Raw cheesecake framboos! Surprice!

Raw cheescake framboos 4- Puur Homemade

1 maart werd nienke al weer 6 jaar.  Naast de grote traditionele taart met marsepein die we elk jaar hebben, met een bepaald figuur wat nienke mag kiezen elk jaar, wilde ik toch ook een taart maken zonder geraffineerde suiker, koemelk en tarwe. Dat werd een raw cheesecake framboos.

De tradionele taart, het was tenslotte feest. Een zoete taart met marsepein werd dit jaar een ‘frozen’taart. Naar aanleiding van de nieuwste Disneyfilm ‘Frozen’. Een geweldige film waar we samen super van hebben genoten. Dat is iets wat jullie niet van mij weten maar ik ben een ware Disney-fan. Elke nieuwe film wil ik zo graag zien, en hebben ook alle films op DVD. Wat gaat de tijd toch snel.Kan niet wachten totdat we hem thuis kunnen gaan kijken. Ongelooflijk dat ze alweer 6 is. Ik herinner me het als de dag van gisteren.

Verjaardag nienke 6 jaar - Puur Homemadeverjaardag nienke 6 jaar 3 - Puur HomemadeRaw cheescake framboos 3- Puur HomemadeVerjaardag Nienke 6 jaar 2 - Puur Homemade

Als de dag van gisteren…

Wat gaat de tijd toch snel. Het begon 6 jaar geleden als een gewone rustige zaterdagochtend, waar ik besloot, zoals ik ben, nog even last-minute een wiegje te kopen omdat ik er toch graag een wilde in de slaapkamer. Ik reed nog even naar Amsterdam met mijn dikke buik, terwijl papa nog even ging golfen. Ik zette het wiegje in elkaar. Stikte ik nog even zelf een hemeltje achter de naaimachine voor het wiegje. In de middag was ik nog even aan het kletsen met mijn beste vriendin,die getuige was van mijn eerste wee om 15.15. Niet wetende dat Nienke om 18.08 al geboren zou worden.
Het feest vandaag was een groot succes. Net iedereen naar huis. Ook alle gezonde happen vielen in de smaak. En ik had een heerlijke raw cheesecake framboos gemaakt. Maar natuurlijk kon een echte zoete ‘frozen’taart ook niet ontbreken. Het was tenslotte feest vandaag.

Filmpje van mijn Nienke haar verjaardag zien? kijk op facebook Puurhomemade bij filmpjes

buitenplaats plantage - Puur Homemmadeverjaardag 40 jaar - Puur Homemadeverjaardag 40 jaar - Puur Homemade

40 jaar!

Zelf werd ik 40 een maand ervoor (6 februari). Ik had toen bedacht veel verschillende taarten te maken als toetje na het avondeten. Alles wilde ik zelf maken, zodat iedereen eens kon eten hoe ik altijd eet en ook wilde ik natuurlijk heel graag iedereen die op visite kwam overtuigen, dat je echt lekkere dingen kunt maken zonder deze ingrediënten. Ik vind een raw cheesecake altijd echt een succes in al zijn varianten, en besloot een raw cheesecake framboos te maken, en met cashewnoten i.p.v amandelen.

Vond mezelf nog zo leuk bezig met een afspraken app-je.WePopp heet de app. Echt heel leuk en handig als je met veel een afspraak probeert te maken Ik had een verdeling gemaakt van 3 tijden: 16.00 borrel, 18.00 avondeten, & 20.00 toetjes met koffie en thee. Bij al deze drie tijden kon iedereen inschuiven wanneer ze het wilde, maar mocht ook bij alles blijven. Was druk met een lijst te maken van hapjes, wat te maken, regelde een partytent die ik in de tuin wilde zetten, zodat ik de parasol eronder kon zetten met mijn verwarmer. Ik dacht er komen heel veel mensen dus dan is het wel fijn als de ruimte iets groter is. Nou dat liep dus een beetje anders. Bleek dat er voor mij een week ervoor een surprice voor mij was georganiseerd. Ik dacht dat ik gezellig alleen die dag ging lunchen met mijn beste vriendin en onze dochters maar thuis gekomen bleek mijn hele huis vol met mensen. Met borrelhapjes en soep, helemaal zoals ik kook. mijn ouders hadden Alessandra gevraagd de hapjes te maken. Hoe geweldig! Echt een superverrassing die ik nooit mee zal vergeten!

Dus nu voor nienke haar verjaardag vond ik wel dat ik iets moest maken van een ‘gezonde taart’. Dit werd dus dan een raw cheesecake framboos. De taart viel super in de smaak. Zoals al mijn andere Puur Homemadehapjes. Veel verbaaste blikken. Dat vind ik altijd erg leuk en maakt me ook blij.

Filmpje van mijn verjaardag zien? kijk op facebook Puurhomemade bij filmpjes

Raw Cheescake framboos 2- Puur HomemadeRaw cheescake framboos stap 1- Puur HomemadeRaw cheescake framboos stap 2- Puur HomemadeRaw cheescake framboos stap 3- Puur Homemade

INGREDIËNTEN Raw cheesecake framboos

Voor bodem:

 • 100 gr amandelen(paar uur geweekt)
 • 150 gr dadels (ongezoet en zo zacht mogelijk, beste zijn medjoul dadels)

Voor de vulling:

 • 200gr cashewnoten(paar uur geweekt)
 • 100 gram honing
 • 100 gram gesmolten kokosolie
 • eetl vanillepoeder
 • 1 citroen. (rasp van een citroen en het sap)
 • 300 gr frambozen (evt diepvries)

Bereiding

De Bodem: Zet de cashewnoten en amandelen een paar uur te weken in water. Als je snel wilt weken kun je de amandelen even in kokend water zetten. Heb ik ook geprobeerd maar is echt voor als je haast heb. Het kan en het smaakt prima maar de amandel blijft iets groffer heb ik gemerkt. Bekleed de bodem en de zijkant van een bakvorm met bakpapier (liefste 18-20 cm, groter wordt de taart lager, of moet gewoon dubbele hoeveelheid maken dat kan ook).  TIP: smeer eerst de zijkant in met kokosolie dan blijft het bakpapier goed plakken. Ontpit de dadels. Maal eerst de amandelen fijn, wel nog dat het stukjes zijn, in de keukenmachine en voeg daarna de dadels toe. Laat de machine draaien totdat het een bal vormt. Haal de bal eruit en bekleed hiermee de bodem van de bakvorm.

De vulling: Maal de cashewnoten in de keukenmachine helemaal fijn. Voeg daarna de rest van de ingredienten toe en laat de keukenmachine draaien totdat het een goede emulsie is. Schep de helft van de het mengsel eruit in de bakvorm. Voeg nu de frambozen toe en mix tot een gladde mix. Bewaar er een paar voor eventueel de garnering. Zet hem minimaal 1 uur in de vriezer, als je hem snel wilt gebruiken. Lekkerder vind ikzelf 4 uur of langer omdat ie dan echt hard is. Dek hem wel af met huishoudfolie voordat je hem in de vriezer zet. Als ie is opgestijfd, haal hem uit de vriezer, haal hem uit de vorm en leg ter versiering een paar frambozen bovenop de taart. Zet hem even een half uurtje buiten de koelkast, voordat je hem serveert. Het is heel persoonlijk hoe je de raw cheesecake framboos wilt eten. Koud is ie ook superlekker, maar dan is het meer een ijstaart als toetje. Als taart vind ik de raw cheesecake framboos bij thee en koffie persoonlijk zachter iets lekkerder. Ook kun je ‘slagroom’ er evt opdoen van Rice-topping-cream.

TIP: Je kunt de raw cheesecake framboos ook versieren met geroosterde geschaafde amandelen, cacao, cacaonibs(zie voorbeeld), geschaafde chocoladekrullen of fijn chocoladeschaafsel(zie foto, hier heb ik uiteindelijk zelf voor gekozen)

VARIATIETIP: je kunt de vulling ook maken met amandelen of half om half met amandelen of voeg eventueel een aantal extra hele frambozen toe aan de framboos-emulsie, dat geeft een leuk effect als je de raw cheesecake framboos in punten snijdt

STYLINGTIP: Je kunt hier ook kleine toetjes van maken. Superleuk om apart op te dienen. Ieder zijn eigen bakje.
Verdeel dan de bodem over meerdere glaasjes en doe daarna de frambozenemulsie er op. Zet ze weg in de vriezer of evt in de koelkast als het teveel is.

Nog meer Varianten?

Naast deze raw cheesecake framboos heb ik meerdere varianten gemaakt van raw cheesecake. Kijk voor de varianten en foto’s op cheesecake zonder cheese cheesecake met stoofperen, Cheesecake met mango, of zoek in het zoekvenster op cheesecake.


Comments

comments

7 thoughts on “Raw cheesecake framboos! Surprice!

  • Hoi ineke,

   De taart is superlekker! Er staan meerdere varianten op mijn site. Het recept staat er toch bij? Ben even in de verwarring door je vraag. Succes met het maken van de taart. groeten van Cilla

 1. Ik vraag me af hoe de vulling zo wit komt? Bij mij is heeft het net zo’n kleur als de bodem. Bestaan er verschillende kleuren cashewnoten wellicht of heeft het eventueel te maken met voorweken want dat laatste heb ik niet gedaan. En hoe krijg ik de toplaag van frambozen wat dikker, tot meer een emulsie? Als ik vers fruit maal dan wordt het te waterig. Wel superlekker.
  grt

  • Hoi Brenda,

   sorry ik zie je reactie nu pas. Ik ken alleen cashewnoten die wit zijn. misschien heb je geroosterde cashewnoten gebruikt? Het witte van mijn vulling komt van de onbehandelde cashewnoten. Amandelen is overigens ook heerlijk!!!
   groeten van Cilla

 2. Dag Cilla,
  De vulling van de cheesecake framboos heeft bij ook niet de mooie witte kleur.
  Ik denk dat het door de (bruine) vanillepoeder komt.
  Weet jij of er ook witte vanille poeder verkrijgbaar is?
  Groeten van Sabine

 3. Wat een heerlijk recept! Nu heb ik alleen een vraag is het ook mogelijk om de cashewnotente vvervangen voor andere noten ik ben namelijk allergische voor cashewnoten.

  Groetjes kim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>