Smoothie pompoen-amandel-havermout

magazine zonder meersmoothie pompoen-amandel-havermout

Ik hoorde twee weken geleden pas van dit magazine ZonderMeer. Blijkt het al twee jaar te bestaan! Het is een seizoensblad en het verschijnt 4 keer per jaar.

Het heeft wel een leuk formaat vind ik, kan van andere formaat tijdschriften heel blij worden. Moet bij een blad natuurlijk altijd ook even kijken met het oog van een grafisch ontwerper, dat kan ik niet laten, maar al snel was ik verzonken in de inhoud. Heel leuk en duidelijk zijn alle icoontjes, die overal bij staan en aangeven glutenvrij e.d of dat je iets kunt vervangen. Wat ik jammer vind dat er toch nog producten in staan die niet echt gezond zijn, maar ik snap het wel. En niet gezond is ook in mijn ogen natuurlijk, want eigenlijk is het wel veel gezonder dan veel dingen die in de supermarkt te koop zijn. En als mensen al deze producten zouden eten het al echt een goede gezondere manier is. Ik snap ook dat het magazine voor veel mensen geschikt moet zijn en dat de groep die echt overal bewust van is nog helaas heel klein is. Dit magazine is absoluut goed voor de bewustwording. Voor mensen die willen beginnen met bewuster en gezonder eten, is het echt top en erg inspirerend, maar ook voor mensen zoals ik die al gezond eten, is het inspirerend. De slogan van het magazine: ‘Eet, leef en geniet met iedere voedseluitdaging’. Dat spreekt me enorm aan. Vooral het genieten. Want het is namelijk best moeilijk soms om zo te leven en te eten zoals je graag zou willen in deze maatschappij. Je wordt toch snel als lastig bestempeld. Dat is in elk geval mijn ervaring. Ook ben ik altijd verbaast als ik bijvoorbeeld naar een dierentuin ga met mijn dochtertje dat er eigenlijk niks is wat ik zou kunnen eten. Geen probleem ik neem alles altijd mee, maar het fascineert me enorm altijd. Het is best lastig vol te houden daardoor. Genieten dat is super belangrijk. genieten van leven en van eten. Eten hebben we nodig om te leven maar wat we eten bepaald wel degelijk hoe we zouden kunnen leven. Ik krijg vaak van mensen te horen hoe kan het nou dat je zoveel energie hebt, maar als ik dan zeg dat ik geloof dat dat komt door mijn manier van eten, kijken mensen me aan en zeggen o ja o.k. Veel geloven er niet in, maar goed als ik het zelf maar geloof;-). Vind het een superleuk en fijn magazine. Heb even moeten zoeken bij mij in de omgeving, maar kreeg hem toevallig opeens in mijn handen via een andere weg, maar volgende keer ga ik hem zeker kopen! En als je wilt beginnen met gezonder en bewuster leven is dit magazine echt een aanrader!

Staan super lekkere recepten in en ook leuke ideeën en fijne artikelen om te lezen. Ook een heel artikel over het boek Broodbuik. Vond ik leuk om te lezen. Ook werd een boek beschreven Hallo Paleo, waar ik al veel over had gelezen maar wat ik nu op voor zeker op mijn verlanglijstje heb gezet voor de feestdagen.  Zelf eet ik bijna Paleo, maar eet wel zaden en pseudogranen. Zag een idee voor kinderen, een herfsttafereeltje, wat ik zeker dit weekend met mijn dochtertje ga maken, dus dat verschijnt binnenkort wel onder de tab puurhomemadekids.

Vanochtend heb ik ontbeten met een smoothie pompoen-amandel-havermout geïnspireerd op de ontbijtsmoothie met pompoen die stond in magazine ZonderMeer. Wel beetje aangepast aan mijn wensen omdat ik geen koemelk drink. En heb iets meer melk toegevoegd omdat ik het zelf erg moeilijk te drinken vond. Was wel een iets zwaarder ontbijt als ik gewend ben maar wel lekker en heb een goede bodem om de dag te beginnen.

INGREDIËNTEN Smoothie pompoen-amandel-havermout

 • 150 gr gekookte pompoenblokjes
 • 1/2 theelepel kaneel
 • 1/2 cm verse gember
 • 30 gr havervlokken
 • 200 ml amandelmelk
 • optioneel: 2 theelepels kokosbloesemsuiker
 • geroosterd amandelschaafsel

Kook de pompoen de avond van te voren, want is erg veel werk als je dat in de ochtend nog moet doen. In het weekend is dat natuurlijk minder een probleem. Doe alle ingrediënten in de blender en maak er een heerlijke smoothie van. Bestrooi de smoothie pompoen-amandel-havermout uit magazine ZonderMeer met een beetje geroosterd amandelschaafsel.

TIP: Wil je een notenvrije smoothie gebruik dan rijstmelk.

PS: Het volgende nummer van magazine ZonderMeer ligt rond 18 december in de winkel.


Comments

comments

5 thoughts on “Smoothie pompoen-amandel-havermout

 1. Pingback: Pompoen-tomaat-paprika soep - Puur Homemade

 2. Ik ben het eens met de inhoud van je artikel. Ik probeer zo gezond mogelijk te eten en omdat ik een dochter met glutenintolerantie heb, ben ik me ook bewust van de noodzaak om beter naar de ingrediënten in ons voedsel te kijken.
  Wat me echter wel van het hart moet: ik vind vrij veel taal- en stijlfouten in je artikel. Dat kan toch eigenlijk niet als je publiceert. Misschien is het een tip om er eerst iemand met taalgevoel naar te laten kijken? Dit is niet vervelend bedoeld, maar juist als tip om je artikelen nog beter te maken.
  Groet,
  Janny

  • Beste Janny, Bedankt voor de tip, ik zal er meer op letten. Heb het net nog een keer nagelezen, en er nog paar fouten uitgehaald. Ik eet ook glutenvrij, hoop dat je iets aan mij blog hebt, of misschien gaat hebben.

   • Hoi,

    Dit valt mij ook vaak op de laatste tijd, niet specifiek bij jou. Ik vraag mij af hoe dit komt? Ligt het aan het automatisch uitvullen of te snel willen schrijven? Wel goed om op te letten denk ik! Maar ben superblij met jouw recepten! :)

    • Ik denk dat het combinatie is, van soms het te snel willen doen, en soms ook de automatische spelling, dat geldt dan vooral vooral voor facebook. Zie ik soms ook als ik het geplaatst heb. Probeer er erg op te letten, dus zien jullie iets raar, ik sta er voor open! En fijn dat je blij bent met mijn recepten, leuk om te horen. cilla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>