Courgette-geitenkaasbrood met rozemarijn

courgette-geitenkaas brood 3 - puur homemade

Receptenruil Juli! Courgette-geitenkaasbrood met rozemarijn

“Gezonde” foodbloggers hebben zich verzameld in een groep op facebook. Dit is alweer de negende receptenruil waar ik aan mee doe doe ook zeker de komende keren weer mee. Echt te leuk vind ik het! Het is leerzaam en ook leuk om iets van een ander te maken, of een variant erop te bedenken. 

Het werkt zo: elke maand als je meedoet krijg je een blog toegewezen van iemand anders. Het is de bedoeling dat je hier een recept van gaat maken. Ik mocht een recept uitkiezen van dayenne’s foodblog. Lees meer

Spinaziesalade

MOESTUIN spinazie 3 - Puur Homemadereceptenruil

Receptenruil mei! spinaziesalade!

“Gezonde” foodbloggers hebben zich verzameld in een groep op facebook. Dit is alweer de zevende receptenruil waar ik aan mee doe doe ook zeker de komende keren weer mee. Echt te leuk vind ik het! Het is leerzaam en ook leuk om iets van een ander te maken, of een variant erop te bedenken. Ik heb deze keer gekozen voor de aardbeispinaziesalade. 

Het werkt zo: elke maand als je meedoet krijg je een blog toegewezen van iemand anders. Het is de bedoeling dat je hier een recept van gaat maken. Ik mocht een recept uitkiezen van cave-a. Lees meer

Brownie courgette-pecannoot

Brownie courgette-pecanoot 2- Puur Homemade

Grappige is dat ik eigenlijk al zo lang al geen chocolade had gegeten, dat ik er eigenlijk helemaal geen behoeft meer aan had. Een echte zware chocoladesmaak eigenlijk niet voor mij was weggelegdmaar ik moet eerlijk zeggen, deze brownie courgette-pecannoot vind ik zo lekker, bijna niet te stoppen.

Sinds ik de raw cacao heb uitgevonden en gelezen heb in De voedselzandloper dat elke dag een beetje supergezond is, maak ik er zelf van alles mee. Ik een echte pure chocolade fan geworden. Ook bij de gastkokavond bij Nurks in de Haarlemmerhout was iedereen erg enthousiast. over de brownie. daar maakte ik hem met walnoten. Lees meer

Boekweitpastasalade met pistachenotenpesto

Boekweitpastasalade

Voordat ik over ging op glutenvrij eten at ik deze lauwwarme salade wel vaak met volkorenpasta. Makkelijk voor de volgende dag een restje mee naar het werk voor de lunch. Boekweitpastasalade met pistachenotenpesto, een toprecept, voor zowel avondeten als lunch. 

Nu dacht ik ik kan het wel weer eens eten, maar het werd net even anders: want gebruikte mijn zelfgemaakte boekweitpasta. .Ik vond het altijd heerlijk. Ook met verjaardagen. Ik hou ervan om te koken al jaren, dus ook al jaren kook ik met mijn verjaardag ook voor iedereen die wil blijven eten. Binnenkort( 6 febr) wordt ik 40 en ik had besloten, ik ga een feestje geven en ik ga koken helemaal Puur Homemade style.

Lees meer

Gevulde kiprolletjes

Gevulde kiprolletje 1 - Puur HomemadeGevulde Kiprolletjes uit de oven - Puur Homemade

INGREDIËNTEN Gevulde kiprolletjes (4 pers)

Dit recept maak ik echt al jaren! Met een etentje of met kerst altijd een groot succes deze gevulde kiprolletjes. Zelfs vrienden te eten gehad die geen geitenkaas lusten maar bij dit zeiden, dat proef je echt niet. 

Wat ik zo fijn vind aan dit recept is dat je het gewoon al eerder kunt maken. eventueel een dag van te voren. Ook is het echt supermakkelijk om te maken en het resultaat qua looks is vind ik heel culinair! Lekker, gezond & mooi om te zien en ook nog een makkelijk te maken deze gevulde kiprolletjes. Lees meer

Zoete aardappel preisoep

zoete aardappelzoete aardappel preisoep - Puur Homemade

Met de kersttapas-avond bij mij thuis afgelopen week hadden we naast alle overheerlijke hapjes twee soepjes. De tamme kastanje bospaddenstoelen soep en de zoete aardappel preisoep.

De eerste is te vinden hier op mijn site, die tweede was gemaakt door mijn collega Lotte. Echt een heerlijk soepje vind ik! Ziet er ook heel leuk uit voor de kerst in een stervormig bakje. En dan leuk de kerstcrackers in stervorm erbij. Lees meer

Courgettespagetti met pistachepesto & rawmezan

receptenruil Courgettespagetti met pistachepesto & rawmezan.

Receptenruil december!

“Gezonde” foodbloggers hebben zich verzameld in een groep op facebook. Dit is alweer de tweede receptenruil waar ik aan mee doe en heb me ook al opgegeven voor de volgende keer. Echt te leuk vind ik het!  Ik heb deze keer gekozen voor de Courgettespagetti met pistachepesto & rawmezan.
Het werkt zo: elke maand als je meedoet krijg je een blog toegewezen van iemand anders. Het is de bedoeling dat je hier een recept van gaat maken. Ik mocht een recept uitkiezen van Leo Goes Paleo. Ik heb de salade meteen opgediend in een schaal in de vorm van een ster. Ik ben een ware kerstfreak, dat kun je eigenlijk best wel zeggen. Elk jaar vind ik ook weer een aantal leuke nieuwe dingen op kerstgebied en servies. Heb heel veel schaaltjes, bakjes en bordjes, in alle maten en soorten in vormen die met de kerst te maken hebben. Lees meer

Toscaanse zwarte palmkool-komkommer-preisoep

Toscaanse zwarte PalmkoolToscaanse zwarte Palmkool-komkommer-preisoep - Puur Homemade

Ik had twee bossen Toscaanse zwarte palmkool gekocht. Na een salade met tuinbonen uit mijn eigen moestuin, een pasta met amandel-palmkool-roomsaus besloot ik er ook een soep van te maken. Besloot er naast de palmkool ook komkommer en prei voor een beetje pit. Toscaanse zwarte palmkool-komkommer-preisoep. 

Het leek me heerlijk en zit ook vol met goede vitamines en mineralen. En het klopte! Ik heb ervan genoten, en gelukkig heb ik ook nog een bakje Toscaanse zwarte palmkool-komkommer-preisoep over voor in de vriezer! Lees meer

Focaccia rozemarijn

focaccia rozemarijn

Vanavond heb ik een heerlijke bak pastinaaksoep, maar vind altijd dat daar toch een broodje bij moet. Dus heb een focaccia rozemarijn gemaakt.

Dat is natuurlijk iets wat ik gewend ben uit de tijd dat ik ook nog brood at. Echte traditie. Op zaterdagavond aten wij thuis altijd soep. Aan de zaterdagavonden heb ik een leuke herinnering. Lees meer