Kokos fudge

receptenruil Kokosfudge - Puur Homemade

Receptenruil april! mmm… kokos fudge!

“Gezonde” foodbloggers hebben zich verzameld in een groep op facebook. Dit is alweer de zesde receptenruil waar ik aan mee doe doe ook zeker volgende keer weer mee. Echt te leuk vind ik het!  Ik heb deze keer gekozen voor de Paleo witte chocolade. Ik heb het kokos fudge genoemd.

Het werkt zo: elke maand als je meedoet krijg je een blog toegewezen van iemand anders. Het is de bedoeling dat je hier een recept van gaat maken. Ik mocht een recept uitkiezen van Paleo made simple.

Pecannoten-Chocoladekoek

Pecannoten-Chocoladekoek - Puur Homemade

Ik had vanochtend opeens zin om toch te bakken. Ondanks dat ik mezelf had gezegd: Dit weekend ga ik niet bakken, ik stop al mijn tijd in de moestuin. Het begon toch te kriebelen. Ook omdat ik zo vroeg beneden was. Dus ik besloot deze pecannoten-chocoladekoek te maken. En dit recept is ook nog 100% Paleoproef!

Een tijdje gelden zag ik dit recept ergens voorbij komen. Had vanochtend eigenlijk iets anders in mijn hoofd om te gaan maken, maar daar had ik helaas niet alles voor in huis. Dus die maak ik van de week nog wel. Opeens dacht ik aan dit recept. Meost even nadenken waar ik het had gezien. Heb het opgezocht om te kijken of ik voor deze wel alle ingrediënten in huis had. Het recept komt van de site paleomadesimple. Ik heb het een klein beetje aangepast.  Lees meer

Raw chocolade met pecannoten & pitten

Raw Chocolade met pecannoten & pitten - Puur Homemade

Raw chocolade maken is niet moeilijk. Ik maak het echt elke week en elke keer weer een andere variant. nu dus raw chocolade met pecannoten & pitten.

Ik heb al eerder een recept geplaatst voor chocolade maar dan met kokosolie. Deze chocolade heb ik gemaakt met Organic cacao butter. Is best wel erg duur, dus kunt het ook doen met het andere recept wat ik hierop heb staat. Deze Raw chocolade heeft naar mijn idee wel echt een lekkerdere smaak. Ben je benieuwd naar het recept daarvan klik hier. Lees meer

Noten-vruchtenbrood

Noten-vruchtenbrood 5 - Puur HomemadeIk maak dit brood nu al een tijd, en het leuke is, je kunt heel erg variëren! Eigenlijk is alles lekker! Ik ben zelf gek op de vijg erdoorheen. Heb nu ook abrikozen toegevoegd. Heerlijk dit noten-vruchtenbrood. Heerlijk als ontbijt of bij de thee maar ook lekker met kaasjes bij de borrel.

Gisteren had ik gezellig even een voorborrel, voor mijn vakantie van over twee weken. Ze hadden kaasjes voor bij de borrel en ik heb gezegd dat ik wel een brood voor erbij maak in mijn stijl;-) en dus Puur Homemade, zonder gluten, koemelk en suiker. Lekker, gezond én mooi om te zien. Had ook heerlijke kaastengels gemaakt, al zeg ik het zelf. De kinderen aten ze ook. Ze zijn helemaal op!

Lees meer

Brownie courgette-pecannoot

Brownie courgette-pecanoot 2- Puur Homemade

Grappige is dat ik eigenlijk al zo lang al geen chocolade had gegeten, dat ik er eigenlijk helemaal geen behoeft meer aan had. Een echte zware chocoladesmaak eigenlijk niet voor mij was weggelegdmaar ik moet eerlijk zeggen, deze brownie courgette-pecannoot vind ik zo lekker, bijna niet te stoppen.

Sinds ik de raw cacao heb uitgevonden en gelezen heb in De voedselzandloper dat elke dag een beetje supergezond is, maak ik er zelf van alles mee. Ik een echte pure chocolade fan geworden. Ook bij de gastkokavond bij Nurks in de Haarlemmerhout was iedereen erg enthousiast. over de brownie. daar maakte ik hem met walnoten. Lees meer

Kaneelkrakelingen

pompoenkrakelingen - puurhomemmade

Dit is een variant op het recept wat ik maakte voor Nurks. Toen maakte ik ze in rondjes. Tijdens het maken van die koekjes bedacht ik deze variant: kaneelkrakelingen. Een koekje met jeugdsentiment.

Het oorspronkelijke recept, het pompoenkoekje komt van Alessandra van Pure Food Coaching. Ze heeft nog meer hele lekkere recepten op haar site staan! Lees meer

Pompoen-speculaaskoekjes bij NURKS


Pompoen-kaneelkoekjes - Puur Homemade

Het pompoen-speculaaskoekjes was onderdeel van het dessert bij Nurks in de Hout. Het is een heerlijk recept op basis van groente. Pompoen geeft een zoetige smaak, en met de rozijntjes en de pecannoten een heerlijke combinatie. 

Zelf maak ik deze koekjes best vaak. Voor nurks heb ik het recept gemaakt met pecannoten en speculaaskruiden, maar het oorspronkelijke recept komt van Alessandra van Pure Food Coaching. Ze heeft nog meer hele lekkere recepten op haar site staan.  Lees meer

Dadel-noten-kokos-balletjes

dadel-noten-kokos-balletjes

Deze dadel-noten-kokos-balletjes maak ik echt al meer dan 8 jaar. Vroeger kocht ik ze altijd in de natuurwinkel als dadelreepjes. Kostte 80 ct. per stuk.

Dan kocht ik er 10 en daar moest ik van mezelf dan de hele week mee doen. Soms sneed ik ze zelfs door midden. Maar opeens dacht ik, eigenlijk stom, dat kan ik toch zelf? Lees meer

Notenbrood

notenbroodnotenbrood

Vandaag heb ik voor de tweede keer een notenbrood gebakken. Bij de eerste keer had ik gedroogde cranberry’s toegevoegd, nu dacht ik ik doe het heerlijk met gedroogde vijgen.

Toen ik vandaag het brood had gebakken en vanmiddag boodschappen ging doen, dahct ik opeens, heb zo een rare onverwachte drukke week achter de rug, ik ga iets echt lekkers kopen. Allemaal stukjes verse geitenkaas, en dat ga ik lekker eten met stukjes notenbrood. Van vanochtend had ik nog een groot deel pompoen over, want voor de smoothie niet veel nodig gehad, dus heb ik daar een pompoen-tomaat-paprika soepje van gemaakt. was heeerlijk genieten vanavond onder een dekentje op de bank. Het notenbrood combineert echt top met de kaas. helmaal nu met die vijgen erin. Lees meer

Havervlokken-ontbijt peer

Havervlokken-ontbijt peer

Vandaag heb ik ontbeten met havervlokken. Heb amandel-hazelnootmelk gebruikt, en het gegarneerd met wat stukjes peer en noten. Resultaat: een goed vullend havervlokken-ontbijt peer wat ook de bloedsuikerspiegel reguleert. Ik eet het meestal lauw warm.

Havervlokken heb ik echt moeten leren eten. En havermoutpap of pap van havervlokken al helemaal! Maar nu ben ik niet anders gewend en als ik het een week niet kan eten door bv vakantie dan mis ik het echt. Lees meer