Pruimentaart

pruimentaart 1pruimentaart 2

Mijn collega marleen had vandaag een pruimentaart mee. Hij zag er prachtig uit en geurde heerlijk in de vergadering waar we inzaten. Heerlijk maar heb me ingehouden. Niet goed voor mij en echt geen zin meer om ziek te worden. Had mezelf iets beloofd dus ga me eraan houden! Voor mij natuurlijk de uitdaging om er een te maken zonder gluten, koemelk en geraffineerde suiker. Heb het recept van de pruimentaart gekregen en heb het aangepast aan mijn manier van eten. Morgen mogen ze testen. Ben benieuwd wat ze vinden en of er een groot verschil is. En leuke is, deze pruimentaart is ook nog gewoon gezond dus kun je nog eens een stukje extra nemen. Ik ben benieuwd wat ze ervan vinden! Wel jammer dat de pruimen niet boven het deeg zijn gebleven dat vond ik zo leuk staan, maar nu met sukrin peodersuiker kan et ook heel leuk zijn.

INGREDI√čNTEN

  • 150 kokosolie(gesmolten)
  • 125 gram sukrin(ook te vervangen door kokosbloesemsuiker
  • 3 eieren
  • 1 volle theelepel vanillepoeder
  • fijngehakte citroenrasp van 1 cirtoen
  • ¬†mespunt zout
  • 125 ml amandelmelk
  • 100 gram rijstmeel, gezeefd
  • 100 gr amandelmeel
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 8 pruimen, in vieren gesneden

Bereiding: verwarm de oven voor op 160 graden. Doe de kokosolie samen met de sukrin in een keukenmachine en klop het tot een schuimige massa. Voeg de eieren een voor een toe en doe daarna de vanille, citroenrasp en zout. Schenk de amandelmelk erbij en roer rustig de bloem en wijnsteen bakpoeder erdoor. Vet een taartvorm in of leg er bakpapier in. Verdeel de taartmix gelijkmatig in de taartvorm en strijk glad.

Leg de pruimen er met de zachte kant naar boven verspreidt bovenop.

Bak de pruimentaart in ongeveer 50 a 60 minuten gaar en goudbruin. Haal de cake uit de oven en laat voor 10 minuten in de vorm afkoelen. Daarna kan de taart uit de vorm en op een rooster volledig afkoelen. Strooi de poedersuiker vlak voor het serveren over de pruimentaart.

TIP: strooi er een beetje sukrinpoedersuiker overheen.