Kokos fudge

receptenruil Kokosfudge - Puur Homemade

Receptenruil april! mmm… kokos fudge!

“Gezonde” foodbloggers hebben zich verzameld in een groep op facebook. Dit is alweer de zesde receptenruil waar ik aan mee doe doe ook zeker volgende keer weer mee. Echt te leuk vind ik het!  Ik heb deze keer gekozen voor de Paleo witte chocolade. Ik heb het kokos fudge genoemd.

Het werkt zo: elke maand als je meedoet krijg je een blog toegewezen van iemand anders. Het is de bedoeling dat je hier een recept van gaat maken. Ik mocht een recept uitkiezen van Paleo made simple.

Mini tulbandje met vers fruit

Mini-Tulbandjes 6 - Puur Homemade

Eerste Paasdag! Ik ga in de middag mezelf verwennen met een mini tulbandje met vers fruit.. Ik heb begrepen dat het heerlijk weer wordt, de zon schijnt al fijn naar binnen, dus ik ga in de middag genieten van de tuin, kopje thee en iets lekkers erbij. In de ochtend eerst paaseieren zoeken en gezellig ontbijten.

Ik kwam deze vormpjes tegen bij de Xenos voor 1,49 per stuk. Was meteen verliefd op ze. Te leuk zo een klein tulbandje. Ik wilde daar echt iets mee maken deze paasdagen. Ik had met de kerstdagen zelf een recept bedacht voor een tulband, dus die heb ik als basis genomen. Ik heb kastanjemeel gebruikt in deze tulbandjes. Kastanjemeel vind ik heerlijk en heeft van zichzelf al een zoetige smaak. Ze zijn super gelukt en ook nog heel uit de vorm! Het is zo net een klein gebakje zo met het verse fruit. Mmm..dat wordt smullen vanmiddag in het zonnetje. Lees meer

Paasbrood met pistachenoten

PAASbrood 3 - Puur Homemade

Dit is iets waarvan ik vind dat dit echt niet kan ontbreken met Pasen. Paasbrood. Vandaag besloot ik een heerlijke variant te maken van mijn eigen eerder gemaakte recept met de kerst.

Op een één of andere manier vind ik pistachenoten erg passen bij Pasen, dus bedacht ik, dat dat wel lekker zou zijn om dat in het paasbrood te verwerken. Ik vind het zelf echt heerlijk geworden. Heb vanmiddag al heerlijk zitten smullen ervan met de visite. Het viel erg in de smaak. De rest bewaar ik lekker voor bij de brunch op eerste paasdag. Maar ook heerlijk gewoon na de Pasen Lees meer

Blueberry cake!

Blueberrycake 6 - Puur Homemade

Ik had afgelopen zondag besloten een rustige zondag te houden. Rustig voor mijn doen dan. Zitten is nog steeds niet echt mijn ding. Toen ik mijn ontbijtje maakte keek ik naar de fruitschaal, waar toch wel wat bananen op lagen. Die moesten echt op. Normaal flans ik dan even snel een clafoutis in elkaar, of vries ik ze in om er later ijs van te maken, maar nu dacht ik wat zal ik eens maken. Het werd een blueberry cake.

Ik wilde graag gebruik maken van mijn nieuwe gekochte vorm om een krans te maken. Ik dacht als ik nou eens een hele grote clafoutis maak, maar dan net een beetje anders. Ik wilde eigenlijk, dat het meer een cake zou worden en iets kleffer. Ik ben dol op kleffe cake. Ik was trots toen ik de blueberry cake uit de oven haalde.

Lees meer

Pecannoten-Chocoladekoek

Pecannoten-Chocoladekoek - Puur Homemade

Ik had vanochtend opeens zin om toch te bakken. Ondanks dat ik mezelf had gezegd: Dit weekend ga ik niet bakken, ik stop al mijn tijd in de moestuin. Het begon toch te kriebelen. Ook omdat ik zo vroeg beneden was. Dus ik besloot deze pecannoten-chocoladekoek te maken. En dit recept is ook nog 100% Paleoproef!

Een tijdje gelden zag ik dit recept ergens voorbij komen. Had vanochtend eigenlijk iets anders in mijn hoofd om te gaan maken, maar daar had ik helaas niet alles voor in huis. Dus die maak ik van de week nog wel. Opeens dacht ik aan dit recept. Meost even nadenken waar ik het had gezien. Heb het opgezocht om te kijken of ik voor deze wel alle ingrediënten in huis had. Het recept komt van de site paleomadesimple. Ik heb het een klein beetje aangepast.  Lees meer

Japanse pizza rode kool

Japanse pizza _rode kool- Puur Homemade

Een tijd geleden kreeg dit recept doorgestuurd van de zus van een vriendin van mij, die heel lang in Japan heeft gewoond. Ik heb er toen ook iets over gepost. Inmiddels ben ik erg bedreven in het maken van deze ‘pizza’. Ik denk een goede manier om groente op een andere wijze te eten. Ik maak de Japanse pizza echt heel vaak. In japan noemen ze het Okonomiyaki. Maak hem ook vaak in de avond voor de volgende dag. Dan snij ik hem in punten en neem ik een paar punten om mee te nemen voor de lunch op mijn werk.

Blijft een toprecept! Supersimpel te maken en ook snel klaar! Het orginele recept van de Japanse pizza is met speltbloem, maar dat eet ik niet. Ik maakte het altijd met rijstmeel en nu dacht ik ik ga eens een variant maken, ook omdat ik probeer alles met rijst af te bouwen, evenals quinoa zo min mogelijk. Dus ik dacht ga een keer het maken met kikkererwtenmeel en rode kool, omdat ik rode kool nog steeds had liggen en dacht wat zal ik eens maken. Dacht ga het gewoon proberen en vond het erg lekker. Het is wel machtiger dan met spitskool vond ik.
Lees meer

Noten-vruchtenbrood

Noten-vruchtenbrood 5 - Puur HomemadeIk maak dit brood nu al een tijd, en het leuke is, je kunt heel erg variëren! Eigenlijk is alles lekker! Ik ben zelf gek op de vijg erdoorheen. Heb nu ook abrikozen toegevoegd. Heerlijk dit noten-vruchtenbrood. Heerlijk als ontbijt of bij de thee maar ook lekker met kaasjes bij de borrel.

Gisteren had ik gezellig even een voorborrel, voor mijn vakantie van over twee weken. Ze hadden kaasjes voor bij de borrel en ik heb gezegd dat ik wel een brood voor erbij maak in mijn stijl;-) en dus Puur Homemade, zonder gluten, koemelk en suiker. Lekker, gezond én mooi om te zien. Had ook heerlijke kaastengels gemaakt, al zeg ik het zelf. De kinderen aten ze ook. Ze zijn helemaal op!

Lees meer

Amandel-perencake

receptenruil Amandel-perencake 1 - Puur Homemade

Receptenruil februari! Alweer de 4e keer!

“Gezonde” foodbloggers hebben zich verzameld in een groep op facebook. Dit is alweer de vierde receptenruil waar ik aan mee doe doe ook zeker volgende keer weer mee. Echt te leuk vind ik het!  Ik heb deze keer gekozen voor de herfstachtige amandel-appelcake waar ik mijn eigen draai aan heb gegeven. Het is een amandel-perencake geworden.
Het werkt zo: elke maand als je meedoet krijg je een blog toegewezen van iemand anders. Het is de bedoeling dat je hier een recept van gaat maken. Ik mocht een recept uitkiezen van Ge-zonder. Lees meer

Brownie courgette-pecannoot

Brownie courgette-pecanoot 2- Puur Homemade

Grappige is dat ik eigenlijk al zo lang al geen chocolade had gegeten, dat ik er eigenlijk helemaal geen behoeft meer aan had. Een echte zware chocoladesmaak eigenlijk niet voor mij was weggelegdmaar ik moet eerlijk zeggen, deze brownie courgette-pecannoot vind ik zo lekker, bijna niet te stoppen.

Sinds ik de raw cacao heb uitgevonden en gelezen heb in De voedselzandloper dat elke dag een beetje supergezond is, maak ik er zelf van alles mee. Ik een echte pure chocolade fan geworden. Ook bij de gastkokavond bij Nurks in de Haarlemmerhout was iedereen erg enthousiast. over de brownie. daar maakte ik hem met walnoten. Lees meer