Walnoot-wortelcake

wortelcake Nurks - Puurhomemade
Zelf vind ik wortelcake heerlijk! De walnoot-wortelcake was onderdeel van het dessert bij Nurks in de Hout. De proeverij op basis groente en fruit, bestond uit een banaan-chocoladebonbon, pompoenspeculaaskoekje en walnoot-wortelcake.

Een paar jaar geleden zou ik gedacht hebben, wortelcake: ik weet het niet. Nu vind ik zelfs de smaak van deze cake al zoet. Echt zo byzonder hoe je smaakpapillen veranderen als je geen echte suiker meer eet. Wil dit recept ook nog een keer met bieten of pompoen maken. Lijkt me ook echt lekker.

Lees meer

Smoothie framboos-mango

smoothie framboos-mangoframbozen

In de ochtend is het toch altijd best een klus vind ik, om alles binnen een bepaalde tijd voor elkaar te krijgen. Lunch voor tussen de middag, broodtrommels vullen, en dan ook nog het gewone ochtend ritueel. Toch vind ik het belangrijk om gezond te ontbijten want dat ze de darmen na de nacht weer in gang.nu was het een smoothie framboos-mango.

En als ik het bv niet doe, en mijn citroen vergeet te drinken heb ik daar de hele dag last van. Dus dat doe ik dus echt niet meer. Lees meer

Smoothie nectarine-peer-mango

smoothie nectarine

Ook deze smoothie was nog geïnspireerd op de fantastische herstkleuren. De zon die door de bomen scheen was zo mooi! Ik ben echt geen herfsttype maar geniet met volle teugen van deze fantastische kleuren. Deze frisse smoothie nectarine-peer-mango brengt herinneringen van de zomer samen met de herfst.

Deze week heb ik het een beetje druk gehad en heb dus helaas maar een keer havermout kunnen maken, dus morgen ga ik weer even wat in voorrrad maken want heb dat soms echt nodig op de dag. Maar een smoothie met veel energiegevers erin zijn een goede tweede optie. Lees meer

Zonnige herfst-smoothie

Zonnige herfst-smoothie

Ik werd helemaal geïnspireerd door de herfstkleuren buiten. Zat op de fiets in de ochtend met mijn dochtertje om haar naar school te brengen. Inspiratie voor een zonnige herfst-smoothie.

Normaal ben ik altijd erg bezig met het doel waar ik heen ga, maar nu genoot ik onderweg ontzettend van de zon, de dauw op het weiland en de zon. De zon scheen door de fantastische gekleurde bladeren. Had wel mijn citroensap, thee en solé gedronken maar ik thuis kwam moest ik nog ontbijten. Vandaar deze zonnige herfst-smoothie. Lees meer

Appelmoes

appelmoeszo moeder zo dochter appel

Wat ik ook al schreef in mijn blog van gisteren…Heb samen met mijn dochtertje appels geplukt bij De Olmenhorst in Lisserbroek. Ben blij dat ik vorige week ben geweest nu de herfst echt is ingeslagen. Kon nu heerlijk genieten van de appelmoesgeur in huis naast de stoofpeertjes. Was vanmiddag even naar buiten geweest toch en toen ik thuis kwam rook je helemaal die heerlijk zoete geur van gekookt fruit.

Ik zelf eet helaas geen appels, vind ze heerlijk maar voor mijn gezondheid niet goed, dus ik geniet van de geur en maak appelmoes lekker voor mijn dochtertje. Wat ik al deed toen ze nog een baby was. Ik maak kleine bakjes en vries ik in. Lees meer

Pompoensoep

pompoenpompoen met frocaccia

Heerlijk herfst is weer begonnen. Het is weer tijd voor pompoensoep! Goed vullende maaltijd. Pompoensoep vind ik echt heerlijk. Ik heb wel een hekel aan een pompoen schoonmaken, maar de gedachte aan de heerlijke soep maakt alles goed.

Ik was altijd heel erg aan het hakken in een pompoen en had soms zelfs blaren op mijn handen van het duwen van het mes door de pompoen. Ook het schillen van een pompoen is best een klus. Toen las ik ergens dat schillen niet nodig was en dat die schil juist een heerlijke smaak geeft aan de soep. Toen dacht ik weetje wat ik probeer, ik zet de pompoen gewoon even 15 min onder de gril, net zoals ik paprika‘s gril. Het grappige is, de pompoen wordt lekkerder van smaak, de schil is zacht en ook de pompoen, waardoor hij veel makkelijker te snijden is in kleine stukjes. Lees meer

Wortelcake

IMG_7073IMG_7083

Ik vond het ontzettend spannend om de wortelcake zonder suiker te gaan eten…blijft spannend om iets te eten wat je zelf hebt verzonnen. Maar ik kan niet anders zeggen dan wauw! Echt heerlijk deze wortelcake en dat zonder suiker! Ik had veel regenboogworteltjes uit de tuin en wilde daar iets bijzonders mee maken. Ik ben echt groot fan van regenboogwortels. Ze zijn gewoon op een een of andere manier net iets lekkerder en het kleurenfestival wat het veroorzaakt op je bord en alleen al tijdens het schoonmaken van de wortels maakt me heel erg blij.

Dat maakt deze cake moet ik zeggen ook heel erg byzonder want als je hem opensnijdt zie je niet een gewonen bruine cake maar allemaal verschillende kleuren. Heel leuk. Dit recept is door mijn buurvrouw uitgeroepen top met stip op één! De courgette-hazelnootmuffins hebben nu een gedeelde plek op 1 waren haar woorden.

INGREDIËNTEN Wortelcake

  • 250 gr rijstmeel(Zelf denk ik nu is denk ook superlekker met kastanjemeel. Die variant ga ik nog een keer maken
  • 2 theel wijnsteenbakpoeder
  • 1 snufje keltisch zeezout
  • 1,5 theel kaneel
  • 80 gr walnoten (beetje met de hand fijngemaakt)
  • 120 gr kokosolie(ongegeurd)
  • 150 gr ongezoete dadels( liefste van die lekker zachte metjoul dadels)
  • 200 gr wortelrasp(Ik heb dus in dit geval regenboogworteltjes gebruikt maar die zijn helaas niet hele seizoen verkrijgbaar)
  • 3 rijpe bananen
  • 120 ml sinaasappelsap

Bereiding: Voeg alle droge ingrediënten in een mengkom bij elkaar en roer goed door elkaar. Snij de banaan in stukjes en doe die in een andere mengkom. Voeg de sinaasappelsap toe en mix het met de mixer tot een emulsie. kan natuurlijk ook in de keukenmachine. Zet intussen de kokosolie op een laag pitje en laat het smelten. Voeg dit toe aan de vloeibare emulsie. Spatel daarna deze emulsie door de droge ingrediënten tot een goede massa. Doe het in een bakvorm, ik heb in dit geval een 20 mm ronde bakvorm gebruikt en die heb ik op de bodem bekleed met bakpapier en de randen heb ik ingesmeerd met kokosolie. Plaats de cake 45 min op 180 graden in de oven. Even een beetje laten afkoelen voordat je de springvorm opendoet, anders scheurt de bovenkant.