Blueberry cake!

Blueberrycake 6 - Puur Homemade

Ik had afgelopen zondag besloten een rustige zondag te houden. Rustig voor mijn doen dan. Zitten is nog steeds niet echt mijn ding. Toen ik mijn ontbijtje maakte keek ik naar de fruitschaal, waar toch wel wat bananen op lagen. Die moesten echt op. Normaal flans ik dan even snel een clafoutis in elkaar, of vries ik ze in om er later ijs van te maken, maar nu dacht ik wat zal ik eens maken. Het werd een blueberry cake.

Ik wilde graag gebruik maken van mijn nieuwe gekochte vorm om een krans te maken. Ik dacht als ik nou eens een hele grote clafoutis maak, maar dan net een beetje anders. Ik wilde eigenlijk, dat het meer een cake zou worden en iets kleffer. Ik ben dol op kleffe cake. Ik was trots toen ik de blueberry cake uit de oven haalde.

Lees meer

Raw cheesecake framboos! Surprice!

Raw cheescake framboos 4- Puur Homemade

1 maart werd nienke al weer 6 jaar.  Naast de grote traditionele taart met marsepein die we elk jaar hebben, met een bepaald figuur wat nienke mag kiezen elk jaar, wilde ik toch ook een taart maken zonder geraffineerde suiker, koemelk en tarwe. Dat werd een raw cheesecake framboos.

De tradionele taart, het was tenslotte feest. Een zoete taart met marsepein werd dit jaar een ‘frozen’taart. Naar aanleiding van de nieuwste Disneyfilm ‘Frozen’. Een geweldige film waar we samen super van hebben genoten. Dat is iets wat jullie niet van mij weten maar ik ben een ware Disney-fan. Elke nieuwe film wil ik zo graag zien, en hebben ook alle films op DVD. Wat gaat de tijd toch snel.Kan niet wachten totdat we hem thuis kunnen gaan kijken. Ongelooflijk dat ze alweer 6 is. Ik herinner me het als de dag van gisteren. Lees meer

Noten-vruchtenbrood

Noten-vruchtenbrood 5 - Puur HomemadeIk maak dit brood nu al een tijd, en het leuke is, je kunt heel erg variëren! Eigenlijk is alles lekker! Ik ben zelf gek op de vijg erdoorheen. Heb nu ook abrikozen toegevoegd. Heerlijk dit noten-vruchtenbrood. Heerlijk als ontbijt of bij de thee maar ook lekker met kaasjes bij de borrel.

Gisteren had ik gezellig even een voorborrel, voor mijn vakantie van over twee weken. Ze hadden kaasjes voor bij de borrel en ik heb gezegd dat ik wel een brood voor erbij maak in mijn stijl;-) en dus Puur Homemade, zonder gluten, koemelk en suiker. Lekker, gezond én mooi om te zien. Had ook heerlijke kaastengels gemaakt, al zeg ik het zelf. De kinderen aten ze ook. Ze zijn helemaal op!

Lees meer

Amandel-perencake

receptenruil Amandel-perencake 1 - Puur Homemade

Receptenruil februari! Alweer de 4e keer!

“Gezonde” foodbloggers hebben zich verzameld in een groep op facebook. Dit is alweer de vierde receptenruil waar ik aan mee doe doe ook zeker volgende keer weer mee. Echt te leuk vind ik het!  Ik heb deze keer gekozen voor de herfstachtige amandel-appelcake waar ik mijn eigen draai aan heb gegeven. Het is een amandel-perencake geworden.
Het werkt zo: elke maand als je meedoet krijg je een blog toegewezen van iemand anders. Het is de bedoeling dat je hier een recept van gaat maken. Ik mocht een recept uitkiezen van Ge-zonder. Lees meer

Chocolade-notencrumble koekjes

Chocolade-notencrumblecookies 4 - Puur HomemadeChocolade-notencrumblecookies 5 - Puur Homemade

Zoals ik al vorige week vertelde in mijn blog, Monique van der Vloed van de facebookgroep “Dat maken we lekker zelf” had mij gevraagd of ik deze maand sitekick wilde zijn. Dat houdt in: ik test één van de twee recepten en vertel mijn bevindingen. De groep kan stemmen via een pol van welk recept ze graag het recept zouden willen ontvangen. Deze dinsdag was de pol voor het kidsrecept en vandaag wordt het recept van de meeste stemmen vrijgegeven. Ik kreeg de chocolade-notencrumble koekjes om deze week te testen.

Ik had alles in huis, ook phyllium. Toevallig omdat ik daar net een ‘brood’ mee had gemaakt. Ben er meteen mee aan de slag gegaan dit weekend. Blijft leuk iets maken wat je nog nooit hebt gemaakt, en spannend wat het gaat worden en of het gaat lukken. Maar kan niet anders zeggen. Makkelijk te maken, en groots effect! Hier kun je wel mee voor de dag komen. De chocolade-notencrumble koekjes zijn lekker, voedzaam, vol goede voedingsstoffen én ook mooi om te zien;-), wat voor mij altijd wel een voorwaarde is. Wel heb ik i.p.v pindakaas, mijn homemade amandel-hazelnootpasta gebruikt, aangezien ik geen pinda’s eet.

Lees meer

Speculaasbrokken met amandelen

speculaasbrokken- stap 1speculaasbrokken

Speculaasbrokken met amandelen zijn mijn grootste zwakte punt in deze tijd van het jaar, altijd al geweest. Deze staan samen met borstplaat met stip op één. Vorig jaar nog zondigde ik vooral met speculaasbrokken. Heerlijk van de banketbakker. En dit jaar eet ik ze ook maar dan gezond!

Ik woon vlak bij een banketbakker en als ik er dan voorbij fietste en die geur van versgebakken speculaas kwam uit de bakkerij dan kon ik het niet laten lekker van die brokken te kopen.

Lees meer

Cheesecake mango

cheesecake mangocheesecake mango

Vandaag had ik visite van mijn tante uit Brabant. Ik had haar al een tijd niet gezien. Ook mijn ouders waren er en had beloofd dat ik een taart zou maken zonder geraffineerde suiker, koemelk en tarwe. Dat werd een cheescake mango.

Ik wil natuurlijk heel graag iedereen die op visite komt overtuigen, dat je echt lekkere dingen kunt maken zonder deze ingrediënten. Nou ze vonden het heerlijk, en helemaal verbaast van de smaak. En dat zonder alles waarvan je denkt dat de taart van gemaakt is. Heerlijk die pure mangosmaak.  Lees meer

Notenbrood

notenbroodnotenbrood

Vandaag heb ik voor de tweede keer een notenbrood gebakken. Bij de eerste keer had ik gedroogde cranberry’s toegevoegd, nu dacht ik ik doe het heerlijk met gedroogde vijgen.

Toen ik vandaag het brood had gebakken en vanmiddag boodschappen ging doen, dahct ik opeens, heb zo een rare onverwachte drukke week achter de rug, ik ga iets echt lekkers kopen. Allemaal stukjes verse geitenkaas, en dat ga ik lekker eten met stukjes notenbrood. Van vanochtend had ik nog een groot deel pompoen over, want voor de smoothie niet veel nodig gehad, dus heb ik daar een pompoen-tomaat-paprika soepje van gemaakt. was heeerlijk genieten vanavond onder een dekentje op de bank. Het notenbrood combineert echt top met de kaas. helmaal nu met die vijgen erin. Lees meer

Cheesecake stoofperen

cheesecake met stoofperencheesecake met stoofperen

Zoals jullie weten kreeg ik stoofperen van een fan van Puur Homemade, thuisbezorgd. Ze wilde weten wat ik ermee zou maken. Nou na de gewone stoofpeertjes, stoofperenchutney, en de salade, stoofperen tarte tartin ook een cheesecake stoofperen.

Het blijft een fantastisch recept! Cheesecake was altijd mijn favoriet! Dus zo blij met deze variant. Tuurlijk is het anders, dan de echte cheesecake, maar heel erg super. Een tijd geleden werd gewezen op de site voedzo.nl. Hier komt ook het recept deels vandaan. Zie het op allerlei plekken voorbij komen nu ik ook meer food-bloggers volg.  Heb zelf wat aangepast, want ik eet geen cashewnoten, omdat die net als pinda’s vaak schimmels bevatten en niet goed zijn voor mijn darmen. Ook weet ik niet zo goed wat ik van stevia vind dus heb ik weggelaten. Daarom heb ik dit gemaakt met biologische amandelen. Voor mij is dit al een beetje zondigen door de honing, omdat ook honing zorgt voor bloedsuikerschommelingen, maar met ruwe honing is het in elk geval wel gezond! Soms moeten er uitzonderingen zijn binnen het gezonde, dat dan wel weer. Lees meer