond was. Niets is minder waar. Als je last hebt zoals ik van suiker is dit een goede voor de wisselende bloedsuikerspiegel. Vanwege zijn suiker maar ook vanwege de tarwe voor mij. Ik ben superblij met de altenatief en na een week was ie gewoon op! Lees meer