Spinaziesalade

MOESTUIN spinazie 3 - Puur Homemadereceptenruil

Receptenruil mei! spinaziesalade!

“Gezonde” foodbloggers hebben zich verzameld in een groep op facebook. Dit is alweer de zevende receptenruil waar ik aan mee doe doe ook zeker de komende keren weer mee. Echt te leuk vind ik het! Het is leerzaam en ook leuk om iets van een ander te maken, of een variant erop te bedenken. Ik heb deze keer gekozen voor de aardbeispinaziesalade. 

Het werkt zo: elke maand als je meedoet krijg je een blog toegewezen van iemand anders. Het is de bedoeling dat je hier een recept van gaat maken. Ik mocht een recept uitkiezen van cave-a. Lees meer

Amandel-kaneelmuffin met raw rode bes-aardbeienjam

Kaneelmuffin met rode bessen-aardbeienjam & geitenkwark- Puur Homemade

Deze amandel-kaneelmuffin met raw rode bes-aardbeienjam, had ik gemaakt voor de paasbrunch van vandaag. Helaas zaten we allemaal al best vol, dus heb ik er een wat later op de dag gegeten.

Ik vind deze amandel-kaneelmuffin met raw rode bes-aardbeienjam naast de blueberry cheesecake en de mini tulbandjes, een van de grootste successen van dit weekend. Ik heb ook al meteen door deze recepten nieuwe ideeën voor recepten gekregen. Wat is koken en bakken toch leuk! Helemaal als je er ook nog enthousiaste reacties bij krijgt! Lees meer

Raw rode bes-aardbeienjam

Raw rode Bes-aardbeienjam 2- Puur Homemade

Mijn buurvrouw had een tijd geleden voor haar opa jam gemaakt voor haar opa met chiazaad. Dat bracht me op een idee. Ik wilde kaneelmuffins bakken en dacht zou superlekker zijn met raw rode bes-aardbeienjam. Lekker voor bij het ontbijt op Tweede Paasdag! Het was even zoeken hoeveel chiazaad erbij moest bij de hoeveelheid fruit, maar uiteindelijk werd het stijver dus dacht nu moet het goed zijn. Ik heb het in de avond gemaakt zodat je het de volgende ochtend meteen lekker kunt eten. Dus vanochtend kon ik het proeven en lekker dat ik het vind! Heb het bij het ontbijt gegeten met een kastanjecracker. Super! Vanmiddag de kaneelmuffins gebakken, dus dat wordt morgen genieten! Lees meer

Clafoutis aardbei-rode bes

Clafoutis aardbei-rode bes - Puur Homemade

Vandaag is de dag voor mijn Moestuinplan DEEL 3! Dit echt leukste onderdeel van dit weekend! Ik besloot nog even een Clafoutis aardbei-rode bes te bakken, om mee te nemen. Het blijft een succes recept, wat echt velen lusten. Dit recept is mijn manier om met bananen, die ik normaal allang zou hebben weggegooid, nog iets te maken. Mijn moestuin-buurvrouwen Tres en Corine zijn er morgen ook. Dus die lusten vast een stukje van de Clafoutis aardbei-rode bes.

Ik ga zo al vroeg op pad met de fiets naar de moestuin met Nienke en mijn twee logeetjes. Allemaal op hun eigen fiets, dan kunnen ze lekker daar op op de tuin fietsen. Ze hebben allemaal ook eigen handschoentjes om in de tuin te werken. En een bakje met vergrootglas om diertjes in te stoppen en te bekijken.

Lees meer

Smoothie druiven

smoothiedruiven

Zelf heb ik ook druiven in mijn eigen tuin, maar daar moet ik echt sap van maken. Kunt ze wel eten maar ze zijn vrij klein. Wel lekker zoet. Maar nu had ik druiven uit eigen moestuin…bezorgd gekregen van mijn lieve “buurman”.Dus besloot een smoothie druiven te maken.

Ze stonden in de voortuin. Bedankt Fer! Echt zo blij mee. Druiven zijn natuurlijk niet echt goed voor de bloedsuikerspiegel maar druiven uit de moestuin zijn er zo kort…ik gun me het genot van deze druiven. En heerlijk in combinatie met avocado. Lees meer

Aardbeien-custard

aardbeiencustard

Joehoe! Het is weer Zondag custarddag dus vandaag weer een nieuwe variant.Ik had drie dozen biologische aardbeien nog gekocht bij mijn biologische boertje dus dacht daar moet ik wat mee. Dus vandaag aardbeien-custard als nieuwe variant erbij.

De aardbeien lopen af…maar zolang het kan moet ik er hier nog even van genieten. Ik heb al meerder varianten op de custard gemaakt, die ja allemaal hier vind onder het tapje ontbijt. Lees meer

Cheesecake zonder cheese!

Cheesecake zonder cheese!Cheesecake zonder cheese!

Echt een fantastisch recept! Zo langzamerhand kom ik er steeds meer achter dat er veeeeeeeel meer mogelijk is dan dat ik dacht. Cheesecake was altijd mijn favoriet! Dus zo blij met deze variant. Tuurlijk is het anders, dan de echte cheesecake, maar heel erg super. Ik werd gewezen op de site voedzo.nl. Hier komt ook het recept deels vandaan. Heb zelf wat aangepast, want ik eet geen cashewnoten, omdat die net als pinda’s vaak schimmels bevatten en niet goed zijn voor mijn darmen. Ook weet ik niet zo goed wat ik van stevia vind dus heb ik weggelaten. Daarom heb ik dit gemaakt met biologische amandelen. Voor mij is dit al een beetje zondigen door de honing, omdat ook honing zorgt voor bloedsuikerschommelingen, maar met ruwe honing is het in elk geval wel gezond! Soms moeten er uitzonderingen zijn binnen het gezonde, dat dan wel weer.

INGREDIENTEN:

voor bodem:

  • 100 gr amandelen(paar uur geweekt)
  • 150 gr dadels (ongezoet en zo zacht mogelijk)

Voor de vulling:

  • 200gr amandelen(paar uur geweekt)
  • 100 gram honing
  • 100 gram gesmolten kokosolie
  • 1 citroen. (rasp van een citroen en het sap)
  • 1 theel vanillerasp of vanillepoeder
  • 200 gram – 300 gram fruit naar keuze (bosvruchten/aardbeien heb ik al geprobeerd maar denk bv mango of frambozen ook super lekker!

De Bodem: Zet de amandelen een paar uur te weken in water. als je snel wilt weken kun je de amandelen even in kokend water zetten. Heb ik ook geprobeerd maar is echt voor als je haast heb. Het kan en het smaakt prima maar de amandel blijft iets groffer heb ik gemerkt. Bekleed de bodem van een bakvorm met bakpapier(liefste 18-20 cm, groter wordt de taart lager, of moet gewoon dubbele hoeveelheid maken dat kan ook).  Ontpit de dadels. Maal eerst de amandelen fijn in de keukenmachine en voeg daarna de dadels toe. Laat de machine draaien totdat het een bal vormt. Haal de bal eruit en bekleed hiermee de bodem van de bakvorm.

De vulling: Maal de amandelen in de keukenmachine helemaal fijn. Voeg daarna de rest van de ingredienten toe En laat de keukenmachine draaien totdat het een goede emulsie is. Schep de helft van de het mengsel eruit in de bakvorm. Voeg nu het gewassen fruit toe en mix tot een gladde mix. Giet het bovenop het eerst laagje en strijk het glad. Leg ter versiering wat fruit bovenop de taart het zakt er een beetje in. Dit zou ik aleen doen met fruit wat goed tegen de vriezer kan. aardbeien bv blijven hard en worden iets waterig dus die heb ik zelf er vers opgelegd. Bosbessen ging prima. Is beetje eigen keuze. Kunt de taart ook nog evt versieren met een topping van bv zelfgemaakte jam zonder suiker en daar dan het verse fruit op leggen. Ook kun je slagroom maken van Rice-topping-cream.

Echt een heerlijke taart en beide varianten die ik heb gemaakt waren super! Ook mijn collega’s vonden hem heerlijk.

TIP: kunt de taart ook versieren met geroosterde geschaafde amandelen!(zie foto)

 bosvruchtencheesecakebosvruchtencheesecake met aardbeien

 

 

Banaan-rodebes-ananas ijs

Banaan-rodebes-ananas ijs

Ijs is in de zomer voor elk kind natuurlijk een genot. En niet alleen voor kinderen maar ook voor ons;-) Ik heb een koemelkallergie dus nam als ik een ijsje nam een raketje of een perenijsje…maar wist natuurlijk dat ik dan ook zondigde omdat het vol suiker zat en ik daar niet goed op reageer. Een perenijsje dacht ook ik dat is dan nog de beste keus, die bestaat uit ook nog peer, maar deze zomer kwam aan het licht dat de perenijsjes eigenlijk geen peer in zich heeft. Ik dacht toen, het is beter dat ik geen ijs meer eet, gewoon. Totdat ik gewezen werd op dit apparaat.

De Yonanas

Wat een uitvinding dit apparaat! De Yonanas. Ben groot fan aan het worden. Ik een handomdraai superlekker ijs van vers fruit, zonder melk en suiker! Zelfs Nienke is nu om. Hier mag je elke dag wel een ijsje van heb ik gezegd. Nou dat heeft ze onthouden. Vandaag Banaan-rodebes-ananas ijs en heeft ze ook het buurmeisje overtuigd dat dit veel lekkerder is dan een witte magnum;-)

Bereiding Banaan-rodebes-ananas ijs

Het enige wat je moet doen is fruit 24 uur van te voren invriezen. Vandaag waren de bananen bij AH in de aanbieding dus heb 10- bananen voor 2 euro! en ze liggen nu even te rijpen en gaan morgen of overmorgen in stukjes in de vriezer. De bananen zijn dan wel niet biologisch maar zelf geloof ik eigenlijk dat je fruit met een dikke schil eigenlijk net zo goed niet biologisch kunt kopen. Ik koop ze natuurlijk als het uitkomt wel biologisch maar soms zijn aanbiedingen wel erg fijn. Gezond eten is gewoon heel duur vind ik maar heb het er graag voor over. De basis voor elk ijs wat je maakt is banaan, mango of ananas. verder kun je elk soort fruit toevoegen. Enige wat je hoeft te doen is het bevroren fruit boven in het apparaat doen en aanzetten en je hebt heerlijk Banaan-rodebes-ananas ijs!