Heerlijk mueslibroodje zonder gluten

mueslibroodje_Puur Homemade

Het blijft altijd spannend. Een recept zonder gluten maken met verschillende melen. Zo ook met dit mueslibroodje. Dan duren 35 minuten best lang!

Maar het is gelukt en hij smaakt echt super. Heerlijk zo, of besmeerd met echte roomboter.

Lees meer

Havervlokken-ontbijt met rood fruit

Havervlokken-ontbijt met rood fruit - Puur Homemade

Dit havervlokken-ontbijt met rood fruit, had ik voor mezelf gemaakt voor het paasontbijt. De rest zat lekker aan de broodjes en de croissantjes zat. En voor het eerst eigenlijk had ik daar echt geen moeite mee. Het vult goed en het is zo lekker dat ik het croissantje niet meer mis, en het dus doe met de overheerlijke geur in huis.

Wat ik wel kan blijven zeggen. Ik kan niet meer zonder havermout. Waar ik eerst mijn neus echt voor ophaalde, geniet ik nu met volle teugen van. Had ik toch echt nooit gedacht. En dat zowel warm als koud. Een jaar geleden zou ik alleen van de geur al mijn neus ophalen. En het is ook nog eens goed voor mijn bloedsuikerspiegel. Havervlokken hebben de eigenschap de bloedsuikerspiegel te stabiliseren. Mijn lijf heeft zich er helemaal op ingesteld. ik heb vanochtend genoten van mijn havervlokken-ontbijt met rood fruit, heerlijk met een glas gemberthee en een glas vers geperste sinaasappelsap.

Lees meer

Mini tulbandje met vers fruit

Mini-Tulbandjes 6 - Puur Homemade

Eerste Paasdag! Ik ga in de middag mezelf verwennen met een mini tulbandje met vers fruit.. Ik heb begrepen dat het heerlijk weer wordt, de zon schijnt al fijn naar binnen, dus ik ga in de middag genieten van de tuin, kopje thee en iets lekkers erbij. In de ochtend eerst paaseieren zoeken en gezellig ontbijten.

Ik kwam deze vormpjes tegen bij de Xenos voor 1,49 per stuk. Was meteen verliefd op ze. Te leuk zo een klein tulbandje. Ik wilde daar echt iets mee maken deze paasdagen. Ik had met de kerstdagen zelf een recept bedacht voor een tulband, dus die heb ik als basis genomen. Ik heb kastanjemeel gebruikt in deze tulbandjes. Kastanjemeel vind ik heerlijk en heeft van zichzelf al een zoetige smaak. Ze zijn super gelukt en ook nog heel uit de vorm! Het is zo net een klein gebakje zo met het verse fruit. Mmm..dat wordt smullen vanmiddag in het zonnetje. Lees meer

Paasbrood met pistachenoten

PAASbrood 3 - Puur Homemade

Dit is iets waarvan ik vind dat dit echt niet kan ontbreken met Pasen. Paasbrood. Vandaag besloot ik een heerlijke variant te maken van mijn eigen eerder gemaakte recept met de kerst.

Op een één of andere manier vind ik pistachenoten erg passen bij Pasen, dus bedacht ik, dat dat wel lekker zou zijn om dat in het paasbrood te verwerken. Ik vind het zelf echt heerlijk geworden. Heb vanmiddag al heerlijk zitten smullen ervan met de visite. Het viel erg in de smaak. De rest bewaar ik lekker voor bij de brunch op eerste paasdag. Maar ook heerlijk gewoon na de Pasen Lees meer

Kaneelkrakelingen

pompoenkrakelingen - puurhomemmade

Dit is een variant op het recept wat ik maakte voor Nurks. Toen maakte ik ze in rondjes. Tijdens het maken van die koekjes bedacht ik deze variant: kaneelkrakelingen. Een koekje met jeugdsentiment.

Het oorspronkelijke recept, het pompoenkoekje komt van Alessandra van Pure Food Coaching. Ze heeft nog meer hele lekkere recepten op haar site staan! Lees meer

Pompoen-speculaaskoekjes bij NURKS


Pompoen-kaneelkoekjes - Puur Homemade

Het pompoen-speculaaskoekjes was onderdeel van het dessert bij Nurks in de Hout. Het is een heerlijk recept op basis van groente. Pompoen geeft een zoetige smaak, en met de rozijntjes en de pecannoten een heerlijke combinatie. 

Zelf maak ik deze koekjes best vaak. Voor nurks heb ik het recept gemaakt met pecannoten en speculaaskruiden, maar het oorspronkelijke recept komt van Alessandra van Pure Food Coaching. Ze heeft nog meer hele lekkere recepten op haar site staan.  Lees meer

Moscovische tulband

Moscovische tulband 3 - Puur homemadeMoscovische tulband 4 - Puur homemade

Vandaag vier ik kerst bij mijn ouders. Gisteren besloot ik toch nog iets te maken om mee te nemen. Vond nog een stuk zalm in de vriezer, dus maakte ik er hapjes van en besloot ik ook een moscovische tulband te maken. En tróts op het resultaat!

Wist niet goed waar te beginnen, maar heb het op gevoel gedaan. Beetje gebasseerd op het kerstbrood, maar moest wel meer cake-ig worden. Had niet genoeg amandelmeel meer, dus besloot van alle beetjes die ik nog had iets te maken. Quinoameel had ik nog een klein beetje, dacht dat doe ik er lekker bij. Vind ik namelijk heerlijk! Steeds proeven tussendoor en toch nog een ei enz. Dus vond het heel spannend en dacht mislukken mag;-) Het was zo blij toen hij uit de oven kwam en er zo mooi uitzag. En hem ook nog heel uit de vorm kreeg! Vandaag opgemaakt met lekker vers fruit. Was geinspireerd door mijn baas, die me een foto stuurde van een toetje met kerst. Dit moest ik proberen om een gezonde variant van te maken;-) En ik kan niet anders zeggen ik vind hem heerlijk! Ben benieuwd wat de rest van de familie ervan vindt. Lees meer

Goed gevuld kerstbrood zonder spijs

KERST kerstbrood zonder spijs stap 2 - Puur HomemadeKERST kerstbrood zonder spijs - Puur Homemade

Vorig weekend heb ik een kerstbrood met amandelspijs gemaakt. Door dit recept wilde ik graag ook nog een variant maken. Een kerstbrood zonder amandelspijs. Het resultaat dit goed gevulde kerstbrood zonder spijs!

Mijn moeder was er vanmiddag dus die kon meteen proeven. En kan niet anders zeggen, ik vind het een succes, en mijn moeder ook, want wilde zelfs een tweede stuk! Nooit gedacht deze zomer dat ik deze kerst lekker aan een kerstbrood zonder amandelspijs en met amandelspijs zou zitten. Een brood die gewoon ‘goed’ voor me is! Ook voor dit geld, met mate, want het is wel een bloedsuikerverhogend brood door al het gedroogde fruit. Lees meer

Kerstbrood met amandelspijs

KERST kerstbrood ingredienten 1 - Puur Homemade.JPGkerstbrood 5 - Puur Homemade

Gisteren heb ik een heerlijk kerstbrood met amandelspijs gemaakt. Ik kreeg een recept doorgestuurd wat kwam van Micook. Heb zelf een aantal kleine aanpassingen gedaan. En ik ben trots op het resultaat!

Het is natuurlijk wel echt anders van structuur. Het is iets meer cake-achtig dan brood omdat het amandelmeel bevat, maar hij is echt om je vinger bij op te eten. Vlak voor Kerst zal ik er nog een maken en dan doe ik er iets meer noten in. Ben ik namelijk dol op en is ook nog gezond;-) Ik denk dat ik dan een variant maak zonder spijs en met meer noten misschien. Lees meer

Chutney van stoofperen

stoofperen van karinchutney

Ik kreeg vorige week van een oud-collega die mij ook volgt op twitter,  de vraag: “Hé puurhomemade! Wil je een paar stoofperen wilde uit eigen tuin? Kom ik ze even brengen!” En even later stond ze voor de deur. Ze was benieuwd wat ik er mee zou maken dus deze week dacht ik wat zal ik maken naast de gewone traditionele stoofperen. Het werd chutney van stoofperen.

Ik had het erover op mijn werk en een collega die de laatste jaren elk jaar een paar maanden naar India gaat zei…chutney? Had eigenlijk nog nooit een chutney gemaakt…maar ik ben om. Vind het heerlijk! Echt verrassend. Morgen koud op een eigengemaakte cracker denk! Lees meer