Quinoa met Koolrabi-Kokos-Mango-Kerrie

koolrabiIMG_7225

Zondag heb ik deel twee van de cursus bij Alessandra Cantiniere van Pure Food Coaching, gevolgd. Zondag was het bakken deel gevolgd zoals je hebt kunnen zien op mijn facebookpagina puurhomemade, maar in juli heb ik het basis koken gevolgd. Hoewel ik al jaren kookte zonder melkproducten en suiker, had ik even een boost nodig om goed weer aan de slag te gaan en even nieuwe ideeën te krijgen. De basiscursus is echt een aanrader.

Dit recept, Quinoa met Koolrabi-Kokos-Mango-Kerrie heb ik geleerd in haar cursus, en vind ik makkelijk en heerlijk!

INGREDIËNTEN (2 pers)

Voor 4 pers voeg ik alleeen een extra knolselderij en halve mango toe. de room en kerrie is naar mijn idee genoeg, maar kunt altijd iets toevoegen)

  • kleine koolrabi
  • kokosroom
  • 3 lepels kerrie
  • zout en peper
  • halve Mango

Bereiding: Boen de knolselderij school en schil hem daarna. In dobbelsteentjes snijden.

Doe de kokosolie in de wokpan en  bak de knolselderij even lichtjes aan. Voeg daarna de kokosroom erbij en laat het op zacht vuur sudderen tot het gaar is.

Als de knolselderij gaar is doe je de in blokjes gesneden halve mango erbij, samen serveren met Quinoa.

Kook 1 beker Quinoa met 1,5 beker water. Snufje zout erbij. 8 minuten laten inkoken. Na de 8 minuten nog even zonder vuur en deksel op de pan laten nawellen.

TIP: je kunt de mango ook vervangen door ananasstukjes


Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>