Kaneelkrakelingen

pompoenkrakelingen - puurhomemmade

Dit is een variant op het recept wat ik maakte voor Nurks. Toen maakte ik ze in rondjes. Tijdens het maken van die koekjes bedacht ik deze variant: kaneelkrakelingen. Een koekje met jeugdsentiment.

Het oorspronkelijke recept, het pompoenkoekje komt van Alessandra van Pure Food Coaching. Ze heeft nog meer hele lekkere recepten op haar site staan! Lees meer

Pompoen-speculaaskoekjes bij NURKS


Pompoen-kaneelkoekjes - Puur Homemade

Het pompoen-speculaaskoekjes was onderdeel van het dessert bij Nurks in de Hout. Het is een heerlijk recept op basis van groente. Pompoen geeft een zoetige smaak, en met de rozijntjes en de pecannoten een heerlijke combinatie. 

Zelf maak ik deze koekjes best vaak. Voor nurks heb ik het recept gemaakt met pecannoten en speculaaskruiden, maar het oorspronkelijke recept komt van Alessandra van Pure Food Coaching. Ze heeft nog meer hele lekkere recepten op haar site staan.  Lees meer

Kerstbrood met amandelspijs

KERST kerstbrood ingredienten 1 - Puur Homemade.JPGkerstbrood 5 - Puur Homemade

Gisteren heb ik een heerlijk kerstbrood met amandelspijs gemaakt. Ik kreeg een recept doorgestuurd wat kwam van Micook. Heb zelf een aantal kleine aanpassingen gedaan. En ik ben trots op het resultaat!

Het is natuurlijk wel echt anders van structuur. Het is iets meer cake-achtig dan brood omdat het amandelmeel bevat, maar hij is echt om je vinger bij op te eten. Vlak voor Kerst zal ik er nog een maken en dan doe ik er iets meer noten in. Ben ik namelijk dol op en is ook nog gezond;-) Ik denk dat ik dan een variant maak zonder spijs en met meer noten misschien. Lees meer

Cheesecake mango

cheesecake mangocheesecake mango

Vandaag had ik visite van mijn tante uit Brabant. Ik had haar al een tijd niet gezien. Ook mijn ouders waren er en had beloofd dat ik een taart zou maken zonder geraffineerde suiker, koemelk en tarwe. Dat werd een cheescake mango.

Ik wil natuurlijk heel graag iedereen die op visite komt overtuigen, dat je echt lekkere dingen kunt maken zonder deze ingrediënten. Nou ze vonden het heerlijk, en helemaal verbaast van de smaak. En dat zonder alles waarvan je denkt dat de taart van gemaakt is. Heerlijk die pure mangosmaak.  Lees meer

Cheesecake stoofperen

cheesecake met stoofperencheesecake met stoofperen

Zoals jullie weten kreeg ik stoofperen van een fan van Puur Homemade, thuisbezorgd. Ze wilde weten wat ik ermee zou maken. Nou na de gewone stoofpeertjes, stoofperenchutney, en de salade, stoofperen tarte tartin ook een cheesecake stoofperen.

Het blijft een fantastisch recept! Cheesecake was altijd mijn favoriet! Dus zo blij met deze variant. Tuurlijk is het anders, dan de echte cheesecake, maar heel erg super. Een tijd geleden werd gewezen op de site voedzo.nl. Hier komt ook het recept deels vandaan. Zie het op allerlei plekken voorbij komen nu ik ook meer food-bloggers volg.  Heb zelf wat aangepast, want ik eet geen cashewnoten, omdat die net als pinda’s vaak schimmels bevatten en niet goed zijn voor mijn darmen. Ook weet ik niet zo goed wat ik van stevia vind dus heb ik weggelaten. Daarom heb ik dit gemaakt met biologische amandelen. Voor mij is dit al een beetje zondigen door de honing, omdat ook honing zorgt voor bloedsuikerschommelingen, maar met ruwe honing is het in elk geval wel gezond! Soms moeten er uitzonderingen zijn binnen het gezonde, dat dan wel weer. Lees meer

Pruimentaart

pruimentaart 1pruimentaart 2

Mijn collega marleen had vandaag een pruimentaart mee. Hij zag er prachtig uit en geurde heerlijk in de vergadering waar we inzaten. Heerlijk maar heb me ingehouden. Niet goed voor mij en echt geen zin meer om ziek te worden. Had mezelf iets beloofd dus ga me eraan houden! Voor mij natuurlijk de uitdaging om er een te maken zonder gluten, koemelk en geraffineerde suiker. Heb het recept van de pruimentaart gekregen en heb het aangepast aan mijn manier van eten. Morgen mogen ze testen. Ben benieuwd wat ze vinden en of er een groot verschil is. En leuke is, deze pruimentaart is ook nog gewoon gezond dus kun je nog eens een stukje extra nemen. Ik ben benieuwd wat ze ervan vinden! Wel jammer dat de pruimen niet boven het deeg zijn gebleven dat vond ik zo leuk staan, maar nu met sukrin peodersuiker kan et ook heel leuk zijn.

INGREDIËNTEN

  • 150 kokosolie(gesmolten)
  • 125 gram sukrin(ook te vervangen door kokosbloesemsuiker
  • 3 eieren
  • 1 volle theelepel vanillepoeder
  • fijngehakte citroenrasp van 1 cirtoen
  •  mespunt zout
  • 125 ml amandelmelk
  • 100 gram rijstmeel, gezeefd
  • 100 gr amandelmeel
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 8 pruimen, in vieren gesneden

Bereiding: verwarm de oven voor op 160 graden. Doe de kokosolie samen met de sukrin in een keukenmachine en klop het tot een schuimige massa. Voeg de eieren een voor een toe en doe daarna de vanille, citroenrasp en zout. Schenk de amandelmelk erbij en roer rustig de bloem en wijnsteen bakpoeder erdoor. Vet een taartvorm in of leg er bakpapier in. Verdeel de taartmix gelijkmatig in de taartvorm en strijk glad.

Leg de pruimen er met de zachte kant naar boven verspreidt bovenop.

Bak de pruimentaart in ongeveer 50 a 60 minuten gaar en goudbruin. Haal de cake uit de oven en laat voor 10 minuten in de vorm afkoelen. Daarna kan de taart uit de vorm en op een rooster volledig afkoelen. Strooi de poedersuiker vlak voor het serveren over de pruimentaart.

TIP: strooi er een beetje sukrinpoedersuiker overheen.

Pompoenkoekjes

pompoenkoekjespompoen

Het is weer herfst en dat is ook echt te merken. In de tuin liggen al de eerste bladeren…

Ik ben altijd iemand die stug wil volhouden in sept op slippers te blijven lopen, maar zelfs ik heb het dit jaar niet gered, en zit zelfs in de avond al heerlijk onder een deken op de bank. Moet toegeven het is ook wel weer erg gezellig de kaarsjes aan, en ben vandaag ook overstag gegaan om een heerlijke warme deken erbij te kopen om heerlijk ’s avonds met een boek in mijn hangstoel te gaan hangen.

Herfst is eigenlijk het enige seizoen die mij niet echt heel erg ligt. Vochtig buiten, en veel regen. Ik ben meer iemand van extremen, warm&zonnig of lekker koud&sneeuw. Sneeuw kan ik me stiekem nu al weer een beetje op verheugen. Dat is ook het enige waar je me ’s nachts voor wakker zou kunnen maken. Als het sneeuwt. Ik moet dan gewoon naar buiten. Niks fijners dan het geluid van knisperende sneeuw.

Het enige wat ik heerlijk vind van de herfst zijn de heerlijke geuren die je tegemoet komen als je door de bladeren loopt in het bos en de groentes van dit seizoen. Paddestoelen in allerlei soorten dus binnenkort ook tijd voor een risotto, maar ook pompoen. Alles met pompoen vind ik lekker. Vanavond reed ik van mijn werk naar huis en kreeg helemaal zin in pompoen. Van de ene helft van de pompoen maak ik morgen soep, en van de andere helft heb ik vanavond pompoenkoekjes gemaakt.

CURSUS BAKKEN?

Deze maand volgde ik een cursus bakken bij Pure Food Coaching. Ze geeft ook een cursus basis koken die ik ook heb gevolgd, en die mij na een aantal jaren al zo te eten echt een extra boost heeft gegeven. https://www.facebook.com/PureFoodCoaching

Echt een aanrader om te doen. Het is ontzettend leuk om mensen te ontmoeten die ook zo eten of willen gaan eten als jij, en laat zien dat het echt niet moeilijk is.

Kijk voor meer superlekkere inspiratie op haar facebookpagina.

In de cursus heb ik deze pompoenkoekjes gemaakt. Hebben tijdens de cursus terplekke met alessandra er kastanjemeel aan toegevoegd omdat het deeg iets plakkerig was naar onze zin. De combinatie van kastanjemeel met pompoen vind ik echt zalig. Vond ze zo heerlijk en ook zo lekker dat ik er bijna mee zou willen lunchen. Ach zou best kunnen voor een keer, maar goed , groente en rauwkost kan ik echt niet zonder tussen de middag.

Vanavond meteen pompoenkoekjes gemaakt, en heb er heerlijk van genoten samen met mijn kop verveine thee.