Smoothie extra weerstand

receptenruil Smoothie extra weerstand 3 receptenruil - Puur Homemade

Receptenruil maart! Alweer de 5e keer!

“Gezonde” foodbloggers hebben zich verzameld in een groep op facebook. Superleuk dat ik hier voor werd gevraagd. Dit is alweer de vijfde receptenruil waar ik aan mee doe. Ik doe ook zeker volgende keer weer mee. Echt te leuk vind ik het! Komt soms echt op nieuwe ideeën. Ik heb deze keer gekozen voor een Smoothie, aangezien ik door mijn nieuwe aanwinst van de Bianco Puro van Greenyourself mijn interesse naar andere ontbijtjes gaat. En echt super lekker is ie de Smoothie extra weerstand.
Het werkt zo: elke maand als je meedoet krijg je een blog toegewezen van iemand anders. Het is de bedoeling dat je hier een recept van gaat maken. Ik mocht een recept uitkiezen van Mind your feed. Lees meer

Boekweit-kikkererwtenbrood met pompoenpitten

Boekweit-kikkererwtenbrood met pompoenpitten 2- Puur Homemade

Door de vele vragen over vervangen van melen n.a.v. het boekweit-quinoabrood, kreeg ik het idee om het quinoameel te vervangen door kikkererwtenmeel. Wilde ook graag het brood een keer maken zonder gist. Ben erg trots op het resultaat van dit boekweit-kikkererwtenbrood met pompoenpitten.

Kreeg ook de vraag waarom ik vaak voor deeg een combinatie maakte van quinoameel en boekweit. Dat is omdat ik in het begin toen ik broden ging bakken zonder gluten, ik erg moest wennen aan de smaak van boekweit. Daarom kwam ik op het idee om de helft te vervangen door quinoameel. Quinoa bevat geen qluten, in een pseudograan, en heeft een lekkere smaak vind ik. Momenteel probeer ik ook quinoa te minderen, dus had vandaag helemaal zin om een variant te bedenken en te maken. Lees meer

Quinoa-boekweit-brood met chiazaadjes, hennepzaad & pompoenpitten

quinoa-boekweit-brood met chiazaadjes, hennepzaad & pompoenpitten

Mijn tweede brood wat ik had gebakken was echt een groot succes, en ik vond het heerlijk. Heerlijk het quinoa-boekweit-brood

Ben zo blij dat het lukt, geen echt brood eten maar toch een lekker smakelijk broodje soms bij mij salade. Heb beetje hetzelfde gemaakt maar net anders. Het hennepzaad vond ik zo lekker de vorige keer dat heb ik gelaten maar de zonnebloempitten heb ik vervangen door pompoenpitten en lijnzaad door chiazaad. En ook deze supergelukt! Lees meer

Quinoa-boekweit brood hennepzaad & zonnebloempitten

Quinoa-boekweit brood met hennepzaad & zonnebloempitten

Nou dit was best wel erg spannend. Mijn tweede broodpoging tot brood zonder gluten. Ik had de dag ervoor een boekweit-brood proberen te bakken maar was niks geworden. Teveel water dacht ik en daarna meel bij gedaan, maar was rare substantie. heb het nog proberen te laten rijzen maar zag er niet lekker uit dus dacht dan maar weg. Dus was dit mijn tweede poging, dacht dan maar een mix van de twee meelsoorten lekker met hennep en lijnzaad en zonnebloempitten. Dat werd Quinoa-boekweit brood hennepzaad & zonnebloempitten. Ik had een fotograaf voor mijn werk bij mij thuis en hebben er samen van gegeten. Ook hij was erg enthousiast. Ik heb er 5 dagen mee gedaan en was echt tot 5 dagen nog heerlijk.

INGREDIËNTEN Quinoa-boekweit brood hennepzaad & zonnebloempitten

  • • 300 gr quinoameel
  • • 300 gr boekweitmeel
  • • 12 gr biologisch gist
  • • theel keltisch zout
  • • 50 gr hennepzaad
  • • 50 gr zonnebloempitten voor door het brood( en nog een paar extra voor bovenop en zijkant)
  • • 25 gr lijnzaad
  • • 550 ml lauw water

Bereiding: Meng de meelsoorten en gist in de keukenmachine en giet langzaam het water erbij. laat draaien totdat het een mooie gladde emulsie is. Roer daarna de zaden en pitten erdoor. Smeer het bakblik in met beetje kokosolie(ongegeurd) en gooi wat zonnebloempitten in de bakvorm. schut ze over de bodem en de zijkant en voeg daarna het deeg toe in de bakvorm. Zet het deeg te rijzen met plastic folie erover en dek het af met een vochtige theedoek. Laat min 45 min tot een uur rijzen. Verwarm intussen de oven voor op 180 graden. Ze het brood na de het uur in het midden van de oven en bak het in 45 min gaar.