Raw cheesecake framboos! Surprice!

Raw cheescake framboos 4- Puur Homemade

1 maart werd nienke al weer 6 jaar.  Naast de grote traditionele taart met marsepein die we elk jaar hebben, met een bepaald figuur wat nienke mag kiezen elk jaar, wilde ik toch ook een taart maken zonder geraffineerde suiker, koemelk en tarwe. Dat werd een raw cheesecake framboos.

De tradionele taart, het was tenslotte feest. Een zoete taart met marsepein werd dit jaar een ‘frozen’taart. Naar aanleiding van de nieuwste Disneyfilm ‘Frozen’. Een geweldige film waar we samen super van hebben genoten. Dat is iets wat jullie niet van mij weten maar ik ben een ware Disney-fan. Elke nieuwe film wil ik zo graag zien, en hebben ook alle films op DVD. Wat gaat de tijd toch snel.Kan niet wachten totdat we hem thuis kunnen gaan kijken. Ongelooflijk dat ze alweer 6 is. Ik herinner me het als de dag van gisteren. Lees meer

Smoothie extra weerstand

receptenruil Smoothie extra weerstand 3 receptenruil - Puur Homemade

Receptenruil maart! Alweer de 5e keer!

“Gezonde” foodbloggers hebben zich verzameld in een groep op facebook. Superleuk dat ik hier voor werd gevraagd. Dit is alweer de vijfde receptenruil waar ik aan mee doe. Ik doe ook zeker volgende keer weer mee. Echt te leuk vind ik het! Komt soms echt op nieuwe ideeën. Ik heb deze keer gekozen voor een Smoothie, aangezien ik door mijn nieuwe aanwinst van de Bianco Puro van Greenyourself mijn interesse naar andere ontbijtjes gaat. En echt super lekker is ie de Smoothie extra weerstand.
Het werkt zo: elke maand als je meedoet krijg je een blog toegewezen van iemand anders. Het is de bedoeling dat je hier een recept van gaat maken. Ik mocht een recept uitkiezen van Mind your feed. Lees meer

Cheesecake mango

cheesecake mangocheesecake mango

Vandaag had ik visite van mijn tante uit Brabant. Ik had haar al een tijd niet gezien. Ook mijn ouders waren er en had beloofd dat ik een taart zou maken zonder geraffineerde suiker, koemelk en tarwe. Dat werd een cheescake mango.

Ik wil natuurlijk heel graag iedereen die op visite komt overtuigen, dat je echt lekkere dingen kunt maken zonder deze ingrediënten. Nou ze vonden het heerlijk, en helemaal verbaast van de smaak. En dat zonder alles waarvan je denkt dat de taart van gemaakt is. Heerlijk die pure mangosmaak.  Lees meer

Cheesecake stoofperen

cheesecake met stoofperencheesecake met stoofperen

Zoals jullie weten kreeg ik stoofperen van een fan van Puur Homemade, thuisbezorgd. Ze wilde weten wat ik ermee zou maken. Nou na de gewone stoofpeertjes, stoofperenchutney, en de salade, stoofperen tarte tartin ook een cheesecake stoofperen.

Het blijft een fantastisch recept! Cheesecake was altijd mijn favoriet! Dus zo blij met deze variant. Tuurlijk is het anders, dan de echte cheesecake, maar heel erg super. Een tijd geleden werd gewezen op de site voedzo.nl. Hier komt ook het recept deels vandaan. Zie het op allerlei plekken voorbij komen nu ik ook meer food-bloggers volg.  Heb zelf wat aangepast, want ik eet geen cashewnoten, omdat die net als pinda’s vaak schimmels bevatten en niet goed zijn voor mijn darmen. Ook weet ik niet zo goed wat ik van stevia vind dus heb ik weggelaten. Daarom heb ik dit gemaakt met biologische amandelen. Voor mij is dit al een beetje zondigen door de honing, omdat ook honing zorgt voor bloedsuikerschommelingen, maar met ruwe honing is het in elk geval wel gezond! Soms moeten er uitzonderingen zijn binnen het gezonde, dat dan wel weer. Lees meer

Cheesecake zonder cheese!

Cheesecake zonder cheese!Cheesecake zonder cheese!

Echt een fantastisch recept! Zo langzamerhand kom ik er steeds meer achter dat er veeeeeeeel meer mogelijk is dan dat ik dacht. Cheesecake was altijd mijn favoriet! Dus zo blij met deze variant. Tuurlijk is het anders, dan de echte cheesecake, maar heel erg super. Ik werd gewezen op de site voedzo.nl. Hier komt ook het recept deels vandaan. Heb zelf wat aangepast, want ik eet geen cashewnoten, omdat die net als pinda’s vaak schimmels bevatten en niet goed zijn voor mijn darmen. Ook weet ik niet zo goed wat ik van stevia vind dus heb ik weggelaten. Daarom heb ik dit gemaakt met biologische amandelen. Voor mij is dit al een beetje zondigen door de honing, omdat ook honing zorgt voor bloedsuikerschommelingen, maar met ruwe honing is het in elk geval wel gezond! Soms moeten er uitzonderingen zijn binnen het gezonde, dat dan wel weer.

INGREDIENTEN:

voor bodem:

  • 100 gr amandelen(paar uur geweekt)
  • 150 gr dadels (ongezoet en zo zacht mogelijk)

Voor de vulling:

  • 200gr amandelen(paar uur geweekt)
  • 100 gram honing
  • 100 gram gesmolten kokosolie
  • 1 citroen. (rasp van een citroen en het sap)
  • 1 theel vanillerasp of vanillepoeder
  • 200 gram – 300 gram fruit naar keuze (bosvruchten/aardbeien heb ik al geprobeerd maar denk bv mango of frambozen ook super lekker!

De Bodem: Zet de amandelen een paar uur te weken in water. als je snel wilt weken kun je de amandelen even in kokend water zetten. Heb ik ook geprobeerd maar is echt voor als je haast heb. Het kan en het smaakt prima maar de amandel blijft iets groffer heb ik gemerkt. Bekleed de bodem van een bakvorm met bakpapier(liefste 18-20 cm, groter wordt de taart lager, of moet gewoon dubbele hoeveelheid maken dat kan ook).  Ontpit de dadels. Maal eerst de amandelen fijn in de keukenmachine en voeg daarna de dadels toe. Laat de machine draaien totdat het een bal vormt. Haal de bal eruit en bekleed hiermee de bodem van de bakvorm.

De vulling: Maal de amandelen in de keukenmachine helemaal fijn. Voeg daarna de rest van de ingredienten toe En laat de keukenmachine draaien totdat het een goede emulsie is. Schep de helft van de het mengsel eruit in de bakvorm. Voeg nu het gewassen fruit toe en mix tot een gladde mix. Giet het bovenop het eerst laagje en strijk het glad. Leg ter versiering wat fruit bovenop de taart het zakt er een beetje in. Dit zou ik aleen doen met fruit wat goed tegen de vriezer kan. aardbeien bv blijven hard en worden iets waterig dus die heb ik zelf er vers opgelegd. Bosbessen ging prima. Is beetje eigen keuze. Kunt de taart ook nog evt versieren met een topping van bv zelfgemaakte jam zonder suiker en daar dan het verse fruit op leggen. Ook kun je slagroom maken van Rice-topping-cream.

Echt een heerlijke taart en beide varianten die ik heb gemaakt waren super! Ook mijn collega’s vonden hem heerlijk.

TIP: kunt de taart ook versieren met geroosterde geschaafde amandelen!(zie foto)

 bosvruchtencheesecakebosvruchtencheesecake met aardbeien