Raw chocolade pompoen-, zonnebloempitten & moerbei

Raw chocolade met Pompoen,zonnebloem en zwarte moerbei 2 - Puur Homemade

Raw Chocolade maak ik elke week een beetje in voorraad. Ik varieer elke keer weer, met zaden en pitten waar ik zin in heb. Deze combinatie was ook weer overheerlijk! Raw chocolade pompoen-, zonnebloempitten & moerbei.

Ik heb de voorkeur zelf, om een heel dun laagje chocolade te gieten in een bak met bakpapier en daarover de zaden en noten en gedroogd fruit te strooien. Ik vind een dunne plak chocolade lekker en ziet er ook super uit.

Lees meer

Raw chocolade met pecannoten & pitten

Raw Chocolade met pecannoten & pitten - Puur Homemade

Raw chocolade maken is niet moeilijk. Ik maak het echt elke week en elke keer weer een andere variant. nu dus raw chocolade met pecannoten & pitten.

Ik heb al eerder een recept geplaatst voor chocolade maar dan met kokosolie. Deze chocolade heb ik gemaakt met Organic cacao butter. Is best wel erg duur, dus kunt het ook doen met het andere recept wat ik hierop heb staat. Deze Raw chocolade heeft naar mijn idee wel echt een lekkerdere smaak. Ben je benieuwd naar het recept daarvan klik hier. Lees meer

Brownie courgette-pecannoot

Brownie courgette-pecanoot 2- Puur Homemade

Grappige is dat ik eigenlijk al zo lang al geen chocolade had gegeten, dat ik er eigenlijk helemaal geen behoeft meer aan had. Een echte zware chocoladesmaak eigenlijk niet voor mij was weggelegdmaar ik moet eerlijk zeggen, deze brownie courgette-pecannoot vind ik zo lekker, bijna niet te stoppen.

Sinds ik de raw cacao heb uitgevonden en gelezen heb in De voedselzandloper dat elke dag een beetje supergezond is, maak ik er zelf van alles mee. Ik een echte pure chocolade fan geworden. Ook bij de gastkokavond bij Nurks in de Haarlemmerhout was iedereen erg enthousiast. over de brownie. daar maakte ik hem met walnoten. Lees meer

Banaan-chocoladebonbon bij Nurks in de hout

bananen-chocoladebonbons - Puur Homemade

Afgelopen maandag 12 januari was de tweede avond dat ik samen met Alessandra van Pure Food Coaching kookte bij Nurks in de Hout in Haarlem. Ongelooflijk hoe snel die avond vol zat en het was weer super! Het nagerecht was een proeverij op basis van groente en fruit. Een banaan-chocoladebonbon was een van de drie.

Hier het recept zodat je het ook zelf thuis kan maken. Ik heb een een tapje ‘gegeten bij Nurks’ aangemaakt zodat je makkelijk alle gerechten kunt nazoeken bij op mijn site. De banaan-chocoladebonbon is echt een van mijn favoriete recepten, ook omdat het zo eenvoudig te maken is en het resultaat echt er heel mooi uitziet. Lees meer

Chocolade-notencrumble koekjes

Chocolade-notencrumblecookies 4 - Puur HomemadeChocolade-notencrumblecookies 5 - Puur Homemade

Zoals ik al vorige week vertelde in mijn blog, Monique van der Vloed van de facebookgroep “Dat maken we lekker zelf” had mij gevraagd of ik deze maand sitekick wilde zijn. Dat houdt in: ik test één van de twee recepten en vertel mijn bevindingen. De groep kan stemmen via een pol van welk recept ze graag het recept zouden willen ontvangen. Deze dinsdag was de pol voor het kidsrecept en vandaag wordt het recept van de meeste stemmen vrijgegeven. Ik kreeg de chocolade-notencrumble koekjes om deze week te testen.

Ik had alles in huis, ook phyllium. Toevallig omdat ik daar net een ‘brood’ mee had gemaakt. Ben er meteen mee aan de slag gegaan dit weekend. Blijft leuk iets maken wat je nog nooit hebt gemaakt, en spannend wat het gaat worden en of het gaat lukken. Maar kan niet anders zeggen. Makkelijk te maken, en groots effect! Hier kun je wel mee voor de dag komen. De chocolade-notencrumble koekjes zijn lekker, voedzaam, vol goede voedingsstoffen én ook mooi om te zien;-), wat voor mij altijd wel een voorwaarde is. Wel heb ik i.p.v pindakaas, mijn homemade amandel-hazelnootpasta gebruikt, aangezien ik geen pinda’s eet.

Lees meer

Brownie courgette-walnoot

walnoten - Puur HomemadeBrownie courgette-walnoot 2 - Puur Homemade

Afgelopen maandag was mijn eerste optreden als gastkok bij Eethuis Nurks in de Haarlemmmerhout in Haarlem samen met Alessandra van Pure food coaching. Als nagerecht hadden we een proeverij van een drietal nagerechtjes. Eén ervan was een brownie courgette-walnoot. 

De brownie heb ik al diverse keren gemaakt. Van de zomer maakte ik de eerste brownie op deze manier. Het recept had ik toen van Voedzo.nl. Deze site is zeker ook een kijkje waard. Deze brownie courgette-walnoot had ik ook al eens gemaakt voor collega’s op het werk, en viel goed in de smaak. Na de eerste keer heb ik het recept een beetje aangepast, en heb steeds een beetje gevarieerd, totdat ik tevreden was. Ik hou van iets meer luchtingheid vandaar dat ik de walnoten toevoegde. Voor de topping had ik het gevoel dat het iets van een frisse zurige smaak kon gebruiken vandaar de abrikozen. Dus wist dat ik deze zo wel kon maken voor de gastkokavond. Lees meer

Cheesecake mango

cheesecake mangocheesecake mango

Vandaag had ik visite van mijn tante uit Brabant. Ik had haar al een tijd niet gezien. Ook mijn ouders waren er en had beloofd dat ik een taart zou maken zonder geraffineerde suiker, koemelk en tarwe. Dat werd een cheescake mango.

Ik wil natuurlijk heel graag iedereen die op visite komt overtuigen, dat je echt lekkere dingen kunt maken zonder deze ingrediënten. Nou ze vonden het heerlijk, en helemaal verbaast van de smaak. En dat zonder alles waarvan je denkt dat de taart van gemaakt is. Heerlijk die pure mangosmaak.  Lees meer

Chocolademousse frambozen

chocolade moussechocolade mousse

Nooit gedacht dat ik nog ooit chocolademousse frambozen of welke combi dan ook zou eten en er ook echt behoefte aan zou hebben.! Het is zo makkelijk en snel klaar, en ook heerlijk. Deze zomer maakte ik het voor het eerst.

Het zelfs gewoon heel erg gezond! Met Raw cacao vol antioxidanten en avocado vol goede vetten en ook nog ijzer waar ik vaak tekort aan heb. Mijn blog en recept van toen staan hier. http://www.puurhomemade.nl/chocolademousse/ Lees meer

Bananenbonbons

bananenbonbonsbananenbonbons

Dit weekend kreeg ik de tip van Danielle van Bueren van deze bananenbonbons. Ik vind ze zelf zo mooi om te zien als je ze doormidden snijdt en ze  zijn ook nog eens heerlijk.

Hadden het erover hoe gek we waren op banaan, en ze stuurde me een foto van bananenplakjes met chocolade, van Oerkracht voedingsadvies. Ook leuk om te volgen op facebook! Lees meer

Raw chocolade met gepofte quinoa & rozijnen

IMG_6743

Ik eet eigenlijk al 9 jaar helemaal geen chocolade. In repen chocola zit toch altijd iets en ook het cacaopercentage is vaak niet 100%, en ook verhit met vaak melk dus heb besloten gewoon niet meer te eten.

Nu heb ik na veel lezen over voeding ontdekt dat raw cacao wel gezond is. Zit vol antioxidaten en heb het getest en krijg geen klachten van raw cacao. Nooit gedacht dat ik zelf iets zou kunnen maken van een raw chocolate reep.

Nu zag ik bij monique op haar facebook dat ze repen maakte en dacht dit ga ik ook proberen. Had geen idee hoe, maar ben gewoon begonnen. De ingrediënten die het zeker zou moeten bevatten was cacao en kokosboter…dacht ik. De substantie was gelukt en zetten het in de koelkast. De smaak was heerlijk maar ik vond het iets te zacht. hou toch wel van dat geluid van chocolade eten. Heb het uiteindelijk in de vriezer gezet…en dat hielp! kan eigenlijk gewoon niet mislukken.

INGREDIËNTEN Raw chocolade met gepofte quinoa & rozijnen

  • 30 gr gepofte quinoa
  • 100gr kokosolie
  • 4 theel sukrin gold
  • 2 eetlepels raw cacao poeder( kan meer of minder is gewoon naar smaak)

Bereiding: Smelt de kokosolie op laag vuur en voeg de cacao toe tot het een mooie gladde emulsie is. voeg de suiker toe en even roeren. quinoa erbij en klaar is het!

Giet de vloeibare substantie in een schaal, makkelijkste bekleed met bakpapier. Zet het meteen in de vriezer en laat het opstijven. Als het hard is, snij het in blokjes, reepjes en ze zijn klaar.

Ik heb ervaren dat het het lekkerste is om het in de vriezer te bewaren. Het blijft namelijk een beetje zacht. kunt direct uit de vriezer opeten.

Ik ben superblij dat ik nu zelf repen kan maken!

Variatietip: Heb ze ook gemaakt met extra handje rozijnen erdoor. Echt heerlijk!(ik heb de ene helft van het mengsel gemengd met rozijnen  en de andere helft gewoon gelaten.