Havervlokken-ontbijt met rood fruit

Havervlokken-ontbijt met rood fruit - Puur Homemade

Dit havervlokken-ontbijt met rood fruit, had ik voor mezelf gemaakt voor het paasontbijt. De rest zat lekker aan de broodjes en de croissantjes zat. En voor het eerst eigenlijk had ik daar echt geen moeite mee. Het vult goed en het is zo lekker dat ik het croissantje niet meer mis, en het dus doe met de overheerlijke geur in huis.

Wat ik wel kan blijven zeggen. Ik kan niet meer zonder havermout. Waar ik eerst mijn neus echt voor ophaalde, geniet ik nu met volle teugen van. Had ik toch echt nooit gedacht. En dat zowel warm als koud. Een jaar geleden zou ik alleen van de geur al mijn neus ophalen. En het is ook nog eens goed voor mijn bloedsuikerspiegel. Havervlokken hebben de eigenschap de bloedsuikerspiegel te stabiliseren. Mijn lijf heeft zich er helemaal op ingesteld. ik heb vanochtend genoten van mijn havervlokken-ontbijt met rood fruit, heerlijk met een glas gemberthee en een glas vers geperste sinaasappelsap.

Lees meer

Chocolademousse met kokos en rood fruit

Chocomousse met kokos en rood fruit 5- Puur Homemade

Ik had echt zin in chocolademousse. En omdat het vandaag Tweede Paasdag is en we verder niks hadden, had ik tijd om het even te maken vanochtend. Het werd chocolademousse met kokos en rood fruit.

Dat ik zin had in chocolademousse is best bijzonder voor mij. Meestal ben ik echt meer van frisse smaken. Dat was heerlijk smullen na het eten! Echt makkelijk te maken en nog gezond ook!;-). Voor de pasen of een andere gelegenheid superleuk om de chocolademousse met kokos en rood fruit te serveren als friandise op een amuselepel. Lees meer

Raw cheesecake framboos! Surprice!

Raw cheescake framboos 4- Puur Homemade

1 maart werd nienke al weer 6 jaar.  Naast de grote traditionele taart met marsepein die we elk jaar hebben, met een bepaald figuur wat nienke mag kiezen elk jaar, wilde ik toch ook een taart maken zonder geraffineerde suiker, koemelk en tarwe. Dat werd een raw cheesecake framboos.

De tradionele taart, het was tenslotte feest. Een zoete taart met marsepein werd dit jaar een ‘frozen’taart. Naar aanleiding van de nieuwste Disneyfilm ‘Frozen’. Een geweldige film waar we samen super van hebben genoten. Dat is iets wat jullie niet van mij weten maar ik ben een ware Disney-fan. Elke nieuwe film wil ik zo graag zien, en hebben ook alle films op DVD. Wat gaat de tijd toch snel.Kan niet wachten totdat we hem thuis kunnen gaan kijken. Ongelooflijk dat ze alweer 6 is. Ik herinner me het als de dag van gisteren. Lees meer

Framboos-mango-custard

IMG_6883

Deze Framboos-mango-custard is een variant van het mango-custard recept en vond het heerlijk op een zomerse dag. Lekker met een glas verse sinaasappelsap met geweekte chiazaadjes

INGREDIËNTEN Framboos-mango-custard

  • 3 eierdooiers( scheiden van eiwitten)
  • 300gr mangostukjes
  • 1 doosje frambozen
  • mespunt vanille

Zet de mangostukjes met de 3 eierdooiers  en vanille op het vuur. Maak met de staafmixer er een emulsie van. Voeg de frambozen toe(hoe er een paar achter voor garnering) en maakt het met de staafmixer tot een mooie roze emulsie en laat het geheel al roerende 8 min pruttelen op laag vuur.  Je zult zien dat het steeds iets dikker gaat worden. Kunt het warm eten maar ook laten afkoelen. Is erg afhankelijk van wat je lekker vind. Ik vond het persoonlijk lauw superlekker! Koud heb ik het ook geprobeerd en is ook lekker. dan is het zelfs lekker als nagerecht.

Garneer  de Framboos-mango-custard eventueel naast de frambozen met extravers fruit naar keuze en je hebt een goed vullend ontbijt of een heerlijke lunch

sinaasappelsap met geweekte chiazaadjes