Japanse pizza rode kool

Japanse pizza _rode kool- Puur Homemade

Een tijd geleden kreeg dit recept doorgestuurd van de zus van een vriendin van mij, die heel lang in Japan heeft gewoond. Ik heb er toen ook iets over gepost. Inmiddels ben ik erg bedreven in het maken van deze ‘pizza’. Ik denk een goede manier om groente op een andere wijze te eten. Ik maak de Japanse pizza echt heel vaak. In japan noemen ze het Okonomiyaki. Maak hem ook vaak in de avond voor de volgende dag. Dan snij ik hem in punten en neem ik een paar punten om mee te nemen voor de lunch op mijn werk.

Blijft een toprecept! Supersimpel te maken en ook snel klaar! Het orginele recept van de Japanse pizza is met speltbloem, maar dat eet ik niet. Ik maakte het altijd met rijstmeel en nu dacht ik ik ga eens een variant maken, ook omdat ik probeer alles met rijst af te bouwen, evenals quinoa zo min mogelijk. Dus ik dacht ga een keer het maken met kikkererwtenmeel en rode kool, omdat ik rode kool nog steeds had liggen en dacht wat zal ik eens maken. Dacht ga het gewoon proberen en vond het erg lekker. Het is wel machtiger dan met spitskool vond ik.
Lees meer

Zoete aardappel preisoep

zoete aardappelzoete aardappel preisoep - Puur Homemade

Met de kersttapas-avond bij mij thuis afgelopen week hadden we naast alle overheerlijke hapjes twee soepjes. De tamme kastanje bospaddenstoelen soep en de zoete aardappel preisoep.

De eerste is te vinden hier op mijn site, die tweede was gemaakt door mijn collega Lotte. Echt een heerlijk soepje vind ik! Ziet er ook heel leuk uit voor de kerst in een stervormig bakje. En dan leuk de kerstcrackers in stervorm erbij. Lees meer

Toscaanse zwarte palmkool-komkommer-preisoep

Toscaanse zwarte PalmkoolToscaanse zwarte Palmkool-komkommer-preisoep - Puur Homemade

Ik had twee bossen Toscaanse zwarte palmkool gekocht. Na een salade met tuinbonen uit mijn eigen moestuin, een pasta met amandel-palmkool-roomsaus besloot ik er ook een soep van te maken. Besloot er naast de palmkool ook komkommer en prei voor een beetje pit. Toscaanse zwarte palmkool-komkommer-preisoep. 

Het leek me heerlijk en zit ook vol met goede vitamines en mineralen. En het klopte! Ik heb ervan genoten, en gelukkig heb ik ook nog een bakje Toscaanse zwarte palmkool-komkommer-preisoep over voor in de vriezer! Lees meer

Okonomiyaki (Japanse Pizza)

Okonomiyaki (Japanse Pizza)

Ik kreeg dit recept doorgestuurd van de zus van een vriendin van mij, die heel lang in Japan heeft gewoond. Sonja bedankt! Ik heb het wel beetje aangepast aan mijn normen. Het orginele recept is ook met speltbloem maar dat eet ik niet.

Leuk weetje: De meest gezonde mensen ter wereld wonen in Okinawa, Japan. Ze zijn tot op late leeftijd fysiek erg actief, hebben een sterk sociaal netwerk en eten zo natuurlijk mogelijk. Veel groenten, zeegroenten en andere producten die de versheid van de natuur herbergen.Het grote succes element van dit recept is namelijk dat het niet alleen erg lekker is, maar tegelijkertijd erg gezond. Het hoofdingrediënt is namelijk kool. Witte kool, om precies te zijn. In tegenstelling tot andere pannekoek- of pizza-achtigen komen er bij dit recept geen kilo’s kaas, ham in voor. Tarwe en glutenvrij dus op deze manie zoals ik hem heb gemaakt.

Ik denk een superrecept om groente op een andere manier te eten.

Denk zelf ook dat het ook lekker is om hem evt te beleggen nog met groente of evt geitenbrie en dat laten smelten als je dat mag hebben. Dan wordt ie wel machtiger en denk ik dat je met deze pizza wel met zijn tweeën kunt doen. Ik heb hem nu heerlijk in mijn eentje opgegeten. Kunt het natuurlijk ook als bijgerecht eten of als lunch koud en dan zou je hem in punten kunnen snijden.

Supersimpel te maken en ook snel klaar!

INGREDIËNTEN Okonomiyaki (Japanse Pizza)

  • 160 gram kool (in flinterdunne reepjes gesneden), ik heb zelf spitskool gebruikt want kon geen witte kool vinden
  • 80 gram prei (fijngesneden)
  • 60 gram rijstebloem
  • theelepel keltisch zeezout
  • 3 biologische middel scharreleieren
  • kokosolie om in te bakken

Voor garnering: een handvol geroosterde geschaafde amandelen en verse bieslook of andere verse kruiden naar smaak. olijfolie of andere olie als walnootolie e.d

Doe de kool. de prei, het zout en het meel in een grote kom. Hussel het goed door zodat alles bedekt is met laag meel. Voeg daarna de eieren toe en mix het geheel goed zodat het een goed gelijk kleverige toestand is.

Verwarm alvast een een grote. ondiepe koekenpan op het vuur en daarin de kokosolie. Schep het kleverige ‘deeg’  in de koekenpan en druk hem aan zodat ie goed in de pan verspreid is en zo plat mogelijk is. Bak de ‘pizzabodem’ in 4-5 minuten op niet te hoog, niet te laag vuur, goudbruin en keer hem om om de andere kant te laten bakken. Ik gebruik hiervoor een tweede pan van dezelfde grootte en draai de pan snel om en laat de pizza in de andere pan vallen. daarna schuif hem voorzichtig weer terug in de pan waar de olie inzit en laat hem nog even aan de andere kant bruin worden.

Rooster intussen in de ander pan het amandelschaafsel.

Als de pizza aan beide kanten mooi goudbruin leg je de pizza op een bord en garneer je deze met het geroosterde amandelschaafsel en vers gesneden bieslook. Besprenkel de pizza met olie en klaar is ie. Ik heb hem vanavond gegeten en vond het echt overheerlijk!!!!!