Waarom is het zo stil de laatste tijd?

portret_puur homemade

Het laatste half jaar heb ik geen blogs meer gepost en was het even stil. Dit was een moeilijke keuze, maar een bewuste keuze. In de afgelopen jaren is er een hoop gebeurd in mijn leven.

Afgelopen jaar was zowel privé als op het werk best een zwaar jaar. Daarom heb ik gekozen om even mijn blog op een laag pitje te zetten. Maar het was ook een jaar waarin ik veel keuzes heb gemaakt. En veel heb nagedacht en geleerd over mezelf. Wat is belangrijk voor mij? Wat wil ik nog doen? Wat mis ik? Daarom was het even stil.

Lees meer

Courgette-geitenkaasbrood met rozemarijn

courgette-geitenkaas brood 3 - puur homemade

Receptenruil Juli! Courgette-geitenkaasbrood met rozemarijn

“Gezonde” foodbloggers hebben zich verzameld in een groep op facebook. Dit is alweer de negende receptenruil waar ik aan mee doe doe ook zeker de komende keren weer mee. Echt te leuk vind ik het! Het is leerzaam en ook leuk om iets van een ander te maken, of een variant erop te bedenken. 

Het werkt zo: elke maand als je meedoet krijg je een blog toegewezen van iemand anders. Het is de bedoeling dat je hier een recept van gaat maken. Ik mocht een recept uitkiezen van dayenne’s foodblog. Lees meer

Amandel-kaneelmuffin met raw rode bes-aardbeienjam

Kaneelmuffin met rode bessen-aardbeienjam & geitenkwark- Puur Homemade

Deze amandel-kaneelmuffin met raw rode bes-aardbeienjam, had ik gemaakt voor de paasbrunch van vandaag. Helaas zaten we allemaal al best vol, dus heb ik er een wat later op de dag gegeten.

Ik vind deze amandel-kaneelmuffin met raw rode bes-aardbeienjam naast de blueberry cheesecake en de mini tulbandjes, een van de grootste successen van dit weekend. Ik heb ook al meteen door deze recepten nieuwe ideeën voor recepten gekregen. Wat is koken en bakken toch leuk! Helemaal als je er ook nog enthousiaste reacties bij krijgt! Lees meer

Chocolademousse met kokos en rood fruit

Chocomousse met kokos en rood fruit 5- Puur Homemade

Ik had echt zin in chocolademousse. En omdat het vandaag Tweede Paasdag is en we verder niks hadden, had ik tijd om het even te maken vanochtend. Het werd chocolademousse met kokos en rood fruit.

Dat ik zin had in chocolademousse is best bijzonder voor mij. Meestal ben ik echt meer van frisse smaken. Dat was heerlijk smullen na het eten! Echt makkelijk te maken en nog gezond ook!;-). Voor de pasen of een andere gelegenheid superleuk om de chocolademousse met kokos en rood fruit te serveren als friandise op een amuselepel. Lees meer

Raw rode bes-aardbeienjam

Raw rode Bes-aardbeienjam 2- Puur Homemade

Mijn buurvrouw had een tijd geleden voor haar opa jam gemaakt voor haar opa met chiazaad. Dat bracht me op een idee. Ik wilde kaneelmuffins bakken en dacht zou superlekker zijn met raw rode bes-aardbeienjam. Lekker voor bij het ontbijt op Tweede Paasdag! Het was even zoeken hoeveel chiazaad erbij moest bij de hoeveelheid fruit, maar uiteindelijk werd het stijver dus dacht nu moet het goed zijn. Ik heb het in de avond gemaakt zodat je het de volgende ochtend meteen lekker kunt eten. Dus vanochtend kon ik het proeven en lekker dat ik het vind! Heb het bij het ontbijt gegeten met een kastanjecracker. Super! Vanmiddag de kaneelmuffins gebakken, dus dat wordt morgen genieten! Lees meer

Clafoutis aardbei-rode bes

Clafoutis aardbei-rode bes - Puur Homemade

Vandaag is de dag voor mijn Moestuinplan DEEL 3! Dit echt leukste onderdeel van dit weekend! Ik besloot nog even een Clafoutis aardbei-rode bes te bakken, om mee te nemen. Het blijft een succes recept, wat echt velen lusten. Dit recept is mijn manier om met bananen, die ik normaal allang zou hebben weggegooid, nog iets te maken. Mijn moestuin-buurvrouwen Tres en Corine zijn er morgen ook. Dus die lusten vast een stukje van de Clafoutis aardbei-rode bes.

Ik ga zo al vroeg op pad met de fiets naar de moestuin met Nienke en mijn twee logeetjes. Allemaal op hun eigen fiets, dan kunnen ze lekker daar op op de tuin fietsen. Ze hebben allemaal ook eigen handschoentjes om in de tuin te werken. En een bakje met vergrootglas om diertjes in te stoppen en te bekijken.

Lees meer

Raw cheesecake framboos! Surprice!

Raw cheescake framboos 4- Puur Homemade

1 maart werd nienke al weer 6 jaar.  Naast de grote traditionele taart met marsepein die we elk jaar hebben, met een bepaald figuur wat nienke mag kiezen elk jaar, wilde ik toch ook een taart maken zonder geraffineerde suiker, koemelk en tarwe. Dat werd een raw cheesecake framboos.

De tradionele taart, het was tenslotte feest. Een zoete taart met marsepein werd dit jaar een ‘frozen’taart. Naar aanleiding van de nieuwste Disneyfilm ‘Frozen’. Een geweldige film waar we samen super van hebben genoten. Dat is iets wat jullie niet van mij weten maar ik ben een ware Disney-fan. Elke nieuwe film wil ik zo graag zien, en hebben ook alle films op DVD. Wat gaat de tijd toch snel.Kan niet wachten totdat we hem thuis kunnen gaan kijken. Ongelooflijk dat ze alweer 6 is. Ik herinner me het als de dag van gisteren. Lees meer

Bieslandse Heerlijkheid: Was ik een boerendochter?

Bieslandse heuvel 27 - Puur HomemadeBieslandse heuvel 26 - Puur Homemade

Woensdagmiddag was ik samen met Danielle en Alessandra even wezen kijken bij de Bieslandse Heerlijkheid, ter voorbereiding voor ons Puur Weekend. Fantastische plek, waar ik me meteen afvroeg toen ik daar was: ‘Zou ik in een vorig leven een boerendochter geweest zijn?’

Binnenkort is het zo ver. Ons eerste Puur Weekend op deze fantastische locatie. Ik kwam helemaal soort zen thuis. Heerlijk om zo even buiten te zijn. Zo dicht bij de stad eigenlijk, zo een gevoel van rust

Lees meer

Clafoutis rode bes

Clafoutis rode bes - Puur Homemade

Wat ik al eerder zei, clafoutis maak ik al heel lang en is eigenlijk het eerste recept wat ik ooit maakte qua taart. Een clafoutis rode bes daarintegen had ik nog nooit gemaakt. En ik vind het heerlijk, dat zure met dat zoete van de amandel.

Inmiddels is het basisrecept wel iets veranderd, durf ik ook veel te variëren. Voeg ik er dus ook amandelmeel aan toe, of soms ander meel. Hazelnootmeel is ook superlekker. Bedenk me nu ik dit typ meteen weer een variant! Lees meer

Kaasstengels kummel

Hartige kaastengels kummel- Puur Homemade

Ik had van het weekend een borrel, en ik dacht ik ga eens kaastengels maken. Twee varianten. Kaasstengels zwart sesamzaad en kaasstengels kummel. Een heerlijk recept, waar je oneindig mee kunt variëren.

Het basisrecept van de kaasstengels heb ik uit het boek Lekker lang jong. Ik kan echt iedereen aanraden het boek te kopen. Ik heb er een extra ei bijgedaan, want ik vond het erg snel uit elkaar vallen. Heb besloten twee verschillende te maken. Toen ik bij de molen in Santpoort bij mij vlak in de buurt, boekweitmeel ging kopen, zag ik ook kummel staan en dat vind ik zo lekker, dacht ik neem het mee. Niet wetende wat ik er nog mee ging maken. Tijdens het maken van dit recept bedacht ik me: “ Ik kan wel ook deze stengels maken met kummel!” De stengels zijn gemaakt van havermout. Havermout of havervlokken kan ik bijna niet meer zonder. Ik vind het zo heerlijk, en het is ook erg gezond!

Lees meer