Courgette-geitenkaasbrood met rozemarijn

courgette-geitenkaas brood 3 - puur homemade

Receptenruil Juli! Courgette-geitenkaasbrood met rozemarijn

“Gezonde” foodbloggers hebben zich verzameld in een groep op facebook. Dit is alweer de negende receptenruil waar ik aan mee doe doe ook zeker de komende keren weer mee. Echt te leuk vind ik het! Het is leerzaam en ook leuk om iets van een ander te maken, of een variant erop te bedenken. 

Het werkt zo: elke maand als je meedoet krijg je een blog toegewezen van iemand anders. Het is de bedoeling dat je hier een recept van gaat maken. Ik mocht een recept uitkiezen van dayenne’s foodblog. Lees meer

Mini tulbandje met vers fruit

Mini-Tulbandjes 6 - Puur Homemade

Eerste Paasdag! Ik ga in de middag mezelf verwennen met een mini tulbandje met vers fruit.. Ik heb begrepen dat het heerlijk weer wordt, de zon schijnt al fijn naar binnen, dus ik ga in de middag genieten van de tuin, kopje thee en iets lekkers erbij. In de ochtend eerst paaseieren zoeken en gezellig ontbijten.

Ik kwam deze vormpjes tegen bij de Xenos voor 1,49 per stuk. Was meteen verliefd op ze. Te leuk zo een klein tulbandje. Ik wilde daar echt iets mee maken deze paasdagen. Ik had met de kerstdagen zelf een recept bedacht voor een tulband, dus die heb ik als basis genomen. Ik heb kastanjemeel gebruikt in deze tulbandjes. Kastanjemeel vind ik heerlijk en heeft van zichzelf al een zoetige smaak. Ze zijn super gelukt en ook nog heel uit de vorm! Het is zo net een klein gebakje zo met het verse fruit. Mmm..dat wordt smullen vanmiddag in het zonnetje. Lees meer

Paasbrood met pistachenoten

PAASbrood 3 - Puur Homemade

Dit is iets waarvan ik vind dat dit echt niet kan ontbreken met Pasen. Paasbrood. Vandaag besloot ik een heerlijke variant te maken van mijn eigen eerder gemaakte recept met de kerst.

Op een één of andere manier vind ik pistachenoten erg passen bij Pasen, dus bedacht ik, dat dat wel lekker zou zijn om dat in het paasbrood te verwerken. Ik vind het zelf echt heerlijk geworden. Heb vanmiddag al heerlijk zitten smullen ervan met de visite. Het viel erg in de smaak. De rest bewaar ik lekker voor bij de brunch op eerste paasdag. Maar ook heerlijk gewoon na de Pasen Lees meer

Blueberry cake!

Blueberrycake 6 - Puur Homemade

Ik had afgelopen zondag besloten een rustige zondag te houden. Rustig voor mijn doen dan. Zitten is nog steeds niet echt mijn ding. Toen ik mijn ontbijtje maakte keek ik naar de fruitschaal, waar toch wel wat bananen op lagen. Die moesten echt op. Normaal flans ik dan even snel een clafoutis in elkaar, of vries ik ze in om er later ijs van te maken, maar nu dacht ik wat zal ik eens maken. Het werd een blueberry cake.

Ik wilde graag gebruik maken van mijn nieuwe gekochte vorm om een krans te maken. Ik dacht als ik nou eens een hele grote clafoutis maak, maar dan net een beetje anders. Ik wilde eigenlijk, dat het meer een cake zou worden en iets kleffer. Ik ben dol op kleffe cake. Ik was trots toen ik de blueberry cake uit de oven haalde.

Lees meer

Clafoutis aardbei-rode bes

Clafoutis aardbei-rode bes - Puur Homemade

Vandaag is de dag voor mijn Moestuinplan DEEL 3! Dit echt leukste onderdeel van dit weekend! Ik besloot nog even een Clafoutis aardbei-rode bes te bakken, om mee te nemen. Het blijft een succes recept, wat echt velen lusten. Dit recept is mijn manier om met bananen, die ik normaal allang zou hebben weggegooid, nog iets te maken. Mijn moestuin-buurvrouwen Tres en Corine zijn er morgen ook. Dus die lusten vast een stukje van de Clafoutis aardbei-rode bes.

Ik ga zo al vroeg op pad met de fiets naar de moestuin met Nienke en mijn twee logeetjes. Allemaal op hun eigen fiets, dan kunnen ze lekker daar op op de tuin fietsen. Ze hebben allemaal ook eigen handschoentjes om in de tuin te werken. En een bakje met vergrootglas om diertjes in te stoppen en te bekijken.

Lees meer

Pecannoten-Chocoladekoek

Pecannoten-Chocoladekoek - Puur Homemade

Ik had vanochtend opeens zin om toch te bakken. Ondanks dat ik mezelf had gezegd: Dit weekend ga ik niet bakken, ik stop al mijn tijd in de moestuin. Het begon toch te kriebelen. Ook omdat ik zo vroeg beneden was. Dus ik besloot deze pecannoten-chocoladekoek te maken. En dit recept is ook nog 100% Paleoproef!

Een tijdje gelden zag ik dit recept ergens voorbij komen. Had vanochtend eigenlijk iets anders in mijn hoofd om te gaan maken, maar daar had ik helaas niet alles voor in huis. Dus die maak ik van de week nog wel. Opeens dacht ik aan dit recept. Meost even nadenken waar ik het had gezien. Heb het opgezocht om te kijken of ik voor deze wel alle ingrediënten in huis had. Het recept komt van de site paleomadesimple. Ik heb het een klein beetje aangepast.  Lees meer

Japanse pizza rode kool

Japanse pizza _rode kool- Puur Homemade

Een tijd geleden kreeg dit recept doorgestuurd van de zus van een vriendin van mij, die heel lang in Japan heeft gewoond. Ik heb er toen ook iets over gepost. Inmiddels ben ik erg bedreven in het maken van deze ‘pizza’. Ik denk een goede manier om groente op een andere wijze te eten. Ik maak de Japanse pizza echt heel vaak. In japan noemen ze het Okonomiyaki. Maak hem ook vaak in de avond voor de volgende dag. Dan snij ik hem in punten en neem ik een paar punten om mee te nemen voor de lunch op mijn werk.

Blijft een toprecept! Supersimpel te maken en ook snel klaar! Het orginele recept van de Japanse pizza is met speltbloem, maar dat eet ik niet. Ik maakte het altijd met rijstmeel en nu dacht ik ik ga eens een variant maken, ook omdat ik probeer alles met rijst af te bouwen, evenals quinoa zo min mogelijk. Dus ik dacht ga een keer het maken met kikkererwtenmeel en rode kool, omdat ik rode kool nog steeds had liggen en dacht wat zal ik eens maken. Dacht ga het gewoon proberen en vond het erg lekker. Het is wel machtiger dan met spitskool vond ik.
Lees meer

Clafoutis rode bes

Clafoutis rode bes - Puur Homemade

Wat ik al eerder zei, clafoutis maak ik al heel lang en is eigenlijk het eerste recept wat ik ooit maakte qua taart. Een clafoutis rode bes daarintegen had ik nog nooit gemaakt. En ik vind het heerlijk, dat zure met dat zoete van de amandel.

Inmiddels is het basisrecept wel iets veranderd, durf ik ook veel te variëren. Voeg ik er dus ook amandelmeel aan toe, of soms ander meel. Hazelnootmeel is ook superlekker. Bedenk me nu ik dit typ meteen weer een variant! Lees meer

Kaasstengels kummel

Hartige kaastengels kummel- Puur Homemade

Ik had van het weekend een borrel, en ik dacht ik ga eens kaastengels maken. Twee varianten. Kaasstengels zwart sesamzaad en kaasstengels kummel. Een heerlijk recept, waar je oneindig mee kunt variëren.

Het basisrecept van de kaasstengels heb ik uit het boek Lekker lang jong. Ik kan echt iedereen aanraden het boek te kopen. Ik heb er een extra ei bijgedaan, want ik vond het erg snel uit elkaar vallen. Heb besloten twee verschillende te maken. Toen ik bij de molen in Santpoort bij mij vlak in de buurt, boekweitmeel ging kopen, zag ik ook kummel staan en dat vind ik zo lekker, dacht ik neem het mee. Niet wetende wat ik er nog mee ging maken. Tijdens het maken van dit recept bedacht ik me: “ Ik kan wel ook deze stengels maken met kummel!” De stengels zijn gemaakt van havermout. Havermout of havervlokken kan ik bijna niet meer zonder. Ik vind het zo heerlijk, en het is ook erg gezond!

Lees meer

Kaasstengels zwart sesamzaad

Kaasstengels zwart sesamzaad- Puur Homemade

Ik had van het weekend een borrel, en ik dacht ik ga eens kaastengels maken. Twee varianten. Kaasstengels zwart sesamzaad en kaasstengels kummel. Een heerlijk recept, waar je oneindig mee kunt variëren.

Het basisrecept van de kaasstengels heb ik uit het boek Lekker lang jong. Ik kan echt iedereen aanraden het boek te kopen. Ik heb er een extra ei bijgedaan, want ik vond het erg snel uit elkaar vallen. Heb besloten twee verschillende te maken. Zwart sesamzaad evenals wit sesamzaad heb ik eigenlijk altijd in huis. Dus hoefde niet speciaal op pad. Tijdens het maken van dit recept bedacht ik me: “ Ik kan wel ook deze stengels maken met kummel! De stengels zijn gemaakt van havermout. Havermout of havervlokken kan ik bijna niet meer zonder. Ik vind het zo heerlijk, en het is ook erg gezond! Lees meer