Biet-ananas-wortelsmoothie

Biet-ananas-wortelsmoothie - Puur Homemade

Smoothie-time!

Wil zo graag van alles uitproberen met mijn nieuwe apparaat. Vanochtend met een paar bieten, die ik allemaal gekookt heb gisteren, een smoothie gemaakt. Het werd biet-ananas-wortelsmoothie. 

Echt heerlijk en weer eens wat anders dan een groene smoothie. Ik ben niet echt erg lekker, dus deze week ga ik lekker veel groentesmoothies drinken, terwijl ik elke dag zal genieten van mijn apparaat. Hij is zo mooi om te zien en een genot om mee te werken. En eigenlijk elk ding wat ik nu heb gemaakt smaakt veel lekkerder dan de smoothies die ik steeds maakte met mijn magimix of staafmixer als ik snel klaar wilde zijn. En met dit apparaat ben ik snel klaar, en het smaakt lekkerder. En is ook supermakkelijk schoon te maken. Lees meer

Stoofpeertjes

stoofperenstoofpeertjes met schil

Wat ik al eerder denk heb genoemd ik hou eigenlijk niet van de herfst. En deze week begrijp ik weer waarom. Hoe is het in godsnaam mogelijk. Woensdag fiets ik nog in het zonnetje, donderdagavond begint het te waaien en te regenen niet normaal. Vandaag was het echt weer om binnen te zijn.Weer voor stoofpeertjes.

Dat is dan wel weer lekker van zulk weer, je hebt ook niet de drang om perse weg te moeten. Dat heb ik namelijk wel als in de zomer de zon schijnt. Dan moet ik gewoon naar het strand, anders wordt ik onrustig, wordt zo gelukkig van de zon die ik op mijn huid voel. Dat kan ik niet zeggen van regen, alhoewel, als ik niks hoef en lekker naar huis kan einde van de dag en het giet van de regen, vind ik dat niet erg, en ook niet erg om kletsnat te zijn door de regen. Thuis lekker omkleden in joggingbroek, kaarsjes en evetueel de openhaard aan…en lekker knus binnen zijn. Lees meer

Biet-Kleurenfestival

Biet-Kleurenfestival

Heerlijk toch al die kleuren bieten die er zijn. Het is niet alleen lekker maar het ziet er ook echt super uit. Ik heb veel bieten uit mijn tuin dus ik gril heel vaak mijn bieten in de oven. Mijn gele en gestreepte bieten heb ik een beetje laat gezaaid dus die zal ik denk pas half sept kunnen oogsten. Deze heb ik gekocht op de biologische markt die vrijdag in Haarlem is.

BEREIDING biet-kleurenfestival

Ik schil alle bieten en snij ze in plakjes. Leg ze trapsgewijs neer en besprenkel ze met olijfolie. Zet ze ongeveer 30 min onder de gril.

Daarna heerlijk met vis, maar ook koud als salade de volgende dag.