Amandel-kaneelmuffin met raw rode bes-aardbeienjam

Kaneelmuffin met rode bessen-aardbeienjam & geitenkwark- Puur Homemade

Deze amandel-kaneelmuffin met raw rode bes-aardbeienjam, had ik gemaakt voor de paasbrunch van vandaag. Helaas zaten we allemaal al best vol, dus heb ik er een wat later op de dag gegeten.

Ik vind deze amandel-kaneelmuffin met raw rode bes-aardbeienjam naast de blueberry cheesecake en de mini tulbandjes, een van de grootste successen van dit weekend. Ik heb ook al meteen door deze recepten nieuwe ideeën voor recepten gekregen. Wat is koken en bakken toch leuk! Helemaal als je er ook nog enthousiaste reacties bij krijgt! Lees meer

Chocolademousse met kokos en rood fruit

Chocomousse met kokos en rood fruit 5- Puur Homemade

Ik had echt zin in chocolademousse. En omdat het vandaag Tweede Paasdag is en we verder niks hadden, had ik tijd om het even te maken vanochtend. Het werd chocolademousse met kokos en rood fruit.

Dat ik zin had in chocolademousse is best bijzonder voor mij. Meestal ben ik echt meer van frisse smaken. Dat was heerlijk smullen na het eten! Echt makkelijk te maken en nog gezond ook!;-). Voor de pasen of een andere gelegenheid superleuk om de chocolademousse met kokos en rood fruit te serveren als friandise op een amuselepel. Lees meer

Paasbrood met pistachenoten

PAASbrood 3 - Puur Homemade

Dit is iets waarvan ik vind dat dit echt niet kan ontbreken met Pasen. Paasbrood. Vandaag besloot ik een heerlijke variant te maken van mijn eigen eerder gemaakte recept met de kerst.

Op een één of andere manier vind ik pistachenoten erg passen bij Pasen, dus bedacht ik, dat dat wel lekker zou zijn om dat in het paasbrood te verwerken. Ik vind het zelf echt heerlijk geworden. Heb vanmiddag al heerlijk zitten smullen ervan met de visite. Het viel erg in de smaak. De rest bewaar ik lekker voor bij de brunch op eerste paasdag. Maar ook heerlijk gewoon na de Pasen Lees meer

Raw chocolade pompoen-, zonnebloempitten & moerbei

Raw chocolade met Pompoen,zonnebloem en zwarte moerbei 2 - Puur Homemade

Raw Chocolade maak ik elke week een beetje in voorraad. Ik varieer elke keer weer, met zaden en pitten waar ik zin in heb. Deze combinatie was ook weer overheerlijk! Raw chocolade pompoen-, zonnebloempitten & moerbei.

Ik heb de voorkeur zelf, om een heel dun laagje chocolade te gieten in een bak met bakpapier en daarover de zaden en noten en gedroogd fruit te strooien. Ik vind een dunne plak chocolade lekker en ziet er ook super uit.

Lees meer

Pecannoten-Chocoladekoek

Pecannoten-Chocoladekoek - Puur Homemade

Ik had vanochtend opeens zin om toch te bakken. Ondanks dat ik mezelf had gezegd: Dit weekend ga ik niet bakken, ik stop al mijn tijd in de moestuin. Het begon toch te kriebelen. Ook omdat ik zo vroeg beneden was. Dus ik besloot deze pecannoten-chocoladekoek te maken. En dit recept is ook nog 100% Paleoproef!

Een tijdje gelden zag ik dit recept ergens voorbij komen. Had vanochtend eigenlijk iets anders in mijn hoofd om te gaan maken, maar daar had ik helaas niet alles voor in huis. Dus die maak ik van de week nog wel. Opeens dacht ik aan dit recept. Meost even nadenken waar ik het had gezien. Heb het opgezocht om te kijken of ik voor deze wel alle ingrediënten in huis had. Het recept komt van de site paleomadesimple. Ik heb het een klein beetje aangepast.  Lees meer

Raw chocolade met pecannoten & pitten

Raw Chocolade met pecannoten & pitten - Puur Homemade

Raw chocolade maken is niet moeilijk. Ik maak het echt elke week en elke keer weer een andere variant. nu dus raw chocolade met pecannoten & pitten.

Ik heb al eerder een recept geplaatst voor chocolade maar dan met kokosolie. Deze chocolade heb ik gemaakt met Organic cacao butter. Is best wel erg duur, dus kunt het ook doen met het andere recept wat ik hierop heb staat. Deze Raw chocolade heeft naar mijn idee wel echt een lekkerdere smaak. Ben je benieuwd naar het recept daarvan klik hier. Lees meer

Brownie courgette-pecannoot

Brownie courgette-pecanoot 2- Puur Homemade

Grappige is dat ik eigenlijk al zo lang al geen chocolade had gegeten, dat ik er eigenlijk helemaal geen behoeft meer aan had. Een echte zware chocoladesmaak eigenlijk niet voor mij was weggelegdmaar ik moet eerlijk zeggen, deze brownie courgette-pecannoot vind ik zo lekker, bijna niet te stoppen.

Sinds ik de raw cacao heb uitgevonden en gelezen heb in De voedselzandloper dat elke dag een beetje supergezond is, maak ik er zelf van alles mee. Ik een echte pure chocolade fan geworden. Ook bij de gastkokavond bij Nurks in de Haarlemmerhout was iedereen erg enthousiast. over de brownie. daar maakte ik hem met walnoten. Lees meer

Kaneelkrakelingen

pompoenkrakelingen - puurhomemmade

Dit is een variant op het recept wat ik maakte voor Nurks. Toen maakte ik ze in rondjes. Tijdens het maken van die koekjes bedacht ik deze variant: kaneelkrakelingen. Een koekje met jeugdsentiment.

Het oorspronkelijke recept, het pompoenkoekje komt van Alessandra van Pure Food Coaching. Ze heeft nog meer hele lekkere recepten op haar site staan! Lees meer

Pompoen-speculaaskoekjes bij NURKS


Pompoen-kaneelkoekjes - Puur Homemade

Het pompoen-speculaaskoekjes was onderdeel van het dessert bij Nurks in de Hout. Het is een heerlijk recept op basis van groente. Pompoen geeft een zoetige smaak, en met de rozijntjes en de pecannoten een heerlijke combinatie. 

Zelf maak ik deze koekjes best vaak. Voor nurks heb ik het recept gemaakt met pecannoten en speculaaskruiden, maar het oorspronkelijke recept komt van Alessandra van Pure Food Coaching. Ze heeft nog meer hele lekkere recepten op haar site staan.  Lees meer

Banaan-chocoladebonbon bij Nurks in de hout

bananen-chocoladebonbons - Puur Homemade

Afgelopen maandag 12 januari was de tweede avond dat ik samen met Alessandra van Pure Food Coaching kookte bij Nurks in de Hout in Haarlem. Ongelooflijk hoe snel die avond vol zat en het was weer super! Het nagerecht was een proeverij op basis van groente en fruit. Een banaan-chocoladebonbon was een van de drie.

Hier het recept zodat je het ook zelf thuis kan maken. Ik heb een een tapje ‘gegeten bij Nurks’ aangemaakt zodat je makkelijk alle gerechten kunt nazoeken bij op mijn site. De banaan-chocoladebonbon is echt een van mijn favoriete recepten, ook omdat het zo eenvoudig te maken is en het resultaat echt er heel mooi uitziet. Lees meer