Quinoapap met peer

Quinoapap met peer - Puur Homemade

Ik dacht ik wil wel eens wat anders maken voor het ontbijt. Een vriendin van mij die in Amerika woont, vertelde mij dat het bij hun sneeuw was gevallen en dat ze dan pap van quinoavlokken zo lekker vond. Ze deed er appel door. Ik heb mijn eigen variant ervan gemaakt, Quinoapap met peer. Inderdaad echt heerlijk!
Hopelijk komt de sneeuw hier ook nog want ik ben er gek op! En het klopt wat ze zei, dit is echt een gerecht wat past bij de wintermaanden. Het vult echt erg goed. Zou een goede bodem kunnen zijn voor een heerlijke schaatstocht. O ik hoop zo dat dit nog mogelijk gaat zijn.In Februari wordt ik 40, en ik weet nog dat er 25 jaar geleden enorm veel sneeuw en ijs lag met mijn verjaardag. Dus het kan echt nog! Heb zoveel geschaatst ook toen. En al die sneeuw! Die tijd zal ik nooit meer vergeten. Vertel altijd tegen mijn dochtertje dat mama toen papa heeft leren kennen.

Seizoenen

Ik ben van de extremen. Ik hou van kou, sneeuw en ijs, en ik hou van warm en zon. De herfst is niet zo mijn ding, al heb ik voor het eerst vorig jaar gedacht, dat ik het toch wel echt prachtig vind de herfst. Al die kleuren en de geur van de herfst.
Ben benieuwd of ik dat dit jaar ook zal gaan hebben met de lente. Want ook dat is niet echt mijn ding. Het is vaak in de avond nog koud en vochtig als het lekker weer begint te worden. Wie weet heeft het met mijn leeftijd te maken of de manier van eten dat ik de seizoenen meer ga waarderen. Al die groentes van het seizoen en mijn moestuin gaan vast zorgen dat ik de lente ook prachtig ga vinden dit jaar. Kan me namelijk nu al verheugen op al die kleine kiempjes waar de meest fantastische verschillende plantjes uit gaan komen en ik heerlijk al die groentes kan gaan oogsten. Die kiempjes zien er altijd allemaal hetzelfde uit, dat vind ik zo fascinerend, dat je in het begin nog eigenlijk niet echt kunt zien wat er is gezaaid aan het kiempje.
In de zomer lekker warm, buiten slapen en lekker tot laat in de avond buiten zitten met een vuurtje vind ik superfijn. Beetje kijken in het vuur, en beetje wegdromen.
Sneeuw, dat is het enige waar je me voor wakker kunt maken. Voor niks anders. Als ik sneeuw zie dan moet ik naar buiten. Ik ben zo gek dat ik, als het pas om middernacht gaat sneeuwen ik mijn bed uitga, kleren aantrek en ook mijn dochtertje uit bed haal, om met de slee naar buiten te gaan en te lopen door de sneeuw. Niets fijner en fantastischer dan sneeuw in je gezicht krijgen terwijl je het knisperende geluid van de sneeuw hoort onder je sneeuwlaarsen. Het geeft mij zoveel rust en geluksgevoel. Mijn sneeuwlaarsen staan al klaar dus kom maar op met die sneeuw en kou.

TIP: De quinoapap met peer is zowel warm als koud echt lekker. Ook lekker als een dessert vind ik. Ik heb meteen voor twee dagen gemaakt. De tweede heb ik in de koelkast gezet voor de volgende dag en voor deze heb ik nog rozijntjes erdoor gedaan als variant.

INGREDIËNTEN Quinoapap met peer (2 pers.)

  • 400 ml amandelmelk
  • 100 ml perensap
  • 100gr quinoavlokken
  • 1/2 theel kaneel
  • optioneel rozijntjes

Breng de amandelmelk met de perensap langzaam aan de kook, samen met de quinoavlokken. Zet het op een laag vuurtje en roer het af en toe door, totdat het pap begint te worden. Schil de peer intussen en houdt 1/4 van de peer achter voor garnering en snij de andere 3/4 in blokjes en voeg ze toe aan de pap, en laat het even staan op heel laag vuur, zodat de peer iets zachter kan worden.
De pap in echt zo klaar, laat het niet te lang pruttelen want de grove struktuur van nog een beetje vlok is wel fijn. Snij de rest van de peer in dunne plakjes voor de garnering. Strooi eventueel nog iets van rozijntjes toe.

Quinoapap met peer en rozijntjes _Puur Homemade


Comments

comments

4 thoughts on “Quinoapap met peer

  1. Haha, dat ziet er bekend uit! Leuke variatie. Wat ik ook heerlijk vind is quinoa-pap met stukjes peer, een schep geiten yoghurt ernaast, walnoten erover en wat kaneel, mmmmmmm

    • De amandelmelk kan vervangen worden door gewone melk. Het heeft dan wel een andere smaak. Ik neem geen koemelkproducten, en geitenkaas beperk ik zoveel mogelijk, vandaar dat ik het niet gebruik. Amandelmelk vind ik een heerlijke smaak hebben. Ik denk dat het ook lekker zal zijn met bv kokosmelk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>