Spinaziesalade

MOESTUIN spinazie 3 - Puur Homemadereceptenruil

Receptenruil mei! spinaziesalade!

“Gezonde” foodbloggers hebben zich verzameld in een groep op facebook. Dit is alweer de zevende receptenruil waar ik aan mee doe doe ook zeker de komende keren weer mee. Echt te leuk vind ik het! Het is leerzaam en ook leuk om iets van een ander te maken, of een variant erop te bedenken. Ik heb deze keer gekozen voor de aardbeispinaziesalade. 

Het werkt zo: elke maand als je meedoet krijg je een blog toegewezen van iemand anders. Het is de bedoeling dat je hier een recept van gaat maken. Ik mocht een recept uitkiezen van cave-a.MOESTUIN spinazie - Puur HomemadeMOESTUIN spinazie 2 - Puur Homemade

Wat was ik afgelopen woensdag blij met mijn eerste oogst uit de moestuin. Spinazie, radijsjes en een krop sla. Weken ben ik bezig geweest om mijn moestuin zo te krijgen zoals ik er van droomde. Mooie bakken, overzicht, minder kans op onkruid. geen planten meer die bij een flinke hoosbui uit de tuin dreven. Fantastisch iedereen die mij heeft geholpen, van groot tot klein;-) Ook mijn dochtertje Nienke heeft wat dagen rondgebracht op de moestuin.Ben je benieuwd hoe ik begon en hoe het na een weekend al een stukje dichterbij was bij mijn droommoestuin? klik hier.

Ik heb het ook echt enorm getroffen met mijn nieuwe moestuin-buurvrouwen. En het is ook nog superCgezellig. Samen hebben we hout ingekocht. Zo super al die hulp die ik heb gekregen. Superbedankt allemaal!!! Elke week weer een stukje verder. Het is ook zoooooo geweldig om elke week weer te zien hoe alles is gegroeid.

De opa van Nienke, opa Co, helpt me nog steeds. Elke keer bedenk ik weer iets en overleg ik even over hoe ik dat het beste technisch kan doen, en hij vind het zo leuk op de moestuin ook, dan hij dan toch weer komt helpen. Afgelopen week hebben we de bogen en bamboestokken geplaatst voor een frame over de bessenstruiken, meloenen en pompoen.

Nienke vermaakt zich echt ook prima bij de moestuin. Heerlijk om buiten te zijn en het is er lekker primitief. Heerlijk gewoon waterpompen en met gieters lopen. Het geeft mij zo een gevoel van niks moeten en maakt mijn hoofd leeg. Niks fijner dan een beetje pompen en luisteren naar het geluid wat dat met zich meebrengt of de vogels die een heel orkest houden, vooral in de avonden. Na het werk, als ik Nienke heb opgehaald van de NSO, gaan we soms ook even lekker naar de moestuin.
Van de week heb ik dus spinazie geoogst. Ik moet deze week ook weer even er langs, want heb echt best veel. Ga ik het roerbakken met tomaatjes en pijnboompitten. Heb vandaag een spinazie-frittata gemaakt voor naar mijn werk. Ik wilde dus iets met spinazie doen, wat ook niet zo zwaar op de maag lag, met dit weer.

aardbeispinazie - Puur Homemade

Toen ik ging kijken op cave-a kwam ik op de aardbeispinaziesalade. Toen ik het aanklikte dacht ik natuurlijk aan spinazie met aardbeien. Dat was het deels ook maar aardbeispinazie bleek echt een soort te zijn. Echt leuk om te weten. Aardbeispinazie behoort tot de vergeten groente. Ik kon het natuurlijk niet laten en heb het meteen besteld bij Freeken. Hier hebben ze echt heel veel soorten zaden die je niet overal ziet. Deze spinaziesoort geeft kleine rode aardbei-achtige bloempjes, vandaar de naam. De aardbei-bloempjes zijn ook eetbaar. Deze wil in natuurlijk proeven en ga ik zaaien in de moestuin. Goed aardbeispinazie had ik dus niet maar wel heel veel aardbeien en spinazie. Dus het werd een variant. Spinaziesalade met aardbeien en blauwe bessen en komkommer. Heerlijk fris met warm weer, en makkelijk mee te nemen voor de lunch naar mijn werk. Ik heb gesmuld vanmiddag in mijn bikini lekker in het zonnetje.

Spinaziesalade - Puur Homemade

INGREDIËNTEN Spinaziesalade

  • handje verse bladspinazie
  • handje blauwe bessen
  • 5 aardbeien
  • 1/3 komkommer
  • olijfolie
  • azijn
  • keltisch zeezout
  • zwarte peper
  • evt theel honing

Bereiding: Was de spinazie goed en haal het door de slacentrifuge zodat het niet vochtig is. Leg dit op een bord. maak de aardbeien schoon en snij ze in tweeën. snij de komkommer in kleine blokjes en strooi ook de blauwe bessen erover. Maak daarna een dressing van wat olijfolie, azijn, keltisch zeezout, zwarte peper. Voeg evt wat honing erbij als je dat lekker vind. Druppel dat er een beetje overheen. Eet smakelijk!

PS: Neem je de spinaziesalade mee naar het werk of voor bv een picknick, wacht dan met de dressing toevoegen maar doe dat zodra je de salade gaat eten.

Er doen nog meer bloggers mee met deze Receptenruil van april! Kijk ook eens in de keuken van: Cave aDayenne Foodblog, Eet PaleoLeef bewust gezondMind your feed, Mijn Paleo keukenOerspronkelijkOerkracht VoedingsadviesPaleo made simpleProeven met liefdePuur en Lekker levenPersonal Foodcoaching, Puur Food Coaching & Kiwi enzo.  Like en share!


Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>