Pecannoten-Chocoladekoek

Pecannoten-Chocoladekoek - Puur Homemade

Ik had vanochtend opeens zin om toch te bakken. Ondanks dat ik mezelf had gezegd: Dit weekend ga ik niet bakken, ik stop al mijn tijd in de moestuin. Het begon toch te kriebelen. Ook omdat ik zo vroeg beneden was. Dus ik besloot deze pecannoten-chocoladekoek te maken. En dit recept is ook nog 100% Paleoproef!

Een tijdje gelden zag ik dit recept ergens voorbij komen. Had vanochtend eigenlijk iets anders in mijn hoofd om te gaan maken, maar daar had ik helaas niet alles voor in huis. Dus die maak ik van de week nog wel. Opeens dacht ik aan dit recept. Meost even nadenken waar ik het had gezien. Heb het opgezocht om te kijken of ik voor deze wel alle ingrediënten in huis had. Het recept komt van de site paleomadesimple. Ik heb het een klein beetje aangepast.  Lees meer

Speculaaskoekjes

receptenruil Speculaaskoekjes

Receptenruil!

“Gezonde” foodbloggers hebben zich verzameld in een groep op facebook. Hieruit kwam voor het eerst in oktober het superleuke idee om een receptenruil te doen. Ik ben vereerd dat ik ben uitgenodigd tot deze groep en kwam ook de vraag of ik wilde meedoen aan de ReceptenRuil? En natuurlijk wilde ik dat! 4 t/m 10 november is het alweer tijd voor de maandelijkse ReceptenRuil week!
Het werkt zo: elke maand als je meedoet krijg je een blog toegewezen van iemand anders. Het is de bedoeling dat je hier een recept van gaat maken. Ik mocht een recept uitkiezen van www.oerspronkelijk.nl. Ik heb gekozen voor de speculaaskoekjes. Lees meer

Smullen! Focaccia vol zongedroogde tomaatjes

focacciapompoen met focaccia

Gisterenavond had ik al van de rest van de pompoen die ik nog had een soep gemaakt. (zie voor de soep mijn blog over de pompoensoep) Omdat ik weet dat dinsdags  altijd een lange drukke dag is op het werk, probeer ik een beetje vooruit te kijken, zodat ik niet te laat eet.

Nu was ik om 18.45 thuis en had ik al heerlijk de soep klaar staan. Wel had ik vanochtend al bedacht dat ik misschien een broodje wilde bakken. Heb al een tijd het idee om een focaccia broodje te maken. Lees meer

Boekweit-kokos-pannenkoek

Boekweit-kokos-pannenkoek

Ik werd geïnspireerd door de buurvrouw die voor Nienke en haar dochtertje pannenkoeken ging bakken. Een had ze er gemaakt met gepureerde wortel en courgette erdoor en een met stroop. en die groentepannenkoek ging er gewoon in!

Helaas wel met tarwe. Nu na het boek Broodbuik bijna uit te hebben weet ik het zeker. Tarwe eet ik nooit meer! Dus ik dacht laat ik het toch eens proberen. Zag er best tegen op eerlijk gezegd. Het is zo makkelijk om pannenkoeken met bloem ei en melk te maken. Smeuïg en door de gluten blijft het makkelijk een geheel. De laatste tijd bakte ik ze dan voor allemaal en ik at dan gewoon iets anders. Gewoon omdat ik er tegenop zag en niet wist hoe.

Maar nu ik zoveel had gemaakt de afgelopen dagen en eigenlijk zag dat het resultaat best o.k was dacht ik ik ga het gewoon proberen.

Had alleen geen recept en heb dus beetje uitgeprobeerd. Ik had nog rijstkokosmelk wat op moest omdat ik al een deel had gebruikt voor iets anders. Heb boekweitmeel genomen en dacht ik heb kokosmelk laat ik beetje kokosmeel ook bij doen. Omdat ik boekweit best apart van smaak vind;-). Heb steeds verhouding uitgeprobeerd. Na twee pannekoeken die mislukte en in korrelige stukken uit elkaar vielen had ik er een die lukte! En de drie daarna ook. Eerlijk? ben echt best trots op mezelf. Heb hem besmeerd met zelfgemaakt bosvruchtenjam.

INGREDIËNTEN Boekweit-kokos-pannenkoek

  • 500 ml rijskokosmelk(maar kan natuurlijk denk ook amandelmelk of sojamelk)
  • 120 gr boekweitmeel
  • 30 gr kokosmeel
  • 1 ei
  • kokosolie om in te bakken.

Bereiding: bak de pannenkoeken zoals je gewend bent. Omdat het gluten bevat is het lastiger om de pannenkoek om te draaien dus goed laten bakken tot het kan. Ik heb ze besmeerd met eigengemaakt bosvruchtenjam van de bessen die ik vorig jaar in friesland zelf heb geplukt.

Moet wel van kokossmaak houden!

TIP: zorg dat de pan echt goed heet is want dat is erg belangrijk met meel zonder gluten merkte ik.