Courgette-geitenkaasbrood met rozemarijn

courgette-geitenkaas brood 3 - puur homemade

Receptenruil Juli! Courgette-geitenkaasbrood met rozemarijn

“Gezonde” foodbloggers hebben zich verzameld in een groep op facebook. Dit is alweer de negende receptenruil waar ik aan mee doe doe ook zeker de komende keren weer mee. Echt te leuk vind ik het! Het is leerzaam en ook leuk om iets van een ander te maken, of een variant erop te bedenken. 

Het werkt zo: elke maand als je meedoet krijg je een blog toegewezen van iemand anders. Het is de bedoeling dat je hier een recept van gaat maken. Ik mocht een recept uitkiezen van dayenne’s foodblog. Lees meer

Amandel-perencake

receptenruil Amandel-perencake 1 - Puur Homemade

Receptenruil februari! Alweer de 4e keer!

“Gezonde” foodbloggers hebben zich verzameld in een groep op facebook. Dit is alweer de vierde receptenruil waar ik aan mee doe doe ook zeker volgende keer weer mee. Echt te leuk vind ik het!  Ik heb deze keer gekozen voor de herfstachtige amandel-appelcake waar ik mijn eigen draai aan heb gegeven. Het is een amandel-perencake geworden.
Het werkt zo: elke maand als je meedoet krijg je een blog toegewezen van iemand anders. Het is de bedoeling dat je hier een recept van gaat maken. Ik mocht een recept uitkiezen van Ge-zonder. Lees meer

Courgettespagetti met pistachepesto & rawmezan

receptenruil Courgettespagetti met pistachepesto & rawmezan.

Receptenruil december!

“Gezonde” foodbloggers hebben zich verzameld in een groep op facebook. Dit is alweer de tweede receptenruil waar ik aan mee doe en heb me ook al opgegeven voor de volgende keer. Echt te leuk vind ik het!  Ik heb deze keer gekozen voor de Courgettespagetti met pistachepesto & rawmezan.
Het werkt zo: elke maand als je meedoet krijg je een blog toegewezen van iemand anders. Het is de bedoeling dat je hier een recept van gaat maken. Ik mocht een recept uitkiezen van Leo Goes Paleo. Ik heb de salade meteen opgediend in een schaal in de vorm van een ster. Ik ben een ware kerstfreak, dat kun je eigenlijk best wel zeggen. Elk jaar vind ik ook weer een aantal leuke nieuwe dingen op kerstgebied en servies. Heb heel veel schaaltjes, bakjes en bordjes, in alle maten en soorten in vormen die met de kerst te maken hebben. Lees meer

Brownie courgette-walnoot

walnoten - Puur HomemadeBrownie courgette-walnoot 2 - Puur Homemade

Afgelopen maandag was mijn eerste optreden als gastkok bij Eethuis Nurks in de Haarlemmmerhout in Haarlem samen met Alessandra van Pure food coaching. Als nagerecht hadden we een proeverij van een drietal nagerechtjes. Eén ervan was een brownie courgette-walnoot. 

De brownie heb ik al diverse keren gemaakt. Van de zomer maakte ik de eerste brownie op deze manier. Het recept had ik toen van Voedzo.nl. Deze site is zeker ook een kijkje waard. Deze brownie courgette-walnoot had ik ook al eens gemaakt voor collega’s op het werk, en viel goed in de smaak. Na de eerste keer heb ik het recept een beetje aangepast, en heb steeds een beetje gevarieerd, totdat ik tevreden was. Ik hou van iets meer luchtingheid vandaar dat ik de walnoten toevoegde. Voor de topping had ik het gevoel dat het iets van een frisse zurige smaak kon gebruiken vandaar de abrikozen. Dus wist dat ik deze zo wel kon maken voor de gastkokavond. Lees meer

Groene herfst-salade

Groene herfst-saladeherfstbladeren

Was volledig geïnspireerd door de herfstbladeren, de zon en het mooie licht. Ik zag overal groen en geel tinten en dacht meteen aan een salade, en alle groentes die ik in mijn koelkast had liggen.Allemaal samen de ingredïenten voor een groene herfst-salade.

Ik ben zowieso iemand omdat ik elke dag met kleur bezig ben in mijn werk, die geen dingen kan eten met teveel kleuren door elkaar. moet liefste zijn in één gamma. Dan geniet ik zo van mijn eten als het er zo uitziet. Lees meer

Bolcourgette gevuld

IMG_6778

Courgette daar ben ik echt dol op. Ik kan er niet genoeg van krijgen. Ook niet nu ik de hele zomer zoveel courgettes uit de moestuin had. Denk dat ik er wel 4-5 in de week had uit de moestuin. Deze bolcourgettes komen niet uit mijn eigen moestuin, zijn denk wel echt de laatste van dit jaar. Bolcourgettes ga ik zeker maar dan ook echt zeker planten volgend jaar!

In twee of 2 kleuren. Ook de courgette zelf ga ik in 3 kleuren zaaien. Prachtig vind ik de drie kleuren samen in bv een wokschotel. Ik vind deze zo lekker en ze zijn ook heel leuk om te zien. Leuk als een persoonshapjes op tafel op te dienen. En ook echt heeeeeeerlijk koud met de lunch. Lees meer

Gegrilde courgettesalade met geroosterde pijnboompitten & amandelen

Courgette uit eigen tuin - puur homemadeGegrilde courgettesalade met geroosterde pijnboompitten & amandelen

Heb nog een paar courgettes liggen uit eigen moestuin. Echt zo super hoe lang dat goed blijft in de koelkast. Dit is echt een heerlijke salade. Gegrilde courgettesalade met geroosterde pijnboompitten & amandelen. De salade kan echt altijd.

Kunt de salade ook prima een dag van te voren maken. Ik doe het vaak de avond voordat ik naar mijn werk moet, zodat ik tussen de middag heerlijk kan genieten van een gezonde salade. Lees meer

Souffle met courgette

Souffle met courgettecourgetteoogst

Souffle met courgette. Leuk als voorgerechtje maar ook leuk als lunch. Kunt de souffle natuurlijk ook in het groot maken, ziet er ook heel leuk uit als bijgerecht.

Deze vulling zat ook in het gerecht gevulde patisson, en ik had nog wat over dus dacht dat doe ik in kleine bakjes. Ziet er super uit, leuk als een persoonshapje op te dienen. Zowel koud als warm lekker. Ik had er een meegenomen de volgende dag bij mij lunch naarst mijn salade. Was verrukkelijk. Lees meer

Gevulde patisson

gevulde patisson

Patisson is een pompoenachtige. Ik at hem voor het eerst. Echt heerlijk vond ik hem. Groentes die er zo fantastisch uitzien kan ik niet laten liggen. En hou van dingen die net anders zijn dan anders. gele courgette, gele boontje, paarse broccoli enz;-)

Vanavond dat ik thuiskwam dacht ik nu zul je hem toch een keer moeten vullen, maar met wat? Ik heb nog een paar courgettes uit mijn tuin liggen… dus dacht ik ga hem vullen met courgette, ei en zongedroogde tomaatjes. Lees meer

Pompoensoep

pompoenpompoen met frocaccia

Heerlijk herfst is weer begonnen. Het is weer tijd voor pompoensoep! Goed vullende maaltijd. Pompoensoep vind ik echt heerlijk. Ik heb wel een hekel aan een pompoen schoonmaken, maar de gedachte aan de heerlijke soep maakt alles goed.

Ik was altijd heel erg aan het hakken in een pompoen en had soms zelfs blaren op mijn handen van het duwen van het mes door de pompoen. Ook het schillen van een pompoen is best een klus. Toen las ik ergens dat schillen niet nodig was en dat die schil juist een heerlijke smaak geeft aan de soep. Toen dacht ik weetje wat ik probeer, ik zet de pompoen gewoon even 15 min onder de gril, net zoals ik paprika‘s gril. Het grappige is, de pompoen wordt lekkerder van smaak, de schil is zacht en ook de pompoen, waardoor hij veel makkelijker te snijden is in kleine stukjes. Lees meer