Walnoot-wortelcake

wortelcake Nurks - Puurhomemade
Zelf vind ik wortelcake heerlijk! De walnoot-wortelcake was onderdeel van het dessert bij Nurks in de Hout. De proeverij op basis groente en fruit, bestond uit een banaan-chocoladebonbon, pompoenspeculaaskoekje en walnoot-wortelcake.

Een paar jaar geleden zou ik gedacht hebben, wortelcake: ik weet het niet. Nu vind ik zelfs de smaak van deze cake al zoet. Echt zo byzonder hoe je smaakpapillen veranderen als je geen echte suiker meer eet. Wil dit recept ook nog een keer met bieten of pompoen maken. Lijkt me ook echt lekker.

Lees meer

Banaan-chocoladebonbon bij Nurks in de hout

bananen-chocoladebonbons - Puur Homemade

Afgelopen maandag 12 januari was de tweede avond dat ik samen met Alessandra van Pure Food Coaching kookte bij Nurks in de Hout in Haarlem. Ongelooflijk hoe snel die avond vol zat en het was weer super! Het nagerecht was een proeverij op basis van groente en fruit. Een banaan-chocoladebonbon was een van de drie.

Hier het recept zodat je het ook zelf thuis kan maken. Ik heb een een tapje ‘gegeten bij Nurks’ aangemaakt zodat je makkelijk alle gerechten kunt nazoeken bij op mijn site. De banaan-chocoladebonbon is echt een van mijn favoriete recepten, ook omdat het zo eenvoudig te maken is en het resultaat echt er heel mooi uitziet. Lees meer

Biscuit taart met jamvulling

KERST biscuit taart 1- Puur Homemade

Echt een supermakkelijk recept! Deze biscuit taart is zo klaar dus nog zo in elkaar te draaien voor de kerstdagen.

En eieren en meel heb ik tenminste altijd wel in huis, dus ook handig om te maken als je opeens onverwacht visite krijgt. Met een ster of iets anders erop ziet deze biscuit taart er helemaal

Dit recept heb ik uit het boekje Feesteditie van Monique van de vloed van de facebook groep, Dat maken we lekker zelf! Een boekje vol recepten zonder geraffineerde suiker en melk. Monique gebruikt eigenlijk altijd sukrin. Ik vind zelf soms kokosbloesemsuiker lekkerder, maar weet niet of dit recept lukt daarmee, al zou ik niet weten waarom niet. Lees meer

Kokoskaneelsneeuwsterren

KERST sneeuwster met glazuur - Puur HomemadeKERST puurhomemadehuisje - Puur Homemade

INGREDIËNTEN Kokoskaneelsneeuwsterren

Wilde heel graag voor de kerst voor mezelf een paar lekkere koekjes maken en het leek me leuk om sterren te maken. Ik kon geen geschikt recept vinden, omdat de meeste deegsoorten op basis van spelt zijn. Dus besloot gewoon zelf iets te proberen en het resultaat deze heerlijke Kokoskaneelsneeuwsterren!

Dat ze uit de over kwamen was ik zo trots op mezelf! echt heel blij met het resultaat. Heb twee varianten gemaakt. Leek me leuk om met glazuur iets te doen, en om het een extra sneeuw effect eraan te geven werkt geraspte kokos echt super! Ook gewoon bestrooit met sukrin melis zijn ze superlekker en mooi om te zien! Ook het huisje is superleuk om op een glas of kopje te zetten! En lekker dat ze zijn! Lees meer

Chocolade-notencrumble koekjes

Chocolade-notencrumblecookies 4 - Puur HomemadeChocolade-notencrumblecookies 5 - Puur Homemade

Zoals ik al vorige week vertelde in mijn blog, Monique van der Vloed van de facebookgroep “Dat maken we lekker zelf” had mij gevraagd of ik deze maand sitekick wilde zijn. Dat houdt in: ik test één van de twee recepten en vertel mijn bevindingen. De groep kan stemmen via een pol van welk recept ze graag het recept zouden willen ontvangen. Deze dinsdag was de pol voor het kidsrecept en vandaag wordt het recept van de meeste stemmen vrijgegeven. Ik kreeg de chocolade-notencrumble koekjes om deze week te testen.

Ik had alles in huis, ook phyllium. Toevallig omdat ik daar net een ‘brood’ mee had gemaakt. Ben er meteen mee aan de slag gegaan dit weekend. Blijft leuk iets maken wat je nog nooit hebt gemaakt, en spannend wat het gaat worden en of het gaat lukken. Maar kan niet anders zeggen. Makkelijk te maken, en groots effect! Hier kun je wel mee voor de dag komen. De chocolade-notencrumble koekjes zijn lekker, voedzaam, vol goede voedingsstoffen én ook mooi om te zien;-), wat voor mij altijd wel een voorwaarde is. Wel heb ik i.p.v pindakaas, mijn homemade amandel-hazelnootpasta gebruikt, aangezien ik geen pinda’s eet.

Lees meer

Speculaasbrokken met amandelen

speculaasbrokken- stap 1speculaasbrokken

Speculaasbrokken met amandelen zijn mijn grootste zwakte punt in deze tijd van het jaar, altijd al geweest. Deze staan samen met borstplaat met stip op één. Vorig jaar nog zondigde ik vooral met speculaasbrokken. Heerlijk van de banketbakker. En dit jaar eet ik ze ook maar dan gezond!

Ik woon vlak bij een banketbakker en als ik er dan voorbij fietste en die geur van versgebakken speculaas kwam uit de bakkerij dan kon ik het niet laten lekker van die brokken te kopen.

Lees meer

Brownie courgette-walnoot

walnoten - Puur HomemadeBrownie courgette-walnoot 2 - Puur Homemade

Afgelopen maandag was mijn eerste optreden als gastkok bij Eethuis Nurks in de Haarlemmmerhout in Haarlem samen met Alessandra van Pure food coaching. Als nagerecht hadden we een proeverij van een drietal nagerechtjes. Eén ervan was een brownie courgette-walnoot. 

De brownie heb ik al diverse keren gemaakt. Van de zomer maakte ik de eerste brownie op deze manier. Het recept had ik toen van Voedzo.nl. Deze site is zeker ook een kijkje waard. Deze brownie courgette-walnoot had ik ook al eens gemaakt voor collega’s op het werk, en viel goed in de smaak. Na de eerste keer heb ik het recept een beetje aangepast, en heb steeds een beetje gevarieerd, totdat ik tevreden was. Ik hou van iets meer luchtingheid vandaar dat ik de walnoten toevoegde. Voor de topping had ik het gevoel dat het iets van een frisse zurige smaak kon gebruiken vandaar de abrikozen. Dus wist dat ik deze zo wel kon maken voor de gastkokavond. Lees meer

Speculaaskoekjes

receptenruil Speculaaskoekjes

Receptenruil!

“Gezonde” foodbloggers hebben zich verzameld in een groep op facebook. Hieruit kwam voor het eerst in oktober het superleuke idee om een receptenruil te doen. Ik ben vereerd dat ik ben uitgenodigd tot deze groep en kwam ook de vraag of ik wilde meedoen aan de ReceptenRuil? En natuurlijk wilde ik dat! 4 t/m 10 november is het alweer tijd voor de maandelijkse ReceptenRuil week!
Het werkt zo: elke maand als je meedoet krijg je een blog toegewezen van iemand anders. Het is de bedoeling dat je hier een recept van gaat maken. Ik mocht een recept uitkiezen van www.oerspronkelijk.nl. Ik heb gekozen voor de speculaaskoekjes. Lees meer

Dadel-noten-kokos-balletjes

dadel-noten-kokos-balletjes

Deze dadel-noten-kokos-balletjes maak ik echt al meer dan 8 jaar. Vroeger kocht ik ze altijd in de natuurwinkel als dadelreepjes. Kostte 80 ct. per stuk.

Dan kocht ik er 10 en daar moest ik van mezelf dan de hele week mee doen. Soms sneed ik ze zelfs door midden. Maar opeens dacht ik, eigenlijk stom, dat kan ik toch zelf? Lees meer