Japanse pizza rode kool

Japanse pizza _rode kool- Puur Homemade

Een tijd geleden kreeg dit recept doorgestuurd van de zus van een vriendin van mij, die heel lang in Japan heeft gewoond. Ik heb er toen ook iets over gepost. Inmiddels ben ik erg bedreven in het maken van deze ‘pizza’. Ik denk een goede manier om groente op een andere wijze te eten. Ik maak de Japanse pizza echt heel vaak. In japan noemen ze het Okonomiyaki. Maak hem ook vaak in de avond voor de volgende dag. Dan snij ik hem in punten en neem ik een paar punten om mee te nemen voor de lunch op mijn werk.

Blijft een toprecept! Supersimpel te maken en ook snel klaar! Het orginele recept van de Japanse pizza is met speltbloem, maar dat eet ik niet. Ik maakte het altijd met rijstmeel en nu dacht ik ik ga eens een variant maken, ook omdat ik probeer alles met rijst af te bouwen, evenals quinoa zo min mogelijk. Dus ik dacht ga een keer het maken met kikkererwtenmeel en rode kool, omdat ik rode kool nog steeds had liggen en dacht wat zal ik eens maken. Dacht ga het gewoon proberen en vond het erg lekker. Het is wel machtiger dan met spitskool vond ik.
Lees meer

Boekweit-kikkererwtenbrood met pompoenpitten

Boekweit-kikkererwtenbrood met pompoenpitten 2- Puur Homemade

Door de vele vragen over vervangen van melen n.a.v. het boekweit-quinoabrood, kreeg ik het idee om het quinoameel te vervangen door kikkererwtenmeel. Wilde ook graag het brood een keer maken zonder gist. Ben erg trots op het resultaat van dit boekweit-kikkererwtenbrood met pompoenpitten.

Kreeg ook de vraag waarom ik vaak voor deeg een combinatie maakte van quinoameel en boekweit. Dat is omdat ik in het begin toen ik broden ging bakken zonder gluten, ik erg moest wennen aan de smaak van boekweit. Daarom kwam ik op het idee om de helft te vervangen door quinoameel. Quinoa bevat geen qluten, in een pseudograan, en heeft een lekkere smaak vind ik. Momenteel probeer ik ook quinoa te minderen, dus had vandaag helemaal zin om een variant te bedenken en te maken. Lees meer

Focaccia rozemarijn

focaccia rozemarijn

Vanavond heb ik een heerlijke bak pastinaaksoep, maar vind altijd dat daar toch een broodje bij moet. Dus heb een focaccia rozemarijn gemaakt.

Dat is natuurlijk iets wat ik gewend ben uit de tijd dat ik ook nog brood at. Echte traditie. Op zaterdagavond aten wij thuis altijd soep. Aan de zaterdagavonden heb ik een leuke herinnering. Lees meer