Spinaziesalade

MOESTUIN spinazie 3 - Puur Homemadereceptenruil

Receptenruil mei! spinaziesalade!

“Gezonde” foodbloggers hebben zich verzameld in een groep op facebook. Dit is alweer de zevende receptenruil waar ik aan mee doe doe ook zeker de komende keren weer mee. Echt te leuk vind ik het! Het is leerzaam en ook leuk om iets van een ander te maken, of een variant erop te bedenken. Ik heb deze keer gekozen voor de aardbeispinaziesalade. 

Het werkt zo: elke maand als je meedoet krijg je een blog toegewezen van iemand anders. Het is de bedoeling dat je hier een recept van gaat maken. Ik mocht een recept uitkiezen van cave-a. Lees meer

Havervlokken-ontbijt met rood fruit

Havervlokken-ontbijt met rood fruit - Puur Homemade

Dit havervlokken-ontbijt met rood fruit, had ik voor mezelf gemaakt voor het paasontbijt. De rest zat lekker aan de broodjes en de croissantjes zat. En voor het eerst eigenlijk had ik daar echt geen moeite mee. Het vult goed en het is zo lekker dat ik het croissantje niet meer mis, en het dus doe met de overheerlijke geur in huis.

Wat ik wel kan blijven zeggen. Ik kan niet meer zonder havermout. Waar ik eerst mijn neus echt voor ophaalde, geniet ik nu met volle teugen van. Had ik toch echt nooit gedacht. En dat zowel warm als koud. Een jaar geleden zou ik alleen van de geur al mijn neus ophalen. En het is ook nog eens goed voor mijn bloedsuikerspiegel. Havervlokken hebben de eigenschap de bloedsuikerspiegel te stabiliseren. Mijn lijf heeft zich er helemaal op ingesteld. ik heb vanochtend genoten van mijn havervlokken-ontbijt met rood fruit, heerlijk met een glas gemberthee en een glas vers geperste sinaasappelsap.

Lees meer

Blueberry cake!

Blueberrycake 6 - Puur Homemade

Ik had afgelopen zondag besloten een rustige zondag te houden. Rustig voor mijn doen dan. Zitten is nog steeds niet echt mijn ding. Toen ik mijn ontbijtje maakte keek ik naar de fruitschaal, waar toch wel wat bananen op lagen. Die moesten echt op. Normaal flans ik dan even snel een clafoutis in elkaar, of vries ik ze in om er later ijs van te maken, maar nu dacht ik wat zal ik eens maken. Het werd een blueberry cake.

Ik wilde graag gebruik maken van mijn nieuwe gekochte vorm om een krans te maken. Ik dacht als ik nou eens een hele grote clafoutis maak, maar dan net een beetje anders. Ik wilde eigenlijk, dat het meer een cake zou worden en iets kleffer. Ik ben dol op kleffe cake. Ik was trots toen ik de blueberry cake uit de oven haalde.

Lees meer

Havermout met fruit, ik ben er dol op!

havermout met fruit- Puur HomemadeHavermout, ik ben er dol op! Zowel warm als koud. Wie had dat een half jaar geleden gedacht, dat ik dat volmondig zou zeggen! Naast een smoothie is havermout met fruit of noten is voor mijn goed begin van de dag. 

Havervlokken heb ik echt moeten leren eten. En havermoutpap of pap van havervlokken al helemaal! Maar nu ben ik niet anders gewend en als ik het een week niet kan eten door bv vakantie dan mis ik het echt. Heb ik ook meteen meer zin in lekkere dingen.  Lees meer

Clafoutis blauwe bessen

Clafoutis blauwe bessen

Clafoutis was ongeveer het eerste recept wat ik maakte al zoet zonder suiker en dan met bananen. Ik vond het heerlijk en zette in mijn omgeving een ware clafoutis-rage in. Allerlei varianten maakte ik. Voor mijn verjaardag dus naast de brownies ook een clafoutis blauwe bessen.

Ontzettend lief was dat mijn collega’s voor de middag bij de thee op mijn verjaardag ook nog dingen gebakken hadden, waarvan ook nog een clafoutis blauwe bessen. En zo lief, de bessen lagen in het cijfer 40. Echt top, en zo tof dat mijn omgeving en zelfs op mijn werk mensen de moeite doen om voor mij iets te maken wat ik mag eten en goed voor mij is. Doet me ontzettend veel. Lees meer

Muffins met blauwe bessen

IMG_6790

Nadat ik het boek Broodbuik heb gelezen vielen er voor mij veel puzzelstukjes in elkaar. At wel al zo min mogelijk tarweproducten en eigenlijk ook maar een koolhydraat moment per dag. Na het boek de voedselzandloper was ik al een deel om en was overgegaan op spelt-zuurdesembrood. Voelde echt veel beter. Op vakantie deze zomer had ik een broodje meegenomen om af en toe een sneetje te eten, maar er was genoeg om te eten dus miste het brood eigenlijk niet. At lekker veel salade, en vis. Twee keer had ik toch zoiets ik neem lekker een broodje bij mijn salade, en beide keren had ik pijn in mijn buik toen ik in bed lag en hield ik weer vocht vast de volgende dag.

Toen heb ik besloten, na ook een paar gebeurtenissen in mijn leven dat het nu klaar was. Ik wilde nooit meer iets eten waar ik veel last van kreeg. Ik voel me altijd lastig en denk niet alleen dat mensen mij lastig vinden maar sommige mensen vinden dat ook echt. daarom heb ik me veel aangepast aan mijn omgeving en dacht ik ach een keertje is niet erg.,…maar dat was het natuurlijk wel.

Na mijn vakantie in Kreta ben ik helemaal om! Ik wil gezond eten en zonder gluten, melk en toegevoegde slechte suikers. Daarom ben ik dit blog begonnen. En voel mer erg gesteund door iedereen op mijn facebookpagina puurhomemade. Ik heb altijd de droom ooit een boek te maken over The new way of  living vol recepten! Dus wie weet gaat mijn droom ooit uitkomen…

Dit recept komt uit het boek broodbuik. Blauwe bessen ben ik helemaal verslaafd aan. En ze zijn ook nog eens gezond. vol met antioxidanten. Ik vries ze in in het hoogseizoen en eet de hele winter door blauwe bessen.

INGREDIËNTEN(12 stuks)

  • 200gr amandelmeel
  • 50 gr gebroken lijnzaad
  • 1 theel wijnsteenbakpoeder
  • snufje keltisch zeezout
  • 2 eieren
  • 125 ml kokosmelk
  • 55 ml walnootolie(of evt kokosolie is iets goedkoper)
  • 1 rijpe banaan
  • flinke hand blauwe bessen

Bereiding: Verwarm de oven op 160 graden. Voeg alle droge ingrediënten samen in een kom. mix in een andere kom de eieren met de banaan en melk tot één emulsie.  Voeg alles bij elkaar, en spatel daarna de blauwe bessen erdoorheen. Verdeel het mengsel over 12 vormpjes en zet het 45 min in de oven op 160 graden.