Heerlijk mueslibroodje zonder gluten

mueslibroodje_Puur Homemade

Het blijft altijd spannend. Een recept zonder gluten maken met verschillende melen. Zo ook met dit mueslibroodje. Dan duren 35 minuten best lang!

Maar het is gelukt en hij smaakt echt super. Heerlijk zo, of besmeerd met echte roomboter.

Lees meer

Amandel-kaneelmuffin met raw rode bes-aardbeienjam

Kaneelmuffin met rode bessen-aardbeienjam & geitenkwark- Puur Homemade

Deze amandel-kaneelmuffin met raw rode bes-aardbeienjam, had ik gemaakt voor de paasbrunch van vandaag. Helaas zaten we allemaal al best vol, dus heb ik er een wat later op de dag gegeten.

Ik vind deze amandel-kaneelmuffin met raw rode bes-aardbeienjam naast de blueberry cheesecake en de mini tulbandjes, een van de grootste successen van dit weekend. Ik heb ook al meteen door deze recepten nieuwe ideeën voor recepten gekregen. Wat is koken en bakken toch leuk! Helemaal als je er ook nog enthousiaste reacties bij krijgt! Lees meer

Havervlokken-ontbijt met rood fruit

Havervlokken-ontbijt met rood fruit - Puur Homemade

Dit havervlokken-ontbijt met rood fruit, had ik voor mezelf gemaakt voor het paasontbijt. De rest zat lekker aan de broodjes en de croissantjes zat. En voor het eerst eigenlijk had ik daar echt geen moeite mee. Het vult goed en het is zo lekker dat ik het croissantje niet meer mis, en het dus doe met de overheerlijke geur in huis.

Wat ik wel kan blijven zeggen. Ik kan niet meer zonder havermout. Waar ik eerst mijn neus echt voor ophaalde, geniet ik nu met volle teugen van. Had ik toch echt nooit gedacht. En dat zowel warm als koud. Een jaar geleden zou ik alleen van de geur al mijn neus ophalen. En het is ook nog eens goed voor mijn bloedsuikerspiegel. Havervlokken hebben de eigenschap de bloedsuikerspiegel te stabiliseren. Mijn lijf heeft zich er helemaal op ingesteld. ik heb vanochtend genoten van mijn havervlokken-ontbijt met rood fruit, heerlijk met een glas gemberthee en een glas vers geperste sinaasappelsap.

Lees meer

Quinoapap met peer

Quinoapap met peer - Puur Homemade

Ik dacht ik wil wel eens wat anders maken voor het ontbijt. Een vriendin van mij die in Amerika woont, vertelde mij dat het bij hun sneeuw was gevallen en dat ze dan pap van quinoavlokken zo lekker vond. Ze deed er appel door. Ik heb mijn eigen variant ervan gemaakt, Quinoapap met peer. Inderdaad echt heerlijk!
Hopelijk komt de sneeuw hier ook nog want ik ben er gek op! En het klopt wat ze zei, dit is echt een gerecht wat past bij de wintermaanden. Het vult echt erg goed. Zou een goede bodem kunnen zijn voor een heerlijke schaatstocht. O ik hoop zo dat dit nog mogelijk gaat zijn. Lees meer

Kokoskaneelsneeuwsterren

KERST sneeuwster met glazuur - Puur HomemadeKERST puurhomemadehuisje - Puur Homemade

INGREDIËNTEN Kokoskaneelsneeuwsterren

Wilde heel graag voor de kerst voor mezelf een paar lekkere koekjes maken en het leek me leuk om sterren te maken. Ik kon geen geschikt recept vinden, omdat de meeste deegsoorten op basis van spelt zijn. Dus besloot gewoon zelf iets te proberen en het resultaat deze heerlijke Kokoskaneelsneeuwsterren!

Dat ze uit de over kwamen was ik zo trots op mezelf! echt heel blij met het resultaat. Heb twee varianten gemaakt. Leek me leuk om met glazuur iets te doen, en om het een extra sneeuw effect eraan te geven werkt geraspte kokos echt super! Ook gewoon bestrooit met sukrin melis zijn ze superlekker en mooi om te zien! Ook het huisje is superleuk om op een glas of kopje te zetten! En lekker dat ze zijn! Lees meer

Smoothie pompoen-amandel-havermout

magazine zonder meersmoothie pompoen-amandel-havermout

Ik hoorde twee weken geleden pas van dit magazine ZonderMeer. Blijkt het al twee jaar te bestaan! Het is een seizoensblad en het verschijnt 4 keer per jaar.

Het heeft wel een leuk formaat vind ik, kan van andere formaat tijdschriften heel blij worden. Moet bij een blad natuurlijk altijd ook even kijken met het oog van een grafisch ontwerper, dat kan ik niet laten, maar al snel was ik verzonken in de inhoud. Heel leuk en duidelijk zijn alle icoontjes, die overal bij staan en aangeven glutenvrij e.d of dat je iets kunt vervangen. Wat ik jammer vind dat er toch nog producten in staan die niet echt gezond zijn, maar ik snap het wel. En niet gezond is ook in mijn ogen natuurlijk, want eigenlijk is het wel veel gezonder dan veel dingen die in de supermarkt te koop zijn. En als mensen al deze producten zouden eten het al echt een goede gezondere manier is. Lees meer

Groene smoothie

groene smoothie

Het is helemaal aan de hand! Groene smoothie is een trend. Maar is echt ook heel gezond.

Je begint je dag meteen met een portie vitamines en mineralen. Het geeft je enorm veel energie. Heb je last van slaapproblemen, migraine, opgeblazen gevoel in buik, hoge bloeddruk? Zou ook kunnen komen door een tekort aan viamines en mineralen, of een teveel aanwezige toxische stoffen. Daardoor vermindert je natuurlijke weerstand en kunnen diverse klachten ontstaan.
Je kunt hier wel degelijk iets aan doen! Rauwe groente kan hierbij heel erg helpen. Lees meer

Pruimentaart

pruimentaart 1pruimentaart 2

Mijn collega marleen had vandaag een pruimentaart mee. Hij zag er prachtig uit en geurde heerlijk in de vergadering waar we inzaten. Heerlijk maar heb me ingehouden. Niet goed voor mij en echt geen zin meer om ziek te worden. Had mezelf iets beloofd dus ga me eraan houden! Voor mij natuurlijk de uitdaging om er een te maken zonder gluten, koemelk en geraffineerde suiker. Heb het recept van de pruimentaart gekregen en heb het aangepast aan mijn manier van eten. Morgen mogen ze testen. Ben benieuwd wat ze vinden en of er een groot verschil is. En leuke is, deze pruimentaart is ook nog gewoon gezond dus kun je nog eens een stukje extra nemen. Ik ben benieuwd wat ze ervan vinden! Wel jammer dat de pruimen niet boven het deeg zijn gebleven dat vond ik zo leuk staan, maar nu met sukrin peodersuiker kan et ook heel leuk zijn.

INGREDIËNTEN

  • 150 kokosolie(gesmolten)
  • 125 gram sukrin(ook te vervangen door kokosbloesemsuiker
  • 3 eieren
  • 1 volle theelepel vanillepoeder
  • fijngehakte citroenrasp van 1 cirtoen
  •  mespunt zout
  • 125 ml amandelmelk
  • 100 gram rijstmeel, gezeefd
  • 100 gr amandelmeel
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 8 pruimen, in vieren gesneden

Bereiding: verwarm de oven voor op 160 graden. Doe de kokosolie samen met de sukrin in een keukenmachine en klop het tot een schuimige massa. Voeg de eieren een voor een toe en doe daarna de vanille, citroenrasp en zout. Schenk de amandelmelk erbij en roer rustig de bloem en wijnsteen bakpoeder erdoor. Vet een taartvorm in of leg er bakpapier in. Verdeel de taartmix gelijkmatig in de taartvorm en strijk glad.

Leg de pruimen er met de zachte kant naar boven verspreidt bovenop.

Bak de pruimentaart in ongeveer 50 a 60 minuten gaar en goudbruin. Haal de cake uit de oven en laat voor 10 minuten in de vorm afkoelen. Daarna kan de taart uit de vorm en op een rooster volledig afkoelen. Strooi de poedersuiker vlak voor het serveren over de pruimentaart.

TIP: strooi er een beetje sukrinpoedersuiker overheen.

Havervlokken ontbijtje met peer

havervlokkenontbijt

Eigenlijk vind ik het ontbijt het moeilijkste van de dag om iets voor te bedenken. Voorheen verviel al heel snel in een bak yoghurt met granen en fruit of alleen fruit, of snel even een cracker, of zelfs niks en een banaan in mijn tas. Nu heerlijk ontbijt ik vaak met havervlokken. Echt een aanrader dit havervlokken ontbijtje met peer.

Jaren geleden, voordat ik ziek werd en mijn levenstijl heb aangepast at ik vaak niet. Werd misselijk als ik in de ochtend at, en kwam vaak mijn eten omhoog dus dacht dan maar geen ontbijt meer. Maar is natuurlijk niet slim, het ontbijt is eigenlijk een van de belangrijkste dingen van de dag. Lees meer