Smoothie druiven

smoothiedruiven

Zelf heb ik ook druiven in mijn eigen tuin, maar daar moet ik echt sap van maken. Kunt ze wel eten maar ze zijn vrij klein. Wel lekker zoet. Maar nu had ik druiven uit eigen moestuin…bezorgd gekregen van mijn lieve “buurman”.Dus besloot een smoothie druiven te maken.

Ze stonden in de voortuin. Bedankt Fer! Echt zo blij mee. Druiven zijn natuurlijk niet echt goed voor de bloedsuikerspiegel maar druiven uit de moestuin zijn er zo kort…ik gun me het genot van deze druiven. En heerlijk in combinatie met avocado. Lees meer

Wortelcake

IMG_7073IMG_7083

Ik vond het ontzettend spannend om de wortelcake zonder suiker te gaan eten…blijft spannend om iets te eten wat je zelf hebt verzonnen. Maar ik kan niet anders zeggen dan wauw! Echt heerlijk deze wortelcake en dat zonder suiker! Ik had veel regenboogworteltjes uit de tuin en wilde daar iets bijzonders mee maken. Ik ben echt groot fan van regenboogwortels. Ze zijn gewoon op een een of andere manier net iets lekkerder en het kleurenfestival wat het veroorzaakt op je bord en alleen al tijdens het schoonmaken van de wortels maakt me heel erg blij.

Dat maakt deze cake moet ik zeggen ook heel erg byzonder want als je hem opensnijdt zie je niet een gewonen bruine cake maar allemaal verschillende kleuren. Heel leuk. Dit recept is door mijn buurvrouw uitgeroepen top met stip op één! De courgette-hazelnootmuffins hebben nu een gedeelde plek op 1 waren haar woorden.

INGREDIËNTEN Wortelcake

  • 250 gr rijstmeel(Zelf denk ik nu is denk ook superlekker met kastanjemeel. Die variant ga ik nog een keer maken
  • 2 theel wijnsteenbakpoeder
  • 1 snufje keltisch zeezout
  • 1,5 theel kaneel
  • 80 gr walnoten (beetje met de hand fijngemaakt)
  • 120 gr kokosolie(ongegeurd)
  • 150 gr ongezoete dadels( liefste van die lekker zachte metjoul dadels)
  • 200 gr wortelrasp(Ik heb dus in dit geval regenboogworteltjes gebruikt maar die zijn helaas niet hele seizoen verkrijgbaar)
  • 3 rijpe bananen
  • 120 ml sinaasappelsap

Bereiding: Voeg alle droge ingrediënten in een mengkom bij elkaar en roer goed door elkaar. Snij de banaan in stukjes en doe die in een andere mengkom. Voeg de sinaasappelsap toe en mix het met de mixer tot een emulsie. kan natuurlijk ook in de keukenmachine. Zet intussen de kokosolie op een laag pitje en laat het smelten. Voeg dit toe aan de vloeibare emulsie. Spatel daarna deze emulsie door de droge ingrediënten tot een goede massa. Doe het in een bakvorm, ik heb in dit geval een 20 mm ronde bakvorm gebruikt en die heb ik op de bodem bekleed met bakpapier en de randen heb ik ingesmeerd met kokosolie. Plaats de cake 45 min op 180 graden in de oven. Even een beetje laten afkoelen voordat je de springvorm opendoet, anders scheurt de bovenkant.

 

Chocolademousse van avocado

avocadoChocolademousse van avocado

Ik eet al bijna 10 jaar geen chocolade. En dat was wel iets wat ik hel lekker vond. Chocolademousse was eigenlijk nooit echt mijn favoriet, net als chocoladevla. Ik snapte toe, voordat ik mijn eetpatroon omgooide voor mijn gezondheid echt al niet dat mensen dat lekker vonden. Het smaakte gewoon best erg chemisch en helemaal niet lekker naar chocolade. Een collega van mij vertelde dat ze een keer Chocolademousse van avocado had gegeten bij een vriendin. Ik dacht dit ga ik proberen. Ik begon het een halve avocado want vond het anders zonde. Ik dacht wat als ik het niet lekker vind. met beetje raw cacoa erbij en met de staafmixer gemengd. Smaakte meteen al te gek en lekkerder dan dat ik me ooit kon herinneren dat chocolademousse smaakte. Uiteindelijk kwam ik uit op dit recept. Nooit gedacht dat ik nog ooit Chocolademousse van avocado zou eten die ik zo lekker zou vinden. Het is zo makkelijk en snel klaar, en ook heerlijk. Zelfs gewoon heel erg gezond! Met Raw cacao vol antioxidanten en avocado vol goede vetten en ook nog ijzer waar ik vaak tekort aan heb. Ik vind dit zo een super recept, en zo makkelijk. Ik eet het zelfs soms gewoon zo als tussendoortje.

Avocado

De olie in de vrucht bestaat voornamelijk uit onverzadigde vetten en heeft dus een gunstige invloed op het cholesterolgehalte. De avocado bevat ook veel mineralen zoals ijzer en kalium.

INGREDIËNTEN Chocolademousse van avocado

  • 1 avocado
  • 1 eetl raw cacaopoeder
  • 4 ontpitte dadels in stukjes
  • 1 eetl sukrin gold

Doe alles in de blender en maak het tot een mousse. (evt met een staafmixer of keukenmachine) Zet het even een uurtje in de koelkast.

En daarna klaar! mmm.

garneer evt met rijstroom of fruit. Leuk in een zelf gebakken wafel of oublie

Courgette salade met geitenkaascreme

courgette saladecourgetteoogst

Dit recept van courgette salade is heerlijk met de komende warme dagen die er aan gaan komen. Ik had nog nooit rauwe courgette zo gegeten en vind het echt overheerlijk!

Door mijn moestuin had ik zoveel courgettes, en nog een hoop te gaan hopelijk de komende weken…dat ik echt wel op zoek ben gegaan wat er allemaal mee kon. En heerlijk veel gevonden. Dit recept haalde ik uit de ‘delicious’ maar is een van mijn favorieten. Kunt het zo eten maar ook b.v. een beetje op een bedje van sla of nog lekkerder rauwe spinazie blaadjes. De cpmbinatie van de dadel met de geitenkaas is echt heerlijk.

courgetteplantcourgette salade

Dat heb ik hier gedaan, en ook nog wat broccoli-stronken en paar walnoten toegevoegd. Beide supergezond!

Ik heb een hele handige dunne plakken snijder gekocht bij dille&kamille. Heel goed voor een courgette in plakken te snijden. Voorheen deed ik het altijd met een kaasschaaf maar eigenlijk waren die net iets te dun.

INGREDIËNTEN Courgette salade

(2 pers, alhoewel ik er in mijn eentje een eet als lunch, maar ligt eraan of je er iets bij eet)

  • 1 courgette,
  • 2 el walnotenolie
  • 1 eetl witte wijnazijn
  • 50 gr zachte geitenkaas
  • bosje basilicum
  • 6 dadels ontpit in stukjes

Bereiding: Maak lange plakken van boven naar beneden van de courgette. Meng de olie, azijn en met de geitenkaas. mak op smaak met peper en zout tot een glad mengsel. Meng de helft van de basilicum blaadjes gescheurd in stukjes) met de geitenkaascrème en courgettelinten. Bestrooi het voor het opdienen met de best van de basilicum en de dadels.

TIP: De salade kun je makkelijk van te voren maken, al je hem bv zou willen meenemen de volgende dag voor de lunch.