Heerlijk mueslibroodje zonder gluten

mueslibroodje_Puur Homemade

Het blijft altijd spannend. Een recept zonder gluten maken met verschillende melen. Zo ook met dit mueslibroodje. Dan duren 35 minuten best lang!

Maar het is gelukt en hij smaakt echt super. Heerlijk zo, of besmeerd met echte roomboter.

Lees meer

Courgette-geitenkaasbrood met rozemarijn

courgette-geitenkaas brood 3 - puur homemade

Receptenruil Juli! Courgette-geitenkaasbrood met rozemarijn

“Gezonde” foodbloggers hebben zich verzameld in een groep op facebook. Dit is alweer de negende receptenruil waar ik aan mee doe doe ook zeker de komende keren weer mee. Echt te leuk vind ik het! Het is leerzaam en ook leuk om iets van een ander te maken, of een variant erop te bedenken. 

Het werkt zo: elke maand als je meedoet krijg je een blog toegewezen van iemand anders. Het is de bedoeling dat je hier een recept van gaat maken. Ik mocht een recept uitkiezen van dayenne’s foodblog. Lees meer

Amandel-kaneelmuffin met raw rode bes-aardbeienjam

Kaneelmuffin met rode bessen-aardbeienjam & geitenkwark- Puur Homemade

Deze amandel-kaneelmuffin met raw rode bes-aardbeienjam, had ik gemaakt voor de paasbrunch van vandaag. Helaas zaten we allemaal al best vol, dus heb ik er een wat later op de dag gegeten.

Ik vind deze amandel-kaneelmuffin met raw rode bes-aardbeienjam naast de blueberry cheesecake en de mini tulbandjes, een van de grootste successen van dit weekend. Ik heb ook al meteen door deze recepten nieuwe ideeën voor recepten gekregen. Wat is koken en bakken toch leuk! Helemaal als je er ook nog enthousiaste reacties bij krijgt! Lees meer

Mini tulbandje met vers fruit

Mini-Tulbandjes 6 - Puur Homemade

Eerste Paasdag! Ik ga in de middag mezelf verwennen met een mini tulbandje met vers fruit.. Ik heb begrepen dat het heerlijk weer wordt, de zon schijnt al fijn naar binnen, dus ik ga in de middag genieten van de tuin, kopje thee en iets lekkers erbij. In de ochtend eerst paaseieren zoeken en gezellig ontbijten.

Ik kwam deze vormpjes tegen bij de Xenos voor 1,49 per stuk. Was meteen verliefd op ze. Te leuk zo een klein tulbandje. Ik wilde daar echt iets mee maken deze paasdagen. Ik had met de kerstdagen zelf een recept bedacht voor een tulband, dus die heb ik als basis genomen. Ik heb kastanjemeel gebruikt in deze tulbandjes. Kastanjemeel vind ik heerlijk en heeft van zichzelf al een zoetige smaak. Ze zijn super gelukt en ook nog heel uit de vorm! Het is zo net een klein gebakje zo met het verse fruit. Mmm..dat wordt smullen vanmiddag in het zonnetje. Lees meer

Paasbrood met pistachenoten

PAASbrood 3 - Puur Homemade

Dit is iets waarvan ik vind dat dit echt niet kan ontbreken met Pasen. Paasbrood. Vandaag besloot ik een heerlijke variant te maken van mijn eigen eerder gemaakte recept met de kerst.

Op een één of andere manier vind ik pistachenoten erg passen bij Pasen, dus bedacht ik, dat dat wel lekker zou zijn om dat in het paasbrood te verwerken. Ik vind het zelf echt heerlijk geworden. Heb vanmiddag al heerlijk zitten smullen ervan met de visite. Het viel erg in de smaak. De rest bewaar ik lekker voor bij de brunch op eerste paasdag. Maar ook heerlijk gewoon na de Pasen Lees meer

Blueberry cake!

Blueberrycake 6 - Puur Homemade

Ik had afgelopen zondag besloten een rustige zondag te houden. Rustig voor mijn doen dan. Zitten is nog steeds niet echt mijn ding. Toen ik mijn ontbijtje maakte keek ik naar de fruitschaal, waar toch wel wat bananen op lagen. Die moesten echt op. Normaal flans ik dan even snel een clafoutis in elkaar, of vries ik ze in om er later ijs van te maken, maar nu dacht ik wat zal ik eens maken. Het werd een blueberry cake.

Ik wilde graag gebruik maken van mijn nieuwe gekochte vorm om een krans te maken. Ik dacht als ik nou eens een hele grote clafoutis maak, maar dan net een beetje anders. Ik wilde eigenlijk, dat het meer een cake zou worden en iets kleffer. Ik ben dol op kleffe cake. Ik was trots toen ik de blueberry cake uit de oven haalde.

Lees meer

Clafoutis rode bes

Clafoutis rode bes - Puur Homemade

Wat ik al eerder zei, clafoutis maak ik al heel lang en is eigenlijk het eerste recept wat ik ooit maakte qua taart. Een clafoutis rode bes daarintegen had ik nog nooit gemaakt. En ik vind het heerlijk, dat zure met dat zoete van de amandel.

Inmiddels is het basisrecept wel iets veranderd, durf ik ook veel te variëren. Voeg ik er dus ook amandelmeel aan toe, of soms ander meel. Hazelnootmeel is ook superlekker. Bedenk me nu ik dit typ meteen weer een variant! Lees meer

Kaasstengels zwart sesamzaad

Kaasstengels zwart sesamzaad- Puur Homemade

Ik had van het weekend een borrel, en ik dacht ik ga eens kaastengels maken. Twee varianten. Kaasstengels zwart sesamzaad en kaasstengels kummel. Een heerlijk recept, waar je oneindig mee kunt variëren.

Het basisrecept van de kaasstengels heb ik uit het boek Lekker lang jong. Ik kan echt iedereen aanraden het boek te kopen. Ik heb er een extra ei bijgedaan, want ik vond het erg snel uit elkaar vallen. Heb besloten twee verschillende te maken. Zwart sesamzaad evenals wit sesamzaad heb ik eigenlijk altijd in huis. Dus hoefde niet speciaal op pad. Tijdens het maken van dit recept bedacht ik me: “ Ik kan wel ook deze stengels maken met kummel! De stengels zijn gemaakt van havermout. Havermout of havervlokken kan ik bijna niet meer zonder. Ik vind het zo heerlijk, en het is ook erg gezond! Lees meer

Amandel-perencake

receptenruil Amandel-perencake 1 - Puur Homemade

Receptenruil februari! Alweer de 4e keer!

“Gezonde” foodbloggers hebben zich verzameld in een groep op facebook. Dit is alweer de vierde receptenruil waar ik aan mee doe doe ook zeker volgende keer weer mee. Echt te leuk vind ik het!  Ik heb deze keer gekozen voor de herfstachtige amandel-appelcake waar ik mijn eigen draai aan heb gegeven. Het is een amandel-perencake geworden.
Het werkt zo: elke maand als je meedoet krijg je een blog toegewezen van iemand anders. Het is de bedoeling dat je hier een recept van gaat maken. Ik mocht een recept uitkiezen van Ge-zonder. Lees meer

Kaneelkrakelingen

pompoenkrakelingen - puurhomemmade

Dit is een variant op het recept wat ik maakte voor Nurks. Toen maakte ik ze in rondjes. Tijdens het maken van die koekjes bedacht ik deze variant: kaneelkrakelingen. Een koekje met jeugdsentiment.

Het oorspronkelijke recept, het pompoenkoekje komt van Alessandra van Pure Food Coaching. Ze heeft nog meer hele lekkere recepten op haar site staan! Lees meer