Noten-vruchtenbrood

Noten-vruchtenbrood 5 - Puur HomemadeIk maak dit brood nu al een tijd, en het leuke is, je kunt heel erg variëren! Eigenlijk is alles lekker! Ik ben zelf gek op de vijg erdoorheen. Heb nu ook abrikozen toegevoegd. Heerlijk dit noten-vruchtenbrood. Heerlijk als ontbijt of bij de thee maar ook lekker met kaasjes bij de borrel.

Gisteren had ik gezellig even een voorborrel, voor mijn vakantie van over twee weken. Ze hadden kaasjes voor bij de borrel en ik heb gezegd dat ik wel een brood voor erbij maak in mijn stijl;-) en dus Puur Homemade, zonder gluten, koemelk en suiker. Lekker, gezond én mooi om te zien. Had ook heerlijke kaastengels gemaakt, al zeg ik het zelf. De kinderen aten ze ook. Ze zijn helemaal op!

Lees meer

Kaneelkrakelingen

pompoenkrakelingen - puurhomemmade

Dit is een variant op het recept wat ik maakte voor Nurks. Toen maakte ik ze in rondjes. Tijdens het maken van die koekjes bedacht ik deze variant: kaneelkrakelingen. Een koekje met jeugdsentiment.

Het oorspronkelijke recept, het pompoenkoekje komt van Alessandra van Pure Food Coaching. Ze heeft nog meer hele lekkere recepten op haar site staan! Lees meer

Walnoot-wortelcake

wortelcake Nurks - Puurhomemade
Zelf vind ik wortelcake heerlijk! De walnoot-wortelcake was onderdeel van het dessert bij Nurks in de Hout. De proeverij op basis groente en fruit, bestond uit een banaan-chocoladebonbon, pompoenspeculaaskoekje en walnoot-wortelcake.

Een paar jaar geleden zou ik gedacht hebben, wortelcake: ik weet het niet. Nu vind ik zelfs de smaak van deze cake al zoet. Echt zo byzonder hoe je smaakpapillen veranderen als je geen echte suiker meer eet. Wil dit recept ook nog een keer met bieten of pompoen maken. Lijkt me ook echt lekker.

Lees meer

Pompoen-speculaaskoekjes bij NURKS


Pompoen-kaneelkoekjes - Puur Homemade

Het pompoen-speculaaskoekjes was onderdeel van het dessert bij Nurks in de Hout. Het is een heerlijk recept op basis van groente. Pompoen geeft een zoetige smaak, en met de rozijntjes en de pecannoten een heerlijke combinatie. 

Zelf maak ik deze koekjes best vaak. Voor nurks heb ik het recept gemaakt met pecannoten en speculaaskruiden, maar het oorspronkelijke recept komt van Alessandra van Pure Food Coaching. Ze heeft nog meer hele lekkere recepten op haar site staan.  Lees meer

Clafoutis met Conference peren

Clafoutis met Conference peren - Puur Homemade

Vandaag was mijn thuiswerkdag. Ik zag die bananen liggen vanochtend…toen ik beneden kwam. Die moesten echt op! Ik dacht, ik maak even een clafoutis met Conference peren, want die waren ook goed rijp.

Ik vind dit zo superrecept. Zo klaar! En die geur in huis is ook nog heerlijk.  Dat was smullen vandaag bij de thee. Vanmiddag een stuk en vanavond zelfs twee. Is toch fijn zo verantwoord snoepen. Mijn dag kan nu al niet meer stuk! Lees meer

Goed gevuld kerstbrood zonder spijs

KERST kerstbrood zonder spijs stap 2 - Puur HomemadeKERST kerstbrood zonder spijs - Puur Homemade

Vorig weekend heb ik een kerstbrood met amandelspijs gemaakt. Door dit recept wilde ik graag ook nog een variant maken. Een kerstbrood zonder amandelspijs. Het resultaat dit goed gevulde kerstbrood zonder spijs!

Mijn moeder was er vanmiddag dus die kon meteen proeven. En kan niet anders zeggen, ik vind het een succes, en mijn moeder ook, want wilde zelfs een tweede stuk! Nooit gedacht deze zomer dat ik deze kerst lekker aan een kerstbrood zonder amandelspijs en met amandelspijs zou zitten. Een brood die gewoon ‘goed’ voor me is! Ook voor dit geld, met mate, want het is wel een bloedsuikerverhogend brood door al het gedroogde fruit. Lees meer

Kerstbrood met amandelspijs

KERST kerstbrood ingredienten 1 - Puur Homemade.JPGkerstbrood 5 - Puur Homemade

Gisteren heb ik een heerlijk kerstbrood met amandelspijs gemaakt. Ik kreeg een recept doorgestuurd wat kwam van Micook. Heb zelf een aantal kleine aanpassingen gedaan. En ik ben trots op het resultaat!

Het is natuurlijk wel echt anders van structuur. Het is iets meer cake-achtig dan brood omdat het amandelmeel bevat, maar hij is echt om je vinger bij op te eten. Vlak voor Kerst zal ik er nog een maken en dan doe ik er iets meer noten in. Ben ik namelijk dol op en is ook nog gezond;-) Ik denk dat ik dan een variant maak zonder spijs en met meer noten misschien. Lees meer

Chocolade-notencrumble koekjes

Chocolade-notencrumblecookies 4 - Puur HomemadeChocolade-notencrumblecookies 5 - Puur Homemade

Zoals ik al vorige week vertelde in mijn blog, Monique van der Vloed van de facebookgroep “Dat maken we lekker zelf” had mij gevraagd of ik deze maand sitekick wilde zijn. Dat houdt in: ik test één van de twee recepten en vertel mijn bevindingen. De groep kan stemmen via een pol van welk recept ze graag het recept zouden willen ontvangen. Deze dinsdag was de pol voor het kidsrecept en vandaag wordt het recept van de meeste stemmen vrijgegeven. Ik kreeg de chocolade-notencrumble koekjes om deze week te testen.

Ik had alles in huis, ook phyllium. Toevallig omdat ik daar net een ‘brood’ mee had gemaakt. Ben er meteen mee aan de slag gegaan dit weekend. Blijft leuk iets maken wat je nog nooit hebt gemaakt, en spannend wat het gaat worden en of het gaat lukken. Maar kan niet anders zeggen. Makkelijk te maken, en groots effect! Hier kun je wel mee voor de dag komen. De chocolade-notencrumble koekjes zijn lekker, voedzaam, vol goede voedingsstoffen én ook mooi om te zien;-), wat voor mij altijd wel een voorwaarde is. Wel heb ik i.p.v pindakaas, mijn homemade amandel-hazelnootpasta gebruikt, aangezien ik geen pinda’s eet.

Lees meer

Speculaasbrokken met amandelen

speculaasbrokken- stap 1speculaasbrokken

Speculaasbrokken met amandelen zijn mijn grootste zwakte punt in deze tijd van het jaar, altijd al geweest. Deze staan samen met borstplaat met stip op één. Vorig jaar nog zondigde ik vooral met speculaasbrokken. Heerlijk van de banketbakker. En dit jaar eet ik ze ook maar dan gezond!

Ik woon vlak bij een banketbakker en als ik er dan voorbij fietste en die geur van versgebakken speculaas kwam uit de bakkerij dan kon ik het niet laten lekker van die brokken te kopen.

Lees meer