Spinaziesalade

MOESTUIN spinazie 3 - Puur Homemadereceptenruil

Receptenruil mei! spinaziesalade!

“Gezonde” foodbloggers hebben zich verzameld in een groep op facebook. Dit is alweer de zevende receptenruil waar ik aan mee doe doe ook zeker de komende keren weer mee. Echt te leuk vind ik het! Het is leerzaam en ook leuk om iets van een ander te maken, of een variant erop te bedenken. Ik heb deze keer gekozen voor de aardbeispinaziesalade. 

Het werkt zo: elke maand als je meedoet krijg je een blog toegewezen van iemand anders. Het is de bedoeling dat je hier een recept van gaat maken. Ik mocht een recept uitkiezen van cave-a. Lees meer

Moestuin seizoen geopend!

Moestuin 2  - Puur HomemadePORTRET in moestuin- Puur Homemade

Afgelopen zaterdag kreeg ik de sleutel van mijn moestuin. Dus vanaf nu is het moestuinseizoen geopend! Vrijdag stortte het nog met bakken de lucht uit, en reed ik donderdag door de hagelbuien. Toen dacht ik al nou dat wordt wat zaterdag. Maar nee, dat was even anders. Superweer. Gewoon fantastisch weer, Het leek wel lente! Heerlijk zonnetje op mijn gezicht, waardoor ik eigenlijk meteen zin kreeg om de schoffel uit de kast te halen en aan de slag te gaan in de moestuin. 

Het viel me mee hoe het eruitzag. Ik heb in november alles leeggehaald en al het onkruid nog weggehaald, maar omdat het een beetje een warme winter was, of je kunt eigenlijk gerust zeggen geen winter, dacht ik het zal wel lekker groeien allemaal. Gelukkig viel het mee.
Lees meer

Paarse boerenkoolchips

Paarse boerenkool 1 Puur HomemadePaarse boerenkoolchips 2 - Puur Homemade

Fantastisch!!! Super thuiskomen. Gisteren werd ik verblijd met een tas vol paarse boerenkool! Het hing aan de deurknop van mijn “buurman”! Besloot meteen, dan ga ik nu boerenkoolchips maken! Paarse boerenkoolchips. En lekker!!!

Het grappige van paarse boerenkool is dat als je het kookt, gewoon weer groen is, dus ik dacht mij benieuwen hoe het is als ik er chips van maak. Moet zeggen het is groener, maar wel nog een beetje paars.

Lees meer