Pompoen-speculaaskoekjes bij NURKS


Pompoen-kaneelkoekjes - Puur Homemade

Het pompoen-speculaaskoekjes was onderdeel van het dessert bij Nurks in de Hout. Het is een heerlijk recept op basis van groente. Pompoen geeft een zoetige smaak, en met de rozijntjes en de pecannoten een heerlijke combinatie. 

Zelf maak ik deze koekjes best vaak. Voor nurks heb ik het recept gemaakt met pecannoten en speculaaskruiden, maar het oorspronkelijke recept komt van Alessandra van Pure Food Coaching. Ze heeft nog meer hele lekkere recepten op haar site staan. 
Het is toch grappig hoe mijn leven loopt. Ik leerde Alessandra kennen door haar workshops. Het is echt een aanrader om een keer een workshop bij haar te volgen. Het is gezellig en erg leerzaam als je b.v. zou willen overstappen op deze manier van puur eten. Nooit gedacht toen ik in juni vorig jaar een cursus bij haar volgde samen met een vriendin, dat ik nu met haar bij Nurks sta te koken en dat we samen met Danielle van Bueren een Puur Weekend organiseren. Echt superleuk allemaal.

Wil je ook een keer komen eten bij Nurks als Alessandra en ik koken? Klik hier voor meer informatie.

NURKS pompoenkoekjes 1 - Puur HomemadeNURKS pompoenkoekjes stap 2  - Puur Homemadedessert bij nurks - Puur Homemadebij Nurks - Puur Homemade

INGREDIËNTEN Pompoen-speculaaskoekjes (ongeveer 20 stuks)

  • 250 gr pompoen (gekookt)
  • 100 gr kastanjemeel
  • 150 gr amandelmeel
  • 35 gr kokosolie(gesmolten)
  • 1 ei
  • 1 theel baking soda
  • 1 eetl citroenrasp
  • 1 theel speculaaskruiden
  • 1 eetl vanillepoeder
  • 3 eetl kokosbloesemsuiker
  • snufje keltisch zeezout
  • 50 gr rozijnen
  • 35 gr pecannoten
  • ongeveer 20 hele pecannoten voor de garnering

Bereiding pompoen-speculaaskoekjes: Maak de pompoen schoon en snij hem in blokjes. Ik zet de pompoen zelf altijd in zijn geheel even in de oven, 10 min op 180 graden. Dan is de pompoen makkelijker te schillen en te snijden. Kook de pompoen totdat ie gaar is. Giet het water af en maak van de pompoen een puree met de staafmixer, en laat het afkoelen. Doe het meel in een kom. Meng de bakingsoda, citroenrasp, kokosbloesemsuiker, vanille, speculaaskruiden en zout met het ei even apart in een kom en meng dit daarna door het meel. Voeg de pompoen toe en maak het tot een mooi deeg (het wordt geen deegbol, het blijft meet een emulsie). Maak de pecannoten iets fijner en meng ze samen met de rozijntjes door het mengel heen. Je kunt er nu balletjes van maken en als platte koekjes bakken, maar leuker is om ze doormiddel van een spuitzak of spuit met mondstuk een vorm te geven. Garneer ze met een hele pecannoot. Zet de pompoen-speculaaskoekjes op een met bakpapier beklede bakplaat, 15-20 min in de oven op 180 graden. Laat ze goed afkoelen.

NB: De pompoen-speculaaskoekjes blijven een beetje zacht als je ze eet. Meer cake-achtig. Ze moeten dus niet heel hard worden.

TIP:  Ik heb bij de blokker ooit een paar jaar geleden een garneerspuit met mondstukken gekocht. Hij is van leifheit. Vind hem heel erg handig. Ik heb even gezocht maar hij is nog steeds te koop bij blokker! Ook online!


Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>