Japanse pizza rode kool

Japanse pizza _rode kool- Puur Homemade

Een tijd geleden kreeg dit recept doorgestuurd van de zus van een vriendin van mij, die heel lang in Japan heeft gewoond. Ik heb er toen ook iets over gepost. Inmiddels ben ik erg bedreven in het maken van deze ‘pizza’. Ik denk een goede manier om groente op een andere wijze te eten. Ik maak de Japanse pizza echt heel vaak. In japan noemen ze het Okonomiyaki. Maak hem ook vaak in de avond voor de volgende dag. Dan snij ik hem in punten en neem ik een paar punten om mee te nemen voor de lunch op mijn werk.

Blijft een toprecept! Supersimpel te maken en ook snel klaar! Het orginele recept van de Japanse pizza is met speltbloem, maar dat eet ik niet. Ik maakte het altijd met rijstmeel en nu dacht ik ik ga eens een variant maken, ook omdat ik probeer alles met rijst af te bouwen, evenals quinoa zo min mogelijk. Dus ik dacht ga een keer het maken met kikkererwtenmeel en rode kool, omdat ik rode kool nog steeds had liggen en dacht wat zal ik eens maken. Dacht ga het gewoon proberen en vond het erg lekker. Het is wel machtiger dan met spitskool vond ik.
Lees meer