Gevulde paprika met quinoa

Kookboek_Koken met quinoa- Puur Homemadegevulde paprika met quinoa - Puur Homemade

Dit is mijn nieuwste aanwinst! Het kookboek Koken met quinoa. Dit boek is net verschenen in oktober. Ik ben gek op quinoa. Heb het echt ontdekt de laatste tijd. Gisteren heb ik er een recept uit gekookt. Gevulde paprika met quinoa.

Er staan allemaal heerlijke recepten in. Ik moet het soms wel een beetje aanpassen, maar is heel goed te doen. Ik eet bv geen koemelkprodcten en die staan er wel in. Het was echt heel makkelijk te maken. In een handomdraai staat het in de oven en hoef je alleen nog maar 25 min te wachten. Ik kon eindelijk weer een beetje normaal slikken , dus ik dacht dit is een goede middenweg. Nog best zacht voedsel en ook makkelijk te verteren voor mij.

Lees meer

Smoothie pompoen-amandel-havermout

magazine zonder meersmoothie pompoen-amandel-havermout

Ik hoorde twee weken geleden pas van dit magazine ZonderMeer. Blijkt het al twee jaar te bestaan! Het is een seizoensblad en het verschijnt 4 keer per jaar.

Het heeft wel een leuk formaat vind ik, kan van andere formaat tijdschriften heel blij worden. Moet bij een blad natuurlijk altijd ook even kijken met het oog van een grafisch ontwerper, dat kan ik niet laten, maar al snel was ik verzonken in de inhoud. Heel leuk en duidelijk zijn alle icoontjes, die overal bij staan en aangeven glutenvrij e.d of dat je iets kunt vervangen. Wat ik jammer vind dat er toch nog producten in staan die niet echt gezond zijn, maar ik snap het wel. En niet gezond is ook in mijn ogen natuurlijk, want eigenlijk is het wel veel gezonder dan veel dingen die in de supermarkt te koop zijn. En als mensen al deze producten zouden eten het al echt een goede gezondere manier is. Lees meer

Crumble met vers fruit

Crumble met vers fruitCrumble met vers fruit  uit (h)eerlijk gwyneth paltrow

Wat ik wel al vaker heb verteld is dat, nadat ik in februari/maart van dit jaar had ik De voedselzandloper gelezen was ik deze zomer echt in ban van het boek Broodbuik. Ik las ook een artikel over broodbuik op het blog van Voque en daar stond in dat je voorlopig totdat het kookboek van broodbuik in Nederlands uitkwam het zou kunnen doen met het boek (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow

Was voor mijn vakantie al begonnen en toen ik een weekje naar de zon was, kon ik het niet laten er steeds in te lezen. Ik zei steeds weetje, jeetje, en zus en zo…was misschien wel een beetje vermoeiend;-) kreeg op een gegeven moment het commentaar: “Je weet het goed te verkopen haha, misschien moet je een lezing gaan geven of iets gaan doen met eten”. Lees meer

Havervlokken-noten-crackers

Havervlokken-noten-crackersHavervlokken-noten-crackers-stap 1

Zelf crackers maken was een jaar geleden nog niet in me opgekomen. uit gewoonte koop je crackers. heb heel lang ook speltcrackers gegeten en gekocht maar nu ik geen tarwe meer eet voel ik me stukken beter.

Maar nadat ik het kookboek Lekker lang jong had gekocht n.a.v. De Voedselzandloper dacht ik nou is eigenlijk helemaal niet moeilijk. Nu maak ik geregeld deze havervlokken-noten-crackers Lees meer

mango-custard met vers fruit

mango-custard met vers fruit

Voordat ik zo met mijn eten bezig was, dat is al weer meer dan 10 jaar geleden at ik nooit in de ochtend. Toen ik voor het eerst bij mijn orthomoluculair therapeut kwam omdat ik klachten had was het eerste wat ik echt moest doen was ontbijten. Mijn ontbijt bestond toen voornamelijk uit musli en soms een cracker. Doordat ik in de ochtend eigenlijk niet veel tijd had sloop er eigenlijk heel makkelijk in dat ik gewoon yoghurt nam met musli of fruit.

Nu weet ik dat ik yoghurt met fruit ook niet kan verdragen en sinds enige tijd, na het lezen van het boek De Voedselzandloper en nu het boek Broodbuik is mij nog meer duidelijk geworden. Ik heb van alles getest maar uiteindelijk ben ik erachter dat ik toch echt last heb van tarw en de daarbijbehorende gluten. Ook melkproducten ben ik een gevoelig voor dus eigenlijk dacht ik wel: Wat nu!!!

Ik weet variatie is echt belangrijk dus ben een beetje aan het zoeken naar lekkere dingen. De meeste gerechten die ik vind zijn ook met suiker en dat is ook iets wat ik echt laat uit mijn dagelijkse eetpatroon. Ik pas hier en daar wat aan en heel vaak lukt het toch! De afgelopen twee weken heb ik echt wel ervaren dat het makkelijker is dan ik dacht en word er ook steeds blijer van dat alles ook zo heerlijk smaakt!

Deze mango-custard met vers fruit vind ik echt een aanrader! Morgen staat het weer op het menu bij mij voor het ontbijt. Supersimpel te maken.

INGREDIËNTEN mango-custard met vers fruit

  • 3 eierdooiers( scheiden van eiwitten)
  • 300gr mangostukjes
  • mespunt vanille

Bereiding: Zet de mangostukjes met de 3 eierdooiers  en vanille op het vuur. Maak met de staafmixer er een emulsie van en laat het geheel al roerende 8 min pruttelen op laag vuur. Je zult zien dat het steeds iets dikker gaat worden. Kunt het warm eten maar ook laten afkoelen. Is erg afhankelijk van wat je lekker vind. Ik vond het persoonlijk lauw superlekker! Koud heb ik het ook geprobeerd en is ook lekker. dan is het zelfs lekker als nagerecht. Dan zou ik wel nog denk een theelepel sukrin toevoegen.

TIP: Garneer  eventueel met vers fruit naar keuze en je hebt een goed vullend ontbijt!