Raw chocolade met gepofte quinoa & rozijnen

IMG_6743

Ik eet eigenlijk al 9 jaar helemaal geen chocolade. In repen chocola zit toch altijd iets en ook het cacaopercentage is vaak niet 100%, en ook verhit met vaak melk dus heb besloten gewoon niet meer te eten.

Nu heb ik na veel lezen over voeding ontdekt dat raw cacao wel gezond is. Zit vol antioxidaten en heb het getest en krijg geen klachten van raw cacao. Nooit gedacht dat ik zelf iets zou kunnen maken van een raw chocolate reep.

Nu zag ik bij monique op haar facebook dat ze repen maakte en dacht dit ga ik ook proberen. Had geen idee hoe, maar ben gewoon begonnen. De ingrediënten die het zeker zou moeten bevatten was cacao en kokosboter…dacht ik. De substantie was gelukt en zetten het in de koelkast. De smaak was heerlijk maar ik vond het iets te zacht. hou toch wel van dat geluid van chocolade eten. Heb het uiteindelijk in de vriezer gezet…en dat hielp! kan eigenlijk gewoon niet mislukken.

INGREDIËNTEN Raw chocolade met gepofte quinoa & rozijnen

  • 30 gr gepofte quinoa
  • 100gr kokosolie
  • 4 theel sukrin gold
  • 2 eetlepels raw cacao poeder( kan meer of minder is gewoon naar smaak)

Bereiding: Smelt de kokosolie op laag vuur en voeg de cacao toe tot het een mooie gladde emulsie is. voeg de suiker toe en even roeren. quinoa erbij en klaar is het!

Giet de vloeibare substantie in een schaal, makkelijkste bekleed met bakpapier. Zet het meteen in de vriezer en laat het opstijven. Als het hard is, snij het in blokjes, reepjes en ze zijn klaar.

Ik heb ervaren dat het het lekkerste is om het in de vriezer te bewaren. Het blijft namelijk een beetje zacht. kunt direct uit de vriezer opeten.

Ik ben superblij dat ik nu zelf repen kan maken!

Variatietip: Heb ze ook gemaakt met extra handje rozijnen erdoor. Echt heerlijk!(ik heb de ene helft van het mengsel gemengd met rozijnen  en de andere helft gewoon gelaten.

 

 


Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>