Kaneelkrakelingen

pompoenkrakelingen - puurhomemmade

Dit is een variant op het recept wat ik maakte voor Nurks. Toen maakte ik ze in rondjes. Tijdens het maken van die koekjes bedacht ik deze variant: kaneelkrakelingen. Een koekje met jeugdsentiment.

Het oorspronkelijke recept, het pompoenkoekje komt van Alessandra van Pure Food Coaching. Ze heeft nog meer hele lekkere recepten op haar site staan! Lees meer

Pompoen-speculaaskoekjes bij NURKS


Pompoen-kaneelkoekjes - Puur Homemade

Het pompoen-speculaaskoekjes was onderdeel van het dessert bij Nurks in de Hout. Het is een heerlijk recept op basis van groente. Pompoen geeft een zoetige smaak, en met de rozijntjes en de pecannoten een heerlijke combinatie. 

Zelf maak ik deze koekjes best vaak. Voor nurks heb ik het recept gemaakt met pecannoten en speculaaskruiden, maar het oorspronkelijke recept komt van Alessandra van Pure Food Coaching. Ze heeft nog meer hele lekkere recepten op haar site staan.  Lees meer

Gekruide Pompoenblokjes uit de oven

receptenruil oranje - Puur HomemadeGekruide Pompoenblokjes uit de oven -Puur Homemade

Receptenruil januari!

“Gezonde” foodbloggers hebben zich verzameld in een groep op facebook. Dit is alweer de derde receptenruil waar ik aan mee doe. Volgende keer doe ik zeker weer mee. Echt te leuk vind ik het!  Ik heb deze keer gekozen voor pompoenblokjes

Het werkt zo: elke maand als je meedoet krijg je een blog toegewezen van iemand anders. Het is de bedoeling dat je hier een recept van gaat maken. Ik mocht een recept uitkiezen van kinderen kunnen prima anders eten.

Lees meer

Pompoen-tomaat-paprika soep

notenbrood met kaasplankjepompoen

Vandaag had ik een kaasplankje voor mezelf en vond wel dat ik daar nog naast het notenbrood een beetje groente bij moest hebben en ook een beetje wat warms. Besloot omdat ik nog van de pompoensmoothie nog heel veel pompoen over had, een Paprika-tomaat-paprika soep te maken.

Echt goed combinatie van 3 zoetige groentes. Gezond, lekker & heel makkelijk te maken. Lees meer

Smoothie pompoen-amandel-havermout

magazine zonder meersmoothie pompoen-amandel-havermout

Ik hoorde twee weken geleden pas van dit magazine ZonderMeer. Blijkt het al twee jaar te bestaan! Het is een seizoensblad en het verschijnt 4 keer per jaar.

Het heeft wel een leuk formaat vind ik, kan van andere formaat tijdschriften heel blij worden. Moet bij een blad natuurlijk altijd ook even kijken met het oog van een grafisch ontwerper, dat kan ik niet laten, maar al snel was ik verzonken in de inhoud. Heel leuk en duidelijk zijn alle icoontjes, die overal bij staan en aangeven glutenvrij e.d of dat je iets kunt vervangen. Wat ik jammer vind dat er toch nog producten in staan die niet echt gezond zijn, maar ik snap het wel. En niet gezond is ook in mijn ogen natuurlijk, want eigenlijk is het wel veel gezonder dan veel dingen die in de supermarkt te koop zijn. En als mensen al deze producten zouden eten het al echt een goede gezondere manier is. Lees meer

Pompoensoep

pompoenpompoen met frocaccia

Heerlijk herfst is weer begonnen. Het is weer tijd voor pompoensoep! Goed vullende maaltijd. Pompoensoep vind ik echt heerlijk. Ik heb wel een hekel aan een pompoen schoonmaken, maar de gedachte aan de heerlijke soep maakt alles goed.

Ik was altijd heel erg aan het hakken in een pompoen en had soms zelfs blaren op mijn handen van het duwen van het mes door de pompoen. Ook het schillen van een pompoen is best een klus. Toen las ik ergens dat schillen niet nodig was en dat die schil juist een heerlijke smaak geeft aan de soep. Toen dacht ik weetje wat ik probeer, ik zet de pompoen gewoon even 15 min onder de gril, net zoals ik paprika‘s gril. Het grappige is, de pompoen wordt lekkerder van smaak, de schil is zacht en ook de pompoen, waardoor hij veel makkelijker te snijden is in kleine stukjes. Lees meer

Pompoen gevuld met rode quinoa

Pompoen gevuld met rode quinoaPompoen gevuld met rode quinoa

Pompoen hoort echt bij de herfst voor mij. Door de pompoen kom ik helemaal in de sfeer van de herfst. Ik hou zoals ik al eerder heb verteld echt niet van de herfst. Maar de groentes die te oogsten zijn in de herfst vind ik dus heerlijk! Vanavond genoten van de pompoen gevuld met rode quinoa

Ik was van plan bieten klaar te maken vanavond. Maar had geen zin om ze te schillen, dus dat gaat morgen worden. Maar uiteindelijk was een pompoen gevuld met rode quinoa ook niet echt iets makkelijks & snels;-)

Lees meer

Pompoenkoekjes

pompoenkoekjespompoen

Het is weer herfst en dat is ook echt te merken. In de tuin liggen al de eerste bladeren…

Ik ben altijd iemand die stug wil volhouden in sept op slippers te blijven lopen, maar zelfs ik heb het dit jaar niet gered, en zit zelfs in de avond al heerlijk onder een deken op de bank. Moet toegeven het is ook wel weer erg gezellig de kaarsjes aan, en ben vandaag ook overstag gegaan om een heerlijke warme deken erbij te kopen om heerlijk ’s avonds met een boek in mijn hangstoel te gaan hangen.

Herfst is eigenlijk het enige seizoen die mij niet echt heel erg ligt. Vochtig buiten, en veel regen. Ik ben meer iemand van extremen, warm&zonnig of lekker koud&sneeuw. Sneeuw kan ik me stiekem nu al weer een beetje op verheugen. Dat is ook het enige waar je me ’s nachts voor wakker zou kunnen maken. Als het sneeuwt. Ik moet dan gewoon naar buiten. Niks fijners dan het geluid van knisperende sneeuw.

Het enige wat ik heerlijk vind van de herfst zijn de heerlijke geuren die je tegemoet komen als je door de bladeren loopt in het bos en de groentes van dit seizoen. Paddestoelen in allerlei soorten dus binnenkort ook tijd voor een risotto, maar ook pompoen. Alles met pompoen vind ik lekker. Vanavond reed ik van mijn werk naar huis en kreeg helemaal zin in pompoen. Van de ene helft van de pompoen maak ik morgen soep, en van de andere helft heb ik vanavond pompoenkoekjes gemaakt.

CURSUS BAKKEN?

Deze maand volgde ik een cursus bakken bij Pure Food Coaching. Ze geeft ook een cursus basis koken die ik ook heb gevolgd, en die mij na een aantal jaren al zo te eten echt een extra boost heeft gegeven. https://www.facebook.com/PureFoodCoaching

Echt een aanrader om te doen. Het is ontzettend leuk om mensen te ontmoeten die ook zo eten of willen gaan eten als jij, en laat zien dat het echt niet moeilijk is.

Kijk voor meer superlekkere inspiratie op haar facebookpagina.

In de cursus heb ik deze pompoenkoekjes gemaakt. Hebben tijdens de cursus terplekke met alessandra er kastanjemeel aan toegevoegd omdat het deeg iets plakkerig was naar onze zin. De combinatie van kastanjemeel met pompoen vind ik echt zalig. Vond ze zo heerlijk en ook zo lekker dat ik er bijna mee zou willen lunchen. Ach zou best kunnen voor een keer, maar goed , groente en rauwkost kan ik echt niet zonder tussen de middag.

Vanavond meteen pompoenkoekjes gemaakt, en heb er heerlijk van genoten samen met mijn kop verveine thee.