Heerlijk mueslibroodje zonder gluten

mueslibroodje_Puur Homemade

Het blijft altijd spannend. Een recept zonder gluten maken met verschillende melen. Zo ook met dit mueslibroodje. Dan duren 35 minuten best lang!

Maar het is gelukt en hij smaakt echt super. Heerlijk zo, of besmeerd met echte roomboter.

Lees meer

Mini tulbandje met vers fruit

Mini-Tulbandjes 6 - Puur Homemade

Eerste Paasdag! Ik ga in de middag mezelf verwennen met een mini tulbandje met vers fruit.. Ik heb begrepen dat het heerlijk weer wordt, de zon schijnt al fijn naar binnen, dus ik ga in de middag genieten van de tuin, kopje thee en iets lekkers erbij. In de ochtend eerst paaseieren zoeken en gezellig ontbijten.

Ik kwam deze vormpjes tegen bij de Xenos voor 1,49 per stuk. Was meteen verliefd op ze. Te leuk zo een klein tulbandje. Ik wilde daar echt iets mee maken deze paasdagen. Ik had met de kerstdagen zelf een recept bedacht voor een tulband, dus die heb ik als basis genomen. Ik heb kastanjemeel gebruikt in deze tulbandjes. Kastanjemeel vind ik heerlijk en heeft van zichzelf al een zoetige smaak. Ze zijn super gelukt en ook nog heel uit de vorm! Het is zo net een klein gebakje zo met het verse fruit. Mmm..dat wordt smullen vanmiddag in het zonnetje. Lees meer

Kaneelkrakelingen

pompoenkrakelingen - puurhomemmade

Dit is een variant op het recept wat ik maakte voor Nurks. Toen maakte ik ze in rondjes. Tijdens het maken van die koekjes bedacht ik deze variant: kaneelkrakelingen. Een koekje met jeugdsentiment.

Het oorspronkelijke recept, het pompoenkoekje komt van Alessandra van Pure Food Coaching. Ze heeft nog meer hele lekkere recepten op haar site staan! Lees meer

Pompoen-speculaaskoekjes bij NURKS


Pompoen-kaneelkoekjes - Puur Homemade

Het pompoen-speculaaskoekjes was onderdeel van het dessert bij Nurks in de Hout. Het is een heerlijk recept op basis van groente. Pompoen geeft een zoetige smaak, en met de rozijntjes en de pecannoten een heerlijke combinatie. 

Zelf maak ik deze koekjes best vaak. Voor nurks heb ik het recept gemaakt met pecannoten en speculaaskruiden, maar het oorspronkelijke recept komt van Alessandra van Pure Food Coaching. Ze heeft nog meer hele lekkere recepten op haar site staan.  Lees meer

Kokoskaneelsneeuwsterren

KERST sneeuwster met glazuur - Puur HomemadeKERST puurhomemadehuisje - Puur Homemade

INGREDIËNTEN Kokoskaneelsneeuwsterren

Wilde heel graag voor de kerst voor mezelf een paar lekkere koekjes maken en het leek me leuk om sterren te maken. Ik kon geen geschikt recept vinden, omdat de meeste deegsoorten op basis van spelt zijn. Dus besloot gewoon zelf iets te proberen en het resultaat deze heerlijke Kokoskaneelsneeuwsterren!

Dat ze uit de over kwamen was ik zo trots op mezelf! echt heel blij met het resultaat. Heb twee varianten gemaakt. Leek me leuk om met glazuur iets te doen, en om het een extra sneeuw effect eraan te geven werkt geraspte kokos echt super! Ook gewoon bestrooit met sukrin melis zijn ze superlekker en mooi om te zien! Ook het huisje is superleuk om op een glas of kopje te zetten! En lekker dat ze zijn! Lees meer

Perentaart Doyenné du Comice

Perentaart 6peren olmenhorst

Dat wordt perentaart (aangezien ik geen appels eet) bakken dacht ik toen we  aan het plukken waren. 5 kilo appels en 7 kilo peren! 

Vorige week ben ik met mijn dochtertje en mijn moeder naar De Olmenhorst geweest. Ik ga eigenlijk elk jaar. Altijd als ik daar loop word ik bevangen door het ultieme geluksgevoel. Zelfde gevoel wat ik krijg als ik in mijn moestuin ben. Ik denk wel eens ben denk ik in een vorig leven een boerendochter geweest. Mijn droom is om ooit op een boerderij te wonen, beetje dicht bij de stad en toch in de natuur. Wakker worden met het gekakel van eigen kippen, geitjes, en poezen, konijnen en een hond. Goed er moet iets te dromen blijven. De gedachte alleen maakt me soms al heel blij.  Lees meer

Pompoenkoekjes

pompoenkoekjespompoen

Het is weer herfst en dat is ook echt te merken. In de tuin liggen al de eerste bladeren…

Ik ben altijd iemand die stug wil volhouden in sept op slippers te blijven lopen, maar zelfs ik heb het dit jaar niet gered, en zit zelfs in de avond al heerlijk onder een deken op de bank. Moet toegeven het is ook wel weer erg gezellig de kaarsjes aan, en ben vandaag ook overstag gegaan om een heerlijke warme deken erbij te kopen om heerlijk ’s avonds met een boek in mijn hangstoel te gaan hangen.

Herfst is eigenlijk het enige seizoen die mij niet echt heel erg ligt. Vochtig buiten, en veel regen. Ik ben meer iemand van extremen, warm&zonnig of lekker koud&sneeuw. Sneeuw kan ik me stiekem nu al weer een beetje op verheugen. Dat is ook het enige waar je me ’s nachts voor wakker zou kunnen maken. Als het sneeuwt. Ik moet dan gewoon naar buiten. Niks fijners dan het geluid van knisperende sneeuw.

Het enige wat ik heerlijk vind van de herfst zijn de heerlijke geuren die je tegemoet komen als je door de bladeren loopt in het bos en de groentes van dit seizoen. Paddestoelen in allerlei soorten dus binnenkort ook tijd voor een risotto, maar ook pompoen. Alles met pompoen vind ik lekker. Vanavond reed ik van mijn werk naar huis en kreeg helemaal zin in pompoen. Van de ene helft van de pompoen maak ik morgen soep, en van de andere helft heb ik vanavond pompoenkoekjes gemaakt.

CURSUS BAKKEN?

Deze maand volgde ik een cursus bakken bij Pure Food Coaching. Ze geeft ook een cursus basis koken die ik ook heb gevolgd, en die mij na een aantal jaren al zo te eten echt een extra boost heeft gegeven. https://www.facebook.com/PureFoodCoaching

Echt een aanrader om te doen. Het is ontzettend leuk om mensen te ontmoeten die ook zo eten of willen gaan eten als jij, en laat zien dat het echt niet moeilijk is.

Kijk voor meer superlekkere inspiratie op haar facebookpagina.

In de cursus heb ik deze pompoenkoekjes gemaakt. Hebben tijdens de cursus terplekke met alessandra er kastanjemeel aan toegevoegd omdat het deeg iets plakkerig was naar onze zin. De combinatie van kastanjemeel met pompoen vind ik echt zalig. Vond ze zo heerlijk en ook zo lekker dat ik er bijna mee zou willen lunchen. Ach zou best kunnen voor een keer, maar goed , groente en rauwkost kan ik echt niet zonder tussen de middag.

Vanavond meteen pompoenkoekjes gemaakt, en heb er heerlijk van genoten samen met mijn kop verveine thee.

 

Courgette-hazelnoot muffins

courgette-hazelnoot muffins

Gisteren had ik bij mijn oogst uit de moestuin flink wat courgette. Wil graag een hartige taart van courgette maken maar  moet nog even op het recept broeden dus dacht ik maak muffins. kan ik die lekker meenemen naar het werk.
Ik heb zelf wat bij elkaar gevoegd. dacht alleen amandelmeel is denk niet lekker en is wel lekker iets meer nootsmaak is, dus heb gekozen voor een mix van kastanjemeel en amandelmeel. Zit ze nu te proeven en de courgette-hazelnoot muffins zijn super gelukt, vind ik zelf. Lees meer

Castagnaccio

castagnaccio

Castagnaccio, (Italiaanse kastanjecake met walnoten, rozijnen en rozemarijn) echt super! (Is oorspronkelijk echt typerend herfst..of kerst.) even laten afkoelen en dan kun je snijden als koek. En ook nog zonder melk, tarwe en suiker!

INGREDIËNTEN Castagnaccio

  • 205 Gr. Kastanjemeel,
  • 250 ml water.
  • 50 gr rozijnenen
  • 25 gr walnoten ( beetje fijner maken)

Bereiding: Kastanjemeel, en water door elkaar mengen zonder klonten. Daarna rozijnen en walnoten  erdoor roeren. Als je dubbele hoeveelheid neemt wordt het een dikkere koek. Ik vond plat leuker.

In bakvorm doen, invetten( ik heb bakpapier gedaan vind ik fijner). Bestrooien met verse rozemarijn en pijnboompitten besprenkel met olijfolie en 35 min op 200 graden. Laten afkoelen en smullenmaar!

Lekker met ricotta schijnt.

Tip: als je het mengsel in de bakbodem doet kun je het makkelijk verdelen door een lepel nat te maken en met de bolle kant het te verdelen. wordt de bovenkant iets gladder en gelijkmatiger

Variatietip! sinaasappelrasp erdoor en er nog wat overstrooien van 1/2 sinaasappel.