Waarom is het zo stil de laatste tijd?

portret_puur homemade

Het laatste half jaar heb ik geen blogs meer gepost en was het even stil. Dit was een moeilijke keuze, maar een bewuste keuze. In de afgelopen jaren is er een hoop gebeurd in mijn leven.

Afgelopen jaar was zowel privé als op het werk best een zwaar jaar. Daarom heb ik gekozen om even mijn blog op een laag pitje te zetten. Maar het was ook een jaar waarin ik veel keuzes heb gemaakt. En veel heb nagedacht en geleerd over mezelf. Wat is belangrijk voor mij? Wat wil ik nog doen? Wat mis ik? Daarom was het even stil.

Kwaliteit in plaats van kwantiteit

In juli had voor mezelf een lijstje gemaakt, wat zijn nou de dingen, waar ik alleen en ik samen met Nienke van genieten. Mijn voornemen is deze dingen meer te doen. Omdat ik het de laatste tijd veel drukker had en nog steeds heb op het werk, vind ik dit nog belangrijker. Kwaliteit in plaats van kwantiteit. Dus mijn voornemen alles wat we samendoen, 100% samen. En bewust! Voelen dat we genieten en leven.
Als we samen iets deden de laatse tijd, merkte ik, dat ik mijn hoofd door alle drukte en gebeurtenissen afgelopen tijd er soms niet meer bij had, omdat mijn hoofd erg vol zat met van alles. Vergeten is niet mijn ding. Ik dacht dit moet veranderen. Even keuzes maken. En ons samen meer op nr.1.

Vandaar dat het ook even stil was van mijn kant op mijn blog. Het was een moeilijke keuze, want vind het bloggen zo ontzettend leuk. Ik vind het leuk om te schrijven, te koken, uit te proberen en dat te delen, en alle leuke en lieve reacties die ik dan krijg op facebook, krijg ik ook veel energie van. Maar er moest even iets op een laag pitje.
Mijn blog gaf me ook de kracht om te staan voor mijn manier van eten. Alweer net iets meer dan een jaar besloot ik te gaan staan voor mezelf en mijn manier van eten. Ik ga ervoor, en ik eet zoals ik eet, en ik ben zoals ik ben. Ik ga en wil me niet meer langer aanpassen. Ook niet meer laten beïnvloeden. Al blijft dat soms in tijden waar je niet zo erg goed in je vel zit, lastiger. Ik besloot toen mijn leven gaat een feestje worden en er kan er maar één de slingers ophangen en dat ben ikzelf! Ik ben toen deze site gaan bouwen en langzaam kreeg het vorm.
Voor ik het wist stond ik te koken met Alessandra van Pure Food Coaching, bij Nurks in de Hout in Haarlem en ontstond het Puur Weekend. Beide iets waar ik heel blij van wordt om te doen.

Ik juli dacht ik: “ik maak een lijstje voor mezelf en sta er meer bij stil”. Ook staan er op dat lijstje dingen, die ik altijd al heb willen doen. Soort bucketlist. Maar geen grote dingen als een reis maken e.d. Ik ben eigenlijk een echt huismus.
Eigenlijk was ik daar al aan het begin van het jaar mee begonnen. Ik besloot b.v. last-minute een lang weekend weg te gaan met Nienke naar Winterberg, om haar te leren skiën. Het was een hele overwinning voor mezelf om met haar dit te ondernemen.
Op dat lijstje stond verder deze zomer o.a. suppen op zee, kamperen in bloemendaal aan zee, fietsen op een bakfiets, buiten slapen in de tuin, picknicken in de duinen met Nienke en nog zo meer dingen. Maar ook mijn huis een nieuw jasje geven, een weer fijn veilig thuis, alles wit, meer ruimte.
Ik ben begonnen met veel dingen te verkopen, wat er toch maar staat, maar ook dingen waar ik herinnering aan had, die ik niet kon kwijtraken. Schoon schip maken en weg. Ik merkte dat bij het verkopen of weggooien van de spullen meer ruimte kwam in mijn hoofd. minder ballast. Dus dit wil ik nog even doorzetten. Ik heb tegen mezelf gezegd: neem de tijd, steeds een stukje, en hopelijk is het na deze zomer klaar.
Ik heb een tijd geleden twee kaarsen gekocht in de vorm van een huisje. Die staan tussen de rest van de huisjes in de vensterbank. Ik heb met Nienke afgesproken dat we ze gaan branden als elk vertrek in huis helemaal klaar, overzichtelijk en opgeruimd is.
Ik werd vorig jaar 40, een mijlpaal, en wat ze zeggen over 40 worden is helemaal waar. Het lijkt wel alsof je opeens anders in het leven staat. Anders tegen dingen aankijkt. En wat ik totaal niet verwachtte was een fantastisch surprisefeest voor mijn verjaardag. Terwijl ik dacht dat ik alleen met een vriendin en onze dochters gezellig gingen lunchen, trof ik bij thuiskomst mijn hele huis vol vriendinnen familie. Een herinnering om nooit te vergeten.

Mooie dingen van de dag

Al vanaf dat Nienke kon praten, vroeg ik haar elke dag voor het slapen gaan: “wat vond je niet zo leuk aan deze dag, en wat vond je heel leuk.” Een traditie die ik heel fijn vind. Even een moment samen en stil staan bij de dag en gebeurtenissen een plek geven. Wat gaat die tijd toch snel, nu is ze al bijna weer 7.

nienke 2_puur homemadeapenheul_Puur homemade

In december heb een kalender voor ons samen gekocht, en onder de kerstboom gelegd. Daar schrijven we vanaf 1 januari elke dag samen op, wat we zo fijn vonden van de dag. Het is bewezen, dat als je elke dag stil staat bij de mooie dingen van die dag, dat je dan positiever wordt. We zijn als mensen vaak bezig met dingen die niet goed gaan. Ik zelf ben best een perfectionist en kan me ook soms richten op dingen die mis gingen. Vroeger al zei mijn moeder als ik net mijn balletvoorstelling achter de rug had…dat ik altijd vertelde dit ging niet goed en dit niet…zag je niet dat enz., terwijl zij alleen maar vonden dat het zooooo goed en mooi was.
Af en toe is richten op dingen die mis gaan prima. Daar kun je ook van leren. Onderzoek wijst uit, als je steeds je blik richt op dingen die mis gaan, kun je angstig of somber worden, terwijl meer aandacht voor goede dingen je een tevreden gevoel geeft.

De kalender heb ik gekocht bij een van mijn favoriete winkels. Sukha in Amsterdam. Ze hebben ook een geweldig webshop, waar ik soms alleen maar even kijk om blij te worden.

Ik heb heel wat gedaan van mijn lijstje dit afgelopen jaar, en dit jaar komen er vast weer dingen bij en gaan er weer een paar af.

Kamperen in Bloemendaal aan zeeVakantie Bloemendaal aan zee - Puur Homemadeportret cilla en nienke 2- Puur Homemade

De eerste week van de zomervakantie van Nienke heb ik spontaan toch weekje vrij genomen en ben ik gaan kamperen op de Lakens in Bloemendaal aan zee. Dit is iets wat ik al jaren roep, maar het gewoonweg niet onderneem. Eigenlijk niks voor mij om dat niet te doen, want ben enorm ondernemend, maar eigenlijk was dit ook zo een ding waar zoveel commentaar op was, omdat de vraag vaak was: “je woont dicht bij, hoezo? Thuis slaap je toch veel lekkerder na een dagje strand?” Daardoor heb ik het gewoon nooit gedaan. Maar vrienden van mij riepen: “Cil, we vinden dat je even weg moet na alles, dus we hebben besloten jou ons campertje uit te lenen… ”
Ik besloot het aanbod te accepteren. Omdat ik zelf het nogal een ding vond om er in te rijden, dacht ik ik zoek het dichtbij huis. Aangezien ik dit sowieso al een keer wilde doen, boekte in vrijdagavond de camping voor een week, en reed ik zondag zelf met het busje erheen. Wat ik eigenlijk erg spannend vond en niet van plan was te doen. Maar toen ik hem eenmaal had ingericht begon het een beetje te kriebelen, en die vrienden van mij zeiden: “Cil je kunt het echt! Je hebt voor hetere vuren gestaan.” Dus ik besloot het gewoon maar te doen. Ook nog met fietsen achterop! De eerste paar minuten gierden de zenuwen door mijn lijf, maar al snel had ik het helemaal door. Ik heb mezelf overtroffen, vond mezelf zo stoer en was zo trots op mezelf.

Ondanks dat het helaas die week niet echt goed weer was hebben we genoten samen. Samen loomen op het uitgeklapte bed, terwijl het plenst en je elkaar bijna niet verstaat door de harde regen op het dak, vonden we ook heerlijk! Zelfs toen we een nacht zulke storm en regen meemaakte en de camper tot boven de wielen in het water stond. Ik heb zelfs genoten van het schuifelen op mijn slippers tot mijn knieën door het water in de nacht, op zoek naar de tafel en de stoelen. Hilarisch gewoon…dat dit nou die ene week moest gebeuren. We hebben gegierd bij de spelletjes die we deden. Heerlijk even quality time met zijn tweeën.
De maanden ervoor was dat door de drukte er niet van gekomen en voelde ik me soms echt wel schuldig over. Door die week samen heb ik nog meer besloten dat ik dit gevoel wil vasthouden. Helaas is het niet elke dag mogelijk, want ben ook vaak later thuis van werk, maar de tijd dat we samen zijn…wil ik nu ook echt samen zijn. Zonder afleiding van telefoon of computer. Om die reden was het ook even stil op mijn site. Ik werkte de zomervakantie van Nienke gewoon door, maar in de weekenden was ik er. Toen de zomervakantie voorbij was, en we op een verjaardag stonden op die laatste zondag, zei iemand tegen mij: “Cil, en wanneer neem je nou vakantie?” waarop ik antwoordde dat ik dat nog niet wist maar dat het even niet kon nog. Nienke hoorde dit en die zei: ” maar we hebben toch vakantie gehad? heel lang! En we hebben allemaal leuke dingen gedaan!” Dat deed me zo goed.  Dit betekende dat het effect had. Kwaliteit in plaats van kwantiteit.

Stilleven

In ons campertje verzamelde Nienke van alles van het strand en uit de duinen, en legde we op een dienblad in ons kleine campertje. In de avond hadden we er ook nog kaarsjes tussen gezet, en stond het gezellig buiten, terwijl we luisterden naar de geluiden van de zee en keken we naar alle hupsende konijntjes die voorbij kwamen.

schelpen zoeken - Puur Homemade

Gieren van het lachen op de bakfiets

IMG_9947
Ik kreeg zomaar een bakfiets te leen van mijn vroegere oppas, die met mij van alles deed toen ik klein was, omdat mijn ouders een winkel hadden. Zo leuk dat we elkaar nog steeds zien en spreken. Nienke en ik hebben er enorm van genoten. Het was even wennen, en we hebben gegierd van het lachen. Maar na twee dagen was ik helemaal gewend en deden we alles met de bakfiets. Naar zwemles, alle boodschappen en naar de moestuin. Deze wens van een bakfiets ooit kopen is hierdoor alleen maar groter geworden. Ach heel wat wensen…Ik dacht ik moet het een keer proberen. Het kon net zo goed niet bevallen, maar het was een succes, voor zowel mij als Nienke. Dus wie weet…er moet altijd wat te wensen blijven.

Suppen op zee

suppen 2_puur homemade

Al jaren wilde ik graag surfboarden. Surfen heb ik vroeger ook wel gedaan maar surfboarden leek mij echt ultiem. In de zee voel ik me als een vis in het water. Het is prachtig om te voelen hoe je in de zee, jezelf kunt laten omringen. Je laten dragen door de zee, of juist voelen als een jas om je heen. Het duiken in de golfen. Het geeft me een gevoel van vrijheid en overgave. Suppen is iets wat enorm in opkomst is en eerlijk, ik heb het veel zitten bekijken, zowel op zee, als door de grachten…en vond het eigenlijk maar een stom gezicht. Echt sloom en beetje peddelen op een plank…
Toen werd ik gevraagd door een vriendin mee te gaan, dacht ik: “ach ja, laat ik het doen. Ik ben benieuwd.” En…sloom is het zeker niet. De avond dat we les hadden was de zee enorm wild. Na even wat oefenen op de kant gingen we met zijn allen het water in. Met het board onder mijn arm rende ik de zee in…de eerste lage golfen door totdat je net nog kon staan en dan op het board springen en peddelen. Nou serieus…het is hard werken…omslaan in de golfen weer opklimmen en door. En dan ook weer terug, en je door de golfen laten meenemen. Maar tof dat ik het vond! Dit jaar gaat het er zeker weer van komen! Dus Yoran, let me know! Ik ga mee!

Slapen in een strandhuisjeDagje strand samen _ Puur Homemade

Ik kreeg het aanbod van familie van mij om in hun huisje te verblijven tijden hun vakantie. Zo kon ik de drukke werkweken afwisselen met rust op het strand in de weekenden. Ik werkte de hele week, en ook in de avonden, zodat ik vrijdag, die drie weken gewoon met Nienke op vrijdag kon vertrekken naar het huisje.
Lekker samen zijn, en in de avonden heb ik zelfs zitten lezen, wat voor mij echt bijzonder is. Kon me daar echt niet op concentreren de laatste tijd. Maar ik kon daar verder ook niks dan lezen, zonnen, zwemmen (ja zelfs in het donker) eten, spelletjes doen en slapen. Gek doen & genieten. Niks hoeft alles mag. Het is soms zo simpel.

strand 2014_11_puur homemadePortret gek doen met elkaar _Puur Homemadestrand 2014_2_puur homemade

Ik droom zelf al jaren van een eigen strandhuisje. Eigenlijk riep ik al voordat Nienke geboren werd dat me dat super zou lijken. Ook dat was iets wat ik niet ondernam. Toen Nienke 1 was besloot ik mijn verlangen om te slapen op het strand waar te maken. Ik boekte hééééél last minute een slaapstrandhuisje in vlissingen. Ik dacht ik ga van ma t/m vrijdag, en als ik naar huis wil dan kan ik gewoon. Maar niks bleek minder waar…we wilde niet meer weg! Het gevoel wat ik toen over me heen kreeg toen ik aankwam met mijn spullen en over de vlonder liep naar ons huisje zal ik nooit meer vergeten. We hadden een paar fantastische dagen en we verlieten met tranen het strand en ons huisje.

strand 2014_6_Puur Homemade strand 2014_5 strand 2014_4_puur homemade

Toen ik in de auto terug zat, en mijn vader belde en zei ik had zo gebleven ging hij googlen. Hij vertelde dat hij huisjes zag bij vrouwenpolder…en nog vrij waren. Ik heb meteen gebeld in de auto…en voor ik het wist zei ik ja, reed ik naar huis om alles te wassen om vervolgens maandag weer terug te rijden naar zeeland. Ik mocht daar blijven tot zondag. Deze huisjes waren een stukje luxer, dan die in vlissingen en vooral…veel meer ruimte en rust voor mijn gevoel. Heerlijk stil was het daar ook, omdat er nog bijna niemand die plek kende.

Het jaar erop besloot ik twee weken te gaan en het jaar erop zat ik er zelfs drie weken! In het weekend kwam er vaak bezoek, en ook de papa van Nienke kwam, omdat hij geen vrij had door de weeks.  Het laatste jaar, toen ik drie weken daar zat, had ik mijn hele auto, zo gek als ik ben volgeladen met ook leuke stylingdingen. Ik maakte daar echt ons thuis van. Eigen kussens, eigen servies, en leuke lichtjes aan het balkon. We maakten er echt helemaal ons huis van. Ik en Nienke kijken terug aan echt een bijzonder fijne tijd.

zeeland 3_puur homemadestrand nienke_puur homemade

zeeland_puur homemade

Helaas, daarna kon ik dit financieel niet meer met haar ondernemen. Elk jaar vroeg ze: mama, ik zou zo graag weer naar het strandhuisje willen.
En dit jaar kwam onze droom dus uit. Toen we weer even een paar weken konden genieten aan zee. Leven aan zee is helemaal ons ding.

Slapen in de tuin

Buitenslapen - Puur Homemade
Afgelopen zomer hebben we een paar keer heerlijk buiten in de tuin geslapen. Dit is een van de dingen die ik haar zo graag wil meegeven. Het gevoel van vrijheid, wat je hebt als je buiten slaapt is zo anders als dat je in je eigen bed slaapt. Het is net als kamperen vind ik, maar eigenlijk nog net een stapje verder…al is het in onze eigen achtertuin. In de avond is het zo stil, je ziet een prachtige sterrenlucht en in de ochtend wordt je wakker met de zon op je gezicht en fluitende vogeltjes.

Vroeger dat ik klein was deden we dit bij ons thuis ook heel vaak. Mijn ouders hadden een winkel en mijn moeder stond eigenlijk elke dag in de winkel. Er mocht altijd heel veel. In de winter bouwde we hutten in huis en bij de trap. Dan kon je er eigenlijk amper door. Maar mijn ouders konden het opbrengen, dat dagen zo te laten en gewoon gebukt de trap af te gaan naar beneden. Hier denk ik vaak aan terug als Nienke zo heerlijk aan het spelen is. De boel de boel mogen laten is soms zo fijn.
Ik kan me nu heel erg verplaatsten in mijn ouders, en denk steeds respect. Dit was voor mij altijd zo belangrijk, dat ik dit bij Nienke ook vaak even probeer los te laten.
Als het heel warm was dan sliepen we om ons ‘plat’, het stukje balkon wat we hadden op een deel van het dak van de winkel. De bedden stonden dan buiten en we ontbeten ook buiten. Zelfs als oma er was sliep ze ook op het balkon. En als we er niet sliepen stond er een zwembad van zeker 4×4 wat ongeveer het hele balkon bezette en konden we heerlijk plonsen. Ik kijk daar met veel plezier op terug. Voelde me altijd erg veilig tijdens het buiten slapen.
Dit wil ik Nienke graag meegeven. Het grappige is dat het gewoon lijkt alsof dit soort dingen in je genen zitten. Ze geniet er met volle teugen van net als ik. Ze zeg niet: “mam doe niet zo raar”, als ik gewoon een tent heb opgezet op het balkon, om daar vervolgend in te gaan slapen.

Zo heb ik veel tradities die ik meegenomen heb uit mijn opvoeding. Vanavond zijn we nog samen in bad geweest, kopje thee en iets lekker erbij en kaarsjes aan. Heerlijk in het donker zitten in bad bij kaarslicht. Home is where the heart is!

De moestuinmoestuin 4_puur homemade Moestuin 2015_1_Puur homemade

Vorig jaar heb ik mijn moestuin een ware metamorfose gegeven. Ik had een iets grotere tuin, en wilde orde en overzicht. Zoooo blij met mijn 6 bakken. Benieuwd hoe ik ze heb gemaakt? klik hier voor het eerste weekend in de moestuin. Afgelopen weekend weer even geweest, na veel weken niet te zijn geweest en me schuldig te hebben gevoeld…maar het viel mee. Het zag er goed uit en was meteen weer helemaal in mijn element. Wat ik al eerder wel eens schreef, ik was vast een boerendochter. Wil je daar mijn verhaal over lezen? klik hier. De hele zomer heb ik gegeten uit mijn eigen moestuin. Wat een rijk en heerlijk gevoel. Dit jaar wil ik een kweekkast maken in de achtertuin. Zodat ik nog meer kan voorkweken en niet dat de slakken of vogels af en toe toch mijn nieuwe plantjes hebben opgegeten. Wil je vast ideeën voor komend moestuinseisoen? volg me op pinterest.

moestuin 2_puur homemadeboerin 2

Alles wit

In september ben ik begonnen met schilderen in huis en spullen verkopen. Het geeft een soort bevrijdend gevoel. Echt heerlijk. Elke dag als ik thuis ben wordt ik er zo blij van. Grappige is dat ik in 2013 ook al een poging had gedaan. Niet alles wit maar muren licht grijs. Ze waren donkerder grijs, maar wist niet hoe snel ik het weer terug moest schilderen in de kleur die het was. Ik kon er na een dag niet aan wennen, dus in een weekend was alles weer zoals het was…maar wel lekker fris en schoon.
Heb toen wel al de stoelen wit geschilderd en de tafel. Bij mij werkt het zo, dat ik het bedenk en het dan ook soms meteen maar doe. Zo besloot ik om 22.30 pas dat de tafel wit moest worden en ging het ook meteen doen…lang twijfelen is vaak resultaat dat ik het niet durf of met anderen ga overleggen en dan teveel me daarvan aantrek.

Langzaam wordt mijn huis schoon, fris en weer van mij. Een plek waar ik me veilig en thuis voel. Deze donkere dagen, heerlijk met de haard aan, lezen in de serre, maar van de zomer lekker in de serre met de deuren open. Luisteren naar de vogels, en genieten van de zon die naar binnen schijnt.

kerst nienke school_puur Homemade
Dit jaar had ik besloten, ondanks alle drukte met de feestdagen op het werk te helpen met knutselen voor de kerst. Ook heb ik de klas van Nienke op school versiert. Echt super om te doen, en zo fijn om Nienke zo blij te zien, dat haar mama een knutsel had verzonnen die iedereen ging maken. Een kerstbal, een hanger en een adventkalender.

We hebben genoten van de kerstdagen, met alles wit & room en hout. Ook de boom was deze keer helemaal met wit. Prachtige mooie sterren had ik gekocht bij mijn tweede favoriete winkel in schoorl. Ze verkoopt ook spullen van Sukha in Amsterdam. Helemaal ook mijn stijl. Hier heb ik ook de bank gekocht in de serre. Conceptstore l’etoile in Schoorl.
We hebben eerste kerstdag de hele dag in onze pyjama gelopen. Filmjes gekeken, spelletjes gedaan en samen voor het eerst gegourmet. Heerlijk met alle lichtjes om ons heen.

Kerst 4  wit wonen 2_puur homemadekerst 1_puur homemadewit wonen_puur homemade

Al met al hebben we toch een hoop beleeft, en heb ik ook een paar dingen van mijn lijstje kunnen afstrepen. Heb ik naast meer aandacht voor mezelf en Nienke ook nog superleuke andere dingen gedaan.

Gastkokavond bij Nurks

Nurks 2_Puur homemadeNurks 1_Puur Homemade

Samen met Alessandra hebben we het afgelopen jaar een aantal keer gekookt bij Nurks in de Hout in Haarlem. Ik vind dit echt zo leuk om te doen…en elke keer weer als ik na het koken in mijn bed lig, moet ik mezelf knijpen om te weten dat ik het niet gedroomd heb. Zoveel energie krijg ik ervan en vind het zo superleuk om dit met Alessandra te doen.

Wil je ook een keer komen? Dit jaar weten we nog niet wanneer, maar hou onze facebook pagina’s in de gaten.

Puur Weekend oktober 2014

puur weekend 2_puur homemadePuur weekend 3_puur homemadepuur weekend 2_puur homemadePuur weekend 4Puur weekend 5

Na een succesvol eerste Puur Weekend hadden we in oktober alweer het tweede weekend. Als je me een jaar geleden zou hebben gezegd dat ik dit zou gaan doen, dan had ik echt gedacht dat dat een droom zou zijn…maar niks is minder waar. Samen met Alessandra en Danielle organiseren we 17 t/m 19 april 2015 alweer het derde Puur Weekend.

Een heerlijk weekend weg samen met vrouwen die de overstap hebben
gemaakt, of willen gaan maken, naar een gezonde leefstijl en de daarbij behorende voeding, zonder suiker, tarwe en koemelk. Samen koken, ideeën uitwisselen en inspiratie opdoen. Daarbij is er ook nog genoeg ruimte voor rust en yoga. De eerste twee weekenden waren in de Bieslandse Heerlijkheid in Delft. Het derde weekend hebben we een nieuwe locatie: De Herberg de Uylenburg in Delft. Een  lokatie met een geweldige mooie yurt, waar we gebruik van mogen maken. Twee keukens waar we met z’n allen mooie pure gerechten kunnen maken en heerlijke slaapkamers in de herberg.

Vragen of aanmelden? Mail ons op fijnpuurweekend@gmail.com Puur weekend 6_Puur Weekend
De komende tijd hoop ik het bloggen en het delen van mijn recepten weer langzaam op te  pakken. Ik wil iedereen bedanken voor al jullie lieve leuke enthousiaste berichten. Jullie geduld, en ook na even niks van me te hebben laten horen, zoveel enthousiasme toen ik weer wat ging posten op facebook. Maakt me heel erg blij, voel me erg gesteund. You’re all wonderful! Ben er stil van.

you are wonderfull_Puur homemade

Je kunt me ook volgen op facebook, youtube, instagram, pinterest of twitter


Comments

comments

7 thoughts on “Waarom is het zo stil de laatste tijd?

 1. Wat heb je het mooi omschreven. Erg open! Het is fijn om te lezen dan andere mensen ook soort gelijke gedachten en gevoelens hebben. Dat je daar zo open over uitlaat, over welke keuzes je maakt en wat je gedachten daar achter zijn vind ik heel inspirerend. Dank je daarvoor!

 2. Dit is geen verslag maar bijna een heel mooi boek Nienke.
  Dat je lekker kan koken wist ik al van jullie verwenavond bij Nurks.
  Maar je hebt nog veeeeel meer talenten, goed hoor!

 3. Ik heb even de tijd moeten nemen om je hele blog te lezen, maar het was boeiend en inspirerend!
  Het lijkt of je al een heel eind op de ‘juiste’ (jouw juiste) weg bent, super!
  Ik blijf je volgen :-)

 4. Wat een prachtig verhaal en wat ben je een TOP moeder voor je dochter…dat jullie zoveel samen doen en ondernemen is vast en zeker heel fijn voor jullie beidde! Ik neem jouw verhaal zeker mee om mijn eigen leven ook beter in kaart te brengen over wat ik nu precies wil, doe en voel..Dankje daarvoor! Een gezonde levensstijl doen we al..een moestuintje hebben we ook al en nu nog mijn eigen IK beter leren kennen, lastig, maar haalbaar als ik jouw verhaal zo lees. Voel je niet schuldig dat je niet zoveel van je hebt laten horen, dit was nu fff belangrijker en dat begrijpen we allemaal denk ik wel..Ga zo door meid en ik blijf je zeker volgen! Lfs

 5. Als een 16mm filmpje met mooie muziek heb ik je post gelezen. Het was alsof ik je hardop deze brief hoorde voorlezen. Wat heb je dit open en eerlijk geschreven. Jij bent echt een prachtig persoon, Cilla, en een fantastische mama. Hoe druk jij het in je leven ook hebt, de herinneringen die je haar (en jou) geeft, zijn zo kostbaar en prachtig. Hoe bewust jij elk moment leeft, maakt jouw leven rijk. Of het nu gaat om eten of in de tuin slapen, jij volgt volledig je hart en geeft je 100% aan het moment of diegene die bij jou is. Het is ook mooi om de zien dat er ook veel van jou wordt gehouden, door Nienke, je lieve familie, je vrienden en ja, ook door iedereen die jou dankzij jouw liefde voor eten hier op dit blog heeft gevonden. Dankjewel dat je dit gedeeld hebt.

 6. Dag Cilla,
  Ik heb jouw blog nét ontdekt, d.m.v. een oude Libelle BALANCE van 2011, uit de Kringloopwinkel, waar een recept van jouw lekker quinoa-boekweit brood in stond, wat ik zéker eens wil proberen, lijkt me heerlijk.
  Nu ben ik door jouw blog gestruind en heb genoten van jouw, prachtige liefdevolle verhalen van jou en je schattige dochtertje Nienke, jouw verhalen lezen als een trein, zó leuk en positief allemaal, ik zit niet op facebook, maar ga je zeker volgen via je blog, ook moet ik alle recepten nog bekijken en natuurlijk ook eens uitproberen.
  Ik heb zelf een kleindochte, Veerle, die vandaag jarig is, 10 jaar geworden, maar nu ver weg op vakantie, jammer,maar ze hebben het daar ook heel erg naar hun zin, haar verjaardag wordt volgende week gevierd.
  Wat leuk van dat strandhuisje en al die prachtige foto’s erbij, ook het kamperen met het campertje, ik vind, dat je veel lef hebt, jammer, dat het weer niet mooi was, maar jullie hebben toch wel genoten samen.
  Ik kan voorlopig nog wel uren vooruit, met al jouw mooie foto’s en recepten.
  Veel plezier met je dochtertje en rust maar lekker uit, we zien het wel, als je weer online bent.
  Lieve groetjes, Ria.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>