Pecannoten-Chocoladekoek

Pecannoten-Chocoladekoek - Puur Homemade

Ik had vanochtend opeens zin om toch te bakken. Ondanks dat ik mezelf had gezegd: Dit weekend ga ik niet bakken, ik stop al mijn tijd in de moestuin. Het begon toch te kriebelen. Ook omdat ik zo vroeg beneden was. Dus ik besloot deze pecannoten-chocoladekoek te maken. En dit recept is ook nog 100% Paleoproef!

Een tijdje gelden zag ik dit recept ergens voorbij komen. Had vanochtend eigenlijk iets anders in mijn hoofd om te gaan maken, maar daar had ik helaas niet alles voor in huis. Dus die maak ik van de week nog wel. Opeens dacht ik aan dit recept. Meost even nadenken waar ik het had gezien. Heb het opgezocht om te kijken of ik voor deze wel alle ingrediënten in huis had. Het recept komt van de site paleomadesimple. Ik heb het een klein beetje aangepast. 

Vannacht had ik een vriendinnetje van Nienke te slapen. We waren al vroeg uit de veren. Nadat ik heerlijk verwend werd vanochtend vroeg met een Roze aardbeiensmoothie gemaakt door Nienke met haar vriendinnetje Jackie, dacht ik toch ik ga nog wat bakken. Soms snap ik mezelf ook niet. Waarom nog iets bakken, voordat ik met twee kinderen naar zwemles moet en ook nog naar paardrijles? Ook nog bedacht meteen door naar de moestuin te gaan voor mijn moestuinplan deel 2. En waarom dan ook iets maken wat ik nog nooit heb gemaakt. Het ging precies. Ik haalde hem om 9.15 uit de oven, zodat hij goed kon afkoelen gedurende de dag en ik kon meteen weg.

Een supergezellige dag was het. Inmiddels was ik niet met twee kinderen op pad maar met paardrijden al met 3. Dus gingen we ook met zijn vieren naar de moestuin. Ik vroeg of ze niet liever even wilde spelen thuis, maar ze zeiden nee en riepen in koor: “ Wij willen naar de moestuin, wij willen naar de moestuin!!” Nou hoe leuk is dat! Ze kunnen zich daar prima vermaken terwijl ik bezig ben in de moestuin. Morgenvroeg gaan we er weer heen.
Na het hele programma te hebben gedaan en ook nog hard te hebben gewerkt in de moestuin kwam ik thuis en stond er iets lekkers op me te wachten. Toen dacht ik: “Daarvoor deed ik dat dus, zo vroeg in de ochtend bakken.”
Nadat ik lekker heb gegeten met zijn vieren, drie logeetjes in bed te hebben gelegd, zit ik nu voldaan na deze heerlijke dag, lekker op de bank, met groot glas thee en een stukje pecannoten-chocoladekoek dit blog te schrijven. Morgen neem ik zeker een stukje pecannoten-chocoladekoek mee naar de moestuin.
Hij smaakt echt heerlijk! En makkelijke voorbereiding & zo klaar! Nadat ik de pecannoten-chocoladekoek had gemaakt en geproefd kreeg ik meteen al een idee! Binnenkort dus een nieuwe variant op deze pecannoten-chocoladekoek. Ik heb hem helemaal al bedacht. en die ga ik dan zeker maken in kleine vormpjes.

Kokosbloesemsuiker Amanprana - Puur HomemadeKokosolie Amanprana - Puur HomemadeKokosmeel Amanprana - Puur Homemadekokosbloesemsuiker - Puur Homemade

Kokosproducten

Deze koek is grotendeels gemaakt met producten gemaakt van kokos. Kokosmeel, kokosolie, en kokosbloesemsuiker. In het Puur Weekend hebben alle deelnemers een klein potje kokosolie gekregen van Amanprana. Ik heb het potje gebruikt in deze pecannoten-chocoladekoek.
Het is echt de lekkerste kokosolie die er bestaat. En wat ik ook zo mooi vind van het product is dat het gewoon ook nog biologisch en fairtrade is! De producten zijn milieuvriendelijk verpakt en nooit getest op dieren.

Half februari mocht ik samen met Alessandra van Pure Food Coaching en Danielle van Bueren komen kijken in de fabriek van Amanprana. We reden gezellig hiervoor naar België, en gebruikte onze tijd in de auto om dingen door te spreken voor ons Puur Weekend. Het was echt heel erg interessant en supertof om eens een kijkje te nemen in zo een prachtig bedrijf. We mochten zien hoe alle producten gemaakt werden.
Een product wat ze ook maken is seitan. Seitan is een eiwitrijk product meestal gemaakt van tarwe- of speltmeel of gluten. Seitan bevat veel eiwitten van tarwe of spelt. Spelt of tarwe eiwitten bevatten veel gluten. Om deze reden kan ik dit zelf echt niet verdragen. De substantie is te vergelijken met tofu. Het is een echt puur product wat eigenlijk al heel lang bestaat. Al 1000 jaar geleden werd seitan in China en Japan bereid door Boeddhisten, als vervanger voor vlees of vis. Dus als je spelt kunt verdragen, is dit misschien een goede vleesvervanger.

Amanprana stelde een aantal van hun producten te beschikking voor ons Puur Weekend. Zo konden we de spullen meteen meenemen. Zelf heb ik eigenlijk zowieso de kokosbloesemsuiker van Amanprana. Is echt de lekkerste die er is. Toen ik een paar maanden geleden meer ging bakken en kokosbloesemsuiker moest hebben voor een recept, heb ik deze pot gekocht. Ik wist eerlijk niks over het bedrijf. Ik kocht het niet omdat ik wist dat het de beste of de lekkerst was, maar puur op de looks. Tja dat is toch een beetje een afwijking van iemand die de hele dag met vorm bezig is. Een mooie pot met mooi etiket, daar loop ik dan toch warm voor. Ik heb daarna verschillende anderen geprobeerd, ook omdat deze duurder is dan anderen. Maar ik ben teruggekomen bij de kokosbloesemsuiker van Amanprana. De smaak is namelijk echt veel lekkerder. En zoveel gebruik je er nou ook weer niet van. Het lijkt een groot bedrag maar verspreid over een paar maanden valt het reuze mee. En als ik dan iets bak, zoals deze pecannoten-chocoladekoek, wil ik ook wel producten die ik heerlijk vind.

Kokosmeel

Kokosvezels hebben een lekkere zachte kokossmaak. Kokosvezels bevatten veel minder calorieën dan andere vezelrijke producten omdat ze beduidend meer vezels bevatten.
Deze vezels bevatten geen gluten, geen fytinezuur dat de mineraalopname hindert en geen cyanide die de calorieverbranding mindert. Kokosvezels bevatten wel de 8 essentiële eiwitten.

Kokosmeel absorbeert heel erg vocht. Veel meer als andere melen. Daarom is het verstandig als je een ander meelsoort vervangt door kokosmeel, dat je er minder van gebruikt of meer vocht toevoegt in vorm van b.v. water, eieren of evt amandelmelk. Ik bak daarom ook vaak met een combinatie van meerdere meelsoorten.

Meer informatie over de producten van Amanprana? Klik hier

Pecannoten-Chocoladekoek  stap 1- Puur HomemadePecannoten-Chocoladekoek stap 2 - Puur Homemade

INGREDIËNTEN Pecannoten-chocoladekoek

Voor de bodem:

  • 210 gr kokosmeel
  • 100 ml kokosolie, gesmolten (het is lekker om niet de neutale kokosolie te nemen, maar met de kokossmaak)
  • 2 eieren(grote, anders 3 kleine)
  • snufje keltisch zeezout
  • 1 eetl kokosbloesemsuiker

Voor de vulling:

  • 150 gram pure chocolade (ik heb mijn eigen puur homemade reepjes ervoor gebruikt)
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels honing
  • 2 eetlepels kokosbloesemsuiker
  • 50 gr kokosolie, gesmolten (ik heb hiervoor de neutrale genomen)
  • 250 gr pecannoten

Bereiding: Verwarm de oven op 180 graden. Meng eerst de ingrediënten van de taartbodem tot een mooie niet korrelige massa. Bekleed een ingevette bakvorm met dit mengsel. Druk het deeg goed aan, en zet de bodem voor 15 minuten in de oven.
Hak de chocolade in kleine stukjes. Meng dit samen met de rest van de ingrediënten in een kom. Haal de vorm uit de oven en schep dit mengsel op de bodem. Zet vervolgens de vorm weer in de oven en bak deze in 30min op 180 graden gaar. Haal de vorm uit de oven en laat hem goed afkoelen! Daarna snij je heel makkelijk puntjes van de pecannoten-chocoladekoek uit de vorm. Eet smakelijk!

TIP: De pecannoten-chocoladekoek is best machtig, dus mocht je het niet maken voor veel mensen kun je makkelijk de helft van de hoeveelheid maken in een kleinere vorm. Ook leuk als kleine mini’s.

Zelf eerst chocolade maken? Klik hier voor het recept

Pecannoten-Chocoladekoek punt - Puur Homemade


Comments

comments

2 thoughts on “Pecannoten-Chocoladekoek

  1. Hi Cilla,

    Gisteravond heb ik de pecan chocolade taart gemaakt maar helaas is hij gort droog geworden. Ik heb een taartblik van 28cm doorsnee gebruikt, kan het daar misschien aan liggen. Verder heb ik exact gedaan zoals jij hebt beschreven. De smaak is heerlijk maar krijg het nauwelijks doorgeslikt. Nu ga ik zelf amandelmelk maken en wil hem daar zachter mee maken. Ben benieuwd of dat gaat lukken.

    Groetjes Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>