Smoothie druiven

smoothiedruiven

Zelf heb ik ook druiven in mijn eigen tuin, maar daar moet ik echt sap van maken. Kunt ze wel eten maar ze zijn vrij klein. Wel lekker zoet. Maar nu had ik druiven uit eigen moestuin…bezorgd gekregen van mijn lieve “buurman”.Dus besloot een smoothie druiven te maken.

Ze stonden in de voortuin. Bedankt Fer! Echt zo blij mee. Druiven zijn natuurlijk niet echt goed voor de bloedsuikerspiegel maar druiven uit de moestuin zijn er zo kort…ik gun me het genot van deze druiven. En heerlijk in combinatie met avocado.

Avocado

Veel mensen denken dat de avocado een dikmaker is: het is tenslotte een vette vrucht. Het klopt dat de avocado redelijk wat kilocalorieën bevat, maar de vetten in de avocado zijn vooral gezond. Het betreft oliezuur, een enkelvoudig onverzadigd vet dat gunstig is voor het cholesterol. Naast gezonde vetten en vezels zit de avocado ook vol met vitaminen en mineralen. Het is een bron van kalium en magnesium en vitamine A, B1, B2, B6, C, E en foliumzuur (B11). Vooral het mineralengehalte is erg hoog: bijna drie keer zoveel als in de meeste andere vruchten. Dankzij snelle koolhydraten, eiwitten en mineralen zorgt de avocado ook nog voor een snel herstel na het sporten. Aangezien ik altijd een tekort aan vit B6 en magnesium heb eet ik ook veel avocado’s. Ik eet er wel 3 in de week.

INGREDIËNTEN smoothie druiven

  • 100gr druiven
  • 1dadel
  • 200 ml vers geperste manderijnsap
  • 5 aardbeien
  • 1/2 avocado
  • 1 eetl amandelpasta

Alle ingrediënten samen in een blender of met een staafmixer alles tot een geheel mixen. En geniet.


Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>