Heerlijk mueslibroodje zonder gluten

mueslibroodje_Puur Homemade

Het blijft altijd spannend. Een recept zonder gluten maken met verschillende melen. Zo ook met dit mueslibroodje. Dan duren 35 minuten best lang!

Maar het is gelukt en hij smaakt echt super. Heerlijk zo, of besmeerd met echte roomboter.

Lees meer

Chocolademousse met kokos en rood fruit

Chocomousse met kokos en rood fruit 5- Puur Homemade

Ik had echt zin in chocolademousse. En omdat het vandaag Tweede Paasdag is en we verder niks hadden, had ik tijd om het even te maken vanochtend. Het werd chocolademousse met kokos en rood fruit.

Dat ik zin had in chocolademousse is best bijzonder voor mij. Meestal ben ik echt meer van frisse smaken. Dat was heerlijk smullen na het eten! Echt makkelijk te maken en nog gezond ook!;-). Voor de pasen of een andere gelegenheid superleuk om de chocolademousse met kokos en rood fruit te serveren als friandise op een amuselepel. Lees meer

Blueberry cake!

Blueberrycake 6 - Puur Homemade

Ik had afgelopen zondag besloten een rustige zondag te houden. Rustig voor mijn doen dan. Zitten is nog steeds niet echt mijn ding. Toen ik mijn ontbijtje maakte keek ik naar de fruitschaal, waar toch wel wat bananen op lagen. Die moesten echt op. Normaal flans ik dan even snel een clafoutis in elkaar, of vries ik ze in om er later ijs van te maken, maar nu dacht ik wat zal ik eens maken. Het werd een blueberry cake.

Ik wilde graag gebruik maken van mijn nieuwe gekochte vorm om een krans te maken. Ik dacht als ik nou eens een hele grote clafoutis maak, maar dan net een beetje anders. Ik wilde eigenlijk, dat het meer een cake zou worden en iets kleffer. Ik ben dol op kleffe cake. Ik was trots toen ik de blueberry cake uit de oven haalde.

Lees meer

Havermout met fruit, ik ben er dol op!

havermout met fruit- Puur HomemadeHavermout, ik ben er dol op! Zowel warm als koud. Wie had dat een half jaar geleden gedacht, dat ik dat volmondig zou zeggen! Naast een smoothie is havermout met fruit of noten is voor mijn goed begin van de dag. 

Havervlokken heb ik echt moeten leren eten. En havermoutpap of pap van havervlokken al helemaal! Maar nu ben ik niet anders gewend en als ik het een week niet kan eten door bv vakantie dan mis ik het echt. Heb ik ook meteen meer zin in lekkere dingen.  Lees meer

Smoothie extra weerstand

receptenruil Smoothie extra weerstand 3 receptenruil - Puur Homemade

Receptenruil maart! Alweer de 5e keer!

“Gezonde” foodbloggers hebben zich verzameld in een groep op facebook. Superleuk dat ik hier voor werd gevraagd. Dit is alweer de vijfde receptenruil waar ik aan mee doe. Ik doe ook zeker volgende keer weer mee. Echt te leuk vind ik het! Komt soms echt op nieuwe ideeën. Ik heb deze keer gekozen voor een Smoothie, aangezien ik door mijn nieuwe aanwinst van de Bianco Puro van Greenyourself mijn interesse naar andere ontbijtjes gaat. En echt super lekker is ie de Smoothie extra weerstand.
Het werkt zo: elke maand als je meedoet krijg je een blog toegewezen van iemand anders. Het is de bedoeling dat je hier een recept van gaat maken. Ik mocht een recept uitkiezen van Mind your feed. Lees meer

Clafoutis rode bes

Clafoutis rode bes - Puur Homemade

Wat ik al eerder zei, clafoutis maak ik al heel lang en is eigenlijk het eerste recept wat ik ooit maakte qua taart. Een clafoutis rode bes daarintegen had ik nog nooit gemaakt. En ik vind het heerlijk, dat zure met dat zoete van de amandel.

Inmiddels is het basisrecept wel iets veranderd, durf ik ook veel te variëren. Voeg ik er dus ook amandelmeel aan toe, of soms ander meel. Hazelnootmeel is ook superlekker. Bedenk me nu ik dit typ meteen weer een variant! Lees meer

Banaan-chocoladebonbon bij Nurks in de hout

bananen-chocoladebonbons - Puur Homemade

Afgelopen maandag 12 januari was de tweede avond dat ik samen met Alessandra van Pure Food Coaching kookte bij Nurks in de Hout in Haarlem. Ongelooflijk hoe snel die avond vol zat en het was weer super! Het nagerecht was een proeverij op basis van groente en fruit. Een banaan-chocoladebonbon was een van de drie.

Hier het recept zodat je het ook zelf thuis kan maken. Ik heb een een tapje ‘gegeten bij Nurks’ aangemaakt zodat je makkelijk alle gerechten kunt nazoeken bij op mijn site. De banaan-chocoladebonbon is echt een van mijn favoriete recepten, ook omdat het zo eenvoudig te maken is en het resultaat echt er heel mooi uitziet. Lees meer

Chocolademousse frambozen

chocolade moussechocolade mousse

Nooit gedacht dat ik nog ooit chocolademousse frambozen of welke combi dan ook zou eten en er ook echt behoefte aan zou hebben.! Het is zo makkelijk en snel klaar, en ook heerlijk. Deze zomer maakte ik het voor het eerst.

Het zelfs gewoon heel erg gezond! Met Raw cacao vol antioxidanten en avocado vol goede vetten en ook nog ijzer waar ik vaak tekort aan heb. Mijn blog en recept van toen staan hier. http://www.puurhomemade.nl/chocolademousse/ Lees meer

Groene herfst-salade

Groene herfst-saladeherfstbladeren

Was volledig geïnspireerd door de herfstbladeren, de zon en het mooie licht. Ik zag overal groen en geel tinten en dacht meteen aan een salade, en alle groentes die ik in mijn koelkast had liggen.Allemaal samen de ingredïenten voor een groene herfst-salade.

Ik ben zowieso iemand omdat ik elke dag met kleur bezig ben in mijn werk, die geen dingen kan eten met teveel kleuren door elkaar. moet liefste zijn in één gamma. Dan geniet ik zo van mijn eten als het er zo uitziet. Lees meer

Chocolade ijs

chocolade ijs

Ik ben zelf echt helemaal gek op ijs. Maakt me eigenlijk niet uit of het lente, zomer, herfst of winter is. Heb een ijsmachine, een hele luxe,  en ook ooit een apparaat gewonnen die in de vriezer moet staan. Chocolade ijs had ik aleen nog nooit gemaakt.

Die luxe is natuurlijk helemaal top, maar om even snel ijs te maken pak ik hem niet zo snel. Dan moet ik echt grote hoeveelheden maken. Maar nu heb ik een apparaat gevonden… de Yonanas. Lees meer