Heerlijk mueslibroodje zonder gluten

mueslibroodje_Puur Homemade

Het blijft altijd spannend. Een recept zonder gluten maken met verschillende melen. Zo ook met dit mueslibroodje. Dan duren 35 minuten best lang!

Maar het is gelukt en hij smaakt echt super. Heerlijk zo, of besmeerd met echte roomboter.

Lees meer

Mini tulbandje met vers fruit

Mini-Tulbandjes 6 - Puur Homemade

Eerste Paasdag! Ik ga in de middag mezelf verwennen met een mini tulbandje met vers fruit.. Ik heb begrepen dat het heerlijk weer wordt, de zon schijnt al fijn naar binnen, dus ik ga in de middag genieten van de tuin, kopje thee en iets lekkers erbij. In de ochtend eerst paaseieren zoeken en gezellig ontbijten.

Ik kwam deze vormpjes tegen bij de Xenos voor 1,49 per stuk. Was meteen verliefd op ze. Te leuk zo een klein tulbandje. Ik wilde daar echt iets mee maken deze paasdagen. Ik had met de kerstdagen zelf een recept bedacht voor een tulband, dus die heb ik als basis genomen. Ik heb kastanjemeel gebruikt in deze tulbandjes. Kastanjemeel vind ik heerlijk en heeft van zichzelf al een zoetige smaak. Ze zijn super gelukt en ook nog heel uit de vorm! Het is zo net een klein gebakje zo met het verse fruit. Mmm..dat wordt smullen vanmiddag in het zonnetje. Lees meer

Paasbrood met pistachenoten

PAASbrood 3 - Puur Homemade

Dit is iets waarvan ik vind dat dit echt niet kan ontbreken met Pasen. Paasbrood. Vandaag besloot ik een heerlijke variant te maken van mijn eigen eerder gemaakte recept met de kerst.

Op een één of andere manier vind ik pistachenoten erg passen bij Pasen, dus bedacht ik, dat dat wel lekker zou zijn om dat in het paasbrood te verwerken. Ik vind het zelf echt heerlijk geworden. Heb vanmiddag al heerlijk zitten smullen ervan met de visite. Het viel erg in de smaak. De rest bewaar ik lekker voor bij de brunch op eerste paasdag. Maar ook heerlijk gewoon na de Pasen Lees meer

Noten-vruchtenbrood

Noten-vruchtenbrood 5 - Puur HomemadeIk maak dit brood nu al een tijd, en het leuke is, je kunt heel erg variëren! Eigenlijk is alles lekker! Ik ben zelf gek op de vijg erdoorheen. Heb nu ook abrikozen toegevoegd. Heerlijk dit noten-vruchtenbrood. Heerlijk als ontbijt of bij de thee maar ook lekker met kaasjes bij de borrel.

Gisteren had ik gezellig even een voorborrel, voor mijn vakantie van over twee weken. Ze hadden kaasjes voor bij de borrel en ik heb gezegd dat ik wel een brood voor erbij maak in mijn stijl;-) en dus Puur Homemade, zonder gluten, koemelk en suiker. Lekker, gezond én mooi om te zien. Had ook heerlijke kaastengels gemaakt, al zeg ik het zelf. De kinderen aten ze ook. Ze zijn helemaal op!

Lees meer

Kaneelkrakelingen

pompoenkrakelingen - puurhomemmade

Dit is een variant op het recept wat ik maakte voor Nurks. Toen maakte ik ze in rondjes. Tijdens het maken van die koekjes bedacht ik deze variant: kaneelkrakelingen. Een koekje met jeugdsentiment.

Het oorspronkelijke recept, het pompoenkoekje komt van Alessandra van Pure Food Coaching. Ze heeft nog meer hele lekkere recepten op haar site staan! Lees meer

Quinoapap met peer

Quinoapap met peer - Puur Homemade

Ik dacht ik wil wel eens wat anders maken voor het ontbijt. Een vriendin van mij die in Amerika woont, vertelde mij dat het bij hun sneeuw was gevallen en dat ze dan pap van quinoavlokken zo lekker vond. Ze deed er appel door. Ik heb mijn eigen variant ervan gemaakt, Quinoapap met peer. Inderdaad echt heerlijk!
Hopelijk komt de sneeuw hier ook nog want ik ben er gek op! En het klopt wat ze zei, dit is echt een gerecht wat past bij de wintermaanden. Het vult echt erg goed. Zou een goede bodem kunnen zijn voor een heerlijke schaatstocht. O ik hoop zo dat dit nog mogelijk gaat zijn. Lees meer

Moscovische tulband

Moscovische tulband 3 - Puur homemadeMoscovische tulband 4 - Puur homemade

Vandaag vier ik kerst bij mijn ouders. Gisteren besloot ik toch nog iets te maken om mee te nemen. Vond nog een stuk zalm in de vriezer, dus maakte ik er hapjes van en besloot ik ook een moscovische tulband te maken. En tróts op het resultaat!

Wist niet goed waar te beginnen, maar heb het op gevoel gedaan. Beetje gebasseerd op het kerstbrood, maar moest wel meer cake-ig worden. Had niet genoeg amandelmeel meer, dus besloot van alle beetjes die ik nog had iets te maken. Quinoameel had ik nog een klein beetje, dacht dat doe ik er lekker bij. Vind ik namelijk heerlijk! Steeds proeven tussendoor en toch nog een ei enz. Dus vond het heel spannend en dacht mislukken mag;-) Het was zo blij toen hij uit de oven kwam en er zo mooi uitzag. En hem ook nog heel uit de vorm kreeg! Vandaag opgemaakt met lekker vers fruit. Was geinspireerd door mijn baas, die me een foto stuurde van een toetje met kerst. Dit moest ik proberen om een gezonde variant van te maken;-) En ik kan niet anders zeggen ik vind hem heerlijk! Ben benieuwd wat de rest van de familie ervan vindt. Lees meer

Goed gevuld kerstbrood zonder spijs

KERST kerstbrood zonder spijs stap 2 - Puur HomemadeKERST kerstbrood zonder spijs - Puur Homemade

Vorig weekend heb ik een kerstbrood met amandelspijs gemaakt. Door dit recept wilde ik graag ook nog een variant maken. Een kerstbrood zonder amandelspijs. Het resultaat dit goed gevulde kerstbrood zonder spijs!

Mijn moeder was er vanmiddag dus die kon meteen proeven. En kan niet anders zeggen, ik vind het een succes, en mijn moeder ook, want wilde zelfs een tweede stuk! Nooit gedacht deze zomer dat ik deze kerst lekker aan een kerstbrood zonder amandelspijs en met amandelspijs zou zitten. Een brood die gewoon ‘goed’ voor me is! Ook voor dit geld, met mate, want het is wel een bloedsuikerverhogend brood door al het gedroogde fruit. Lees meer

Kokoskaneelsneeuwsterren

KERST sneeuwster met glazuur - Puur HomemadeKERST puurhomemadehuisje - Puur Homemade

INGREDIËNTEN Kokoskaneelsneeuwsterren

Wilde heel graag voor de kerst voor mezelf een paar lekkere koekjes maken en het leek me leuk om sterren te maken. Ik kon geen geschikt recept vinden, omdat de meeste deegsoorten op basis van spelt zijn. Dus besloot gewoon zelf iets te proberen en het resultaat deze heerlijke Kokoskaneelsneeuwsterren!

Dat ze uit de over kwamen was ik zo trots op mezelf! echt heel blij met het resultaat. Heb twee varianten gemaakt. Leek me leuk om met glazuur iets te doen, en om het een extra sneeuw effect eraan te geven werkt geraspte kokos echt super! Ook gewoon bestrooit met sukrin melis zijn ze superlekker en mooi om te zien! Ook het huisje is superleuk om op een glas of kopje te zetten! En lekker dat ze zijn! Lees meer